- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 4.680
- Поени од реакции
- 8.511
Да беше стварно член на ИСИС ќе беше уапсен за 24 часа откако стигнал во Брисел.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да беше стварно член на ИСИС ќе беше уапсен за 24 часа откако стигнал во Брисел.
како ќе знаат дека е член на ИСИС? Тоа што уапсиле неколку десетици не е никаков доказ дека имаат податоци за стотици илјади талибани, џихадисти, припадници на ИД, муџахедини...како сакаш наречи ги, истите се, ист памет и цел имаат.Да беше стварно член на ИСИС ќе беше уапсен за 24 часа откако стигнал во Брисел.
Во таа бројка од 94 842 се влкучени сите мигранти кои биле регистрирани на граница за транзит низ Македонија во рок од 72 часа. Ако не ја напуштат земјата во тој период имаат право да побараат азил тука. Во текстот пишува дека само 50 побарале азил во Македонија, а нема информација на колку од нив е одобрено барањето.http://tocka.com.mk/1/171673/mvr-za-24-casa-izdadeni-potvrdi-na-2-084-migranti
"Во периодот од 19-ти јуни до 24-ти септември, издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 94.842 странски државјани".
Еве се нашле и некои кои сакаат да останат тука
Фала на инфоВо таа бројка од 94 842 се влкучени сите мигранти кои биле регистрирани на граница за транзит низ Македонија во рок од 72 часа. Ако не ја напуштат земјата во тој период имаат право да побараат азил тука. Во текстот пишува дека само 50 побарале азил во Македонија, а нема информација на колку од нив е одобрено барањето.
Излеване на фрустрации мегу две држави. Раните от преди 20 години отново излегуват. Тоа са комплекси и на едните и на другите.Балканска работа.Затворија граници за транспорт меѓу 2 држави (од кои најмногу тие се во штета), а трета страна е проблемот.Инат на нивоУ.
Dobro be debilu eden...vazno li e na koja strana se borel? Gledaj kakov mentalen sklop ti se useluva u komshii...choek/zivotno sho se slikal so ubien drug chovek i zapalen!! Toa moze da go napravi samo psihopat!! Ako pobitno ti e koj od koja strana bil i za sho se borel a ne samiot psihopatski chin onda druze i ti si za lechenje i mrsh u pichku mater!!Ова ли е доказ бе неписмен ? Дај отвори го прво профилот и види тестови/слики што објавувал..
Од она што успеав да видам човеков е веројатно член на некоја Ирачка единица кои впрочем се борат против ИСИС, сликава погоре каде што е сликан покрај човек како гори голема е веројатноста да е тоа убиен член на ИСИС ама битно ти се истрча да кажеш дека терорист дошол во Европа. Башка има и слики каде што присуствува на погреб на убиен од регуларната војска
логото што го објавил тука https://www.facebook.com/murtadha.al.zubayde/posts/768778303235212
еве ги што објавуваат https://www.facebook.com/1475670369...670369390399/1495933370697432/?type=3&theater знаме на ИСИС ли веат ? Еве мапа на дејства каде што опколиле и пробуваат да ослободат некое место кое е под контрола на припадници на ИСИС https://www.facebook.com/1475670369...828.1475670369390399/1496538360636933/?type=3
Пред 10тина години од професионални причини во мк дојде еден Јапонец, уметник - скулптор. Му велам дека дојде во вториот најважен духовно-културен фронт на планетава. Го убедував подолго време. Се потсмеваше, зборувајќи колку е Македонија, ситна и беззначајна. Но му се допадна овде и остана повеќе од 3 години. После 3 години го прашав дали сега сфати тоа што му го реков. Најсериозно ми рече: целосно си бил во право.
Јас мислам и не толку Србија, туку Библиска Македонија, папокот на Светот, центарот на Универзумот. Ние сме цел на оваа криза, се обидуваат да ги срушат нашите православни вредности.
Штом има зло тогаш со сигурност има и задни планови односно заговори. Затоа што злите планови не се нешто што јавно се кажува. Тие тајно се планираат и тајно се спроведуваат затоа ги нарекуваме заговори. А колку количини на зло и злосторства има против цели нации само пушти тв и гледај вести.Тоа е тврде конспиративна теориja и вакви можеш да сретнеш както ,дека САД потикнувала миграциjaта,така и дека Русиja го правела тоа. Едни ке ти кажат, ИД е продукт на САД, други ке ти кажат дека е продукт на Русиja.
Кога читаш, читај повнимателно. Напишано беше „дополнително“ рушење на нациналниот карактер на државите.Националниот характер на државите во Западна Европа веке е срушен. Нема што да рушат.
Уфф колку ти е се овде измешано и противречно. Оди снајди се.Руското влиjaние на Балканот е почти константа. То не се менува како мок, само се сменуват соузниците. Во моментот има историски шанс, поради фактот,дека двете големи држави кои имат интереси овде - Турциja и Русиja са во тежка положба и не можат да се фокусират на Балканот.
Не е битно кој ги формирал, ИСИЛ, Ал Нусра, Боко Харам. Битно е кој ги употребува и насочува за исполнување на своите позначајни планови. Ќе бидат отстранети тогаш кога ќе ја завршат работата на терен.ИД е многу повеке формирана от старата иракска армиja,коja изпадна во немилост после падот на режима на Садам.
Може западните политички актери да глумат претстави на изненаденост, на случајни грешки и слично колку што сакаат. Нема врска, се спроведува план и има страни кои се добро известени за тоа што ќе се случува. Бугарската влада е една од тие кои имаат квалитетни сознанија и затоа совреме се обезбеди. Но тоа може да се измени, не му значи многу бугарскиот народ. Западните земји никако нема да страдаат, ние ќе страдаме. Твојот народ страда од нивните демократски глуми при распадот на социјализмот. А тие дополнително се збогатија.Да, точно Србиja и Македониja са целта на бегалската криза![]()
Пред 10тина години од професионални причини во мк дојде еден Јапонец, уметник - скулптор. Му велам дека дојде во вториот најважен духовно-културен фронт на планетава. Го убедував подолго време. Се потсмеваше, зборувајќи колку е Македонија, ситна и беззначајна. Но му се допадна овде и остана повеќе од 3 години. После 3 години го прашав дали сега сфати тоа што му го реков. Најсериозно ми рече: целосно си бил во право.
Mozam samo da mu ja zamislam facata !Еднаш накратко поразговарав со средовечен пар на израелски туристи и му го искажав истото мислење.
Му велам после Израел, Македонија е втор најважен духовен фронт.
Znaci ovoj ti bil fundamentalist ili u moderno vreme terrorist(ups) ....dosol da vojuva vo tuga zemja!Еднаш во Скопје го прашувам еден американски протестански мисионер. Зошто дошол во мисија баш во Македонија. Ми вели сфатив дека овде се води една од главните духовни битки во светот.
Pred desetina godini zboruvav\ubeduvav profesionalen japonec deka dosol vo MK najvazniot kulturno\duhoven front na planetava....a on me pogledna i rece....ne seri daj svrti toa dz***tot!
Mozam samo da mu ja zamislam facata !
Znaci ovoj ti bil fundamentalist ili u moderno vreme terrorist(ups) ....dosol da vojuva vo tuga zemja!
Oti be ...ne ti se sviga mojata prikazna?Среди се малце.![]()
Oti be ...ne ti se sviga mojata prikazna?
оти тебе не ти се допадна мојата сторија?![]()