Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
@the_maker која продавница е твоја ? дали е она што се рекламира во веб страната кај италианска амбасада.
Крајно сум револтиран од непрофесионалноста на администраторот кој ја менаџира страната и фан пејџот на фб.
Пред два дена прашувам на фб кога работат за да одам да земам телефон, викат среда, ок, одам денеска пред италианска амбасада, звонам на телефонот што е ставен на страната, не се јавува никој, свртев 5 кругчиња и не гледам ни раклама ни постер од ХИ, свртев уште 5 анализираќи секоја врата и прозор во околинава за крајно да забележам "Едно звонче" со логото ХИ, замисли едиственото нешто што укажува на продавницата или канцеларијата беше звонче со лого ХИ, бравос, секоја чест, имате петка за рекламирање на фирма, се качувам горе и прашувам, вика немаме на залиха НИШТО, МОЛАМ, станав од гостивар, одам до скопје да купам телефон за крајно да ми кажат дека следна тура ке им дошла дури наредната недела, најверојатно петок, ок реков, од мене добија само едно пријатно.
Нели ке беше полесно да ми кажаа на ФБ кога ги прашав за тоа кај се наоѓаат, да ми кажат дека немат ништо на залиха, или па на страната да мавнат на секој телефон дека немат на лагер.
Телефоните можда ви се петка ама услугата ви е нулааа. Чаооо.
Ок ти е револтот, пиши ми го твоето име на ПП и ќе проверам што бил разговорот.
Како второ, сигурно никој не ти дал лажна надеж дека има телефони на лагер и да дојдеш да си купиш. Сајтот е најмеродавниот за количините, а таму сите се во преднарачка.
4 дена има тајфун во шензен и целата пратка доцни, но тоа не е твој проблем, ама еве да ти кажам. Плус вчера веше продолжен празник, и пола луѓе се на одмор.
Јас сум скоро цело време таму, ама ако се продале сите телефони, а ти не си знаел за тоа, неможам да ти помогнам.
Ако сакаш нешто да земеш наредната недела пиши ми порака, поздрав

Sent from my MI 5

Ок ти е револтот, пиши ми го твоето име на ПП и ќе проверам што бил разговорот.
Како второ, сигурно никој не ти дал лажна надеж дека има телефони на лагер и да дојдеш да си купиш. Сајтот е најмеродавниот за количините, а таму сите се во преднарачка.
4 дена има тајфун во шензен и целата пратка доцни, но тоа не е твој проблем, ама еве да ти кажам. Плус вчера веше продолжен празник, и пола луѓе се на одмор.
Јас сум скоро цело време таму, ама ако се продале сите телефони, а ти не си знаел за тоа, неможам да ти помогнам.
Ако сакаш нешто да земеш наредната недела пиши ми порака, поздрав

Sent from my MI 5

Не знаев дака на ваков начин работите, јас мислев дека имате обична продавница за телефони кадешто влагаш бираш телефон, плаќаш и излагаш.
Мене највеќе ме изнервира тоашто ми рековте дека нема ништо на залиха, како е можно продавница за телефони да нема ниеден телефон на залиха, што продавате тогаш?.
Не заев дека работите со резервации, soryyyy.

Не знаев дака на ваков начин работите, јас мислев дека имате обична продавница за телефони кадешто влагаш бираш телефон, плаќаш и излагаш.
Мене највеќе ме изнервира тоашто ми рековте дека нема ништо на залиха, како е можно продавница за телефони да нема ниеден телефон на залиха, што продавате тогаш?.
Не заев дека работите со резервации, soryyyy.
Нема проблем никаков, еве сега знаеш како е моменталната ситуација. Најчесто има и по дуќани, но овие денови толку.
Пиши ми ПП што сакаш, од наредна недела можеш да земеш, до тогаш за жал ништо.

Sent from my MI 5

Нема проблем никаков, еве сега знаеш како е моменталната ситуација. Најчесто има и по дуќани, но овие денови толку.
Пиши ми ПП што сакаш, од наредна недела можеш да земеш, до тогаш за жал ништо.

Sent from my MI 5

Фала на одговор, пратено е пп, вреди да се чека. (y)

Супер за темава, незнаев дека има.

Имам купено Редми Ноте 3 (про) и еве веќе го користам 4 месеци сигурно.
Пред некој ден почна да ми закочува на најобични апликации како ФБ, месенџер, инста и др. Викам ај нов телефон, 3гб рам ќе му дадам апдејт на апликациите. Ги апдејтирав, еве го телефононот повторно ми замрзнува понекогаш на 1 секунда. Го пратам рамот преку систем монитор ама гледам дека во глобала секогаш имам над 500-600мб слободно.

Сега до шо може да биде? Дали Хиаоми уште не се спремни за на пазар, па имат некој багови или има некаков фикс за ова?

Чекам до 16 Авг за официјален апдејт може ќе има подобрувања, а ако остане исто на овие перформанси као штп ги има телефонот тоа значи не си фрлајте парите џабе за канта кинески телефони, барем доплати и знаеш дека ќе користиш нешто повеќе од 4 месеци.. ама да оставам на времето, може ќе се управат.

Пред некој ден почна да ми закочува на најобични апликации како ФБ, месенџер, инста и др. Викам ај нов телефон, 3гб рам ќе му дадам апдејт на апликациите. Ги апдејтирав, еве го телефононот повторно ми замрзнува понекогаш на 1 секунда. Го пратам рамот преку систем монитор ама гледам дека во глобала секогаш имам над 500-600мб слободно.

Сега до шо може да биде? Дали Хиаоми уште не се спремни за на пазар, па имат некој багови или има некаков фикс за ова?

Чекам до 16 Авг за официјален апдејт може ќе има подобрувања, а ако остане исто на овие перформанси као штп ги има телефонот тоа значи не си фрлајте парите џабе за канта кинески телефони, барем доплати и знаеш дека ќе користиш нешто повеќе од 4 месеци.. ама да оставам на времето, може ќе се управат.
Здраво, со среќа нека е :)
Прво да прашам од каде е купен, па ќе ти пишам на кратко што и како да направиш. Инаку, тој не смее да мрдне а посебно не да кочи, тоа сигурно.

Sent from my MI 5

Прво да прашам од каде е купен, па ќе ти пишам на кратко што и како да направиш. Инаку, тој не смее да мрдне а посебно не да кочи, тоа сигурно.

Sent from my MI 5

Sent from my MI 5

Купен преку Aliexpress.

Ајде брат помагај ако има чаре, богами на овие перформанси.. да ми кочи на глупости нема смисла.

сите андроид со тек на време кочат
пробај го ова https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grilledmonkey.lagfix
апликација само прави trim на внатрешниот storage
не знам само дали ти е рутиран телефонот

Телефонот не ми е рутиран сеуште.

@Ron не е финтата јас на 3-4 месеци да му правам фактори ресет, нели купуваме

Не е финтата да, ама тој има неофицијален софтвер кој што нема врска со Шаоми, туку некој кинез на пазар си играл девелопер. Тој проблем го имаме и тука, со неофицијални продавачи. Дури и Сет не смеат да продаваат под тие услови, и они имаат ист шашав софтвер.
Тоа го уништува имиџот на Шаоми еве со вакви ситни заебанции. Инаку, не само што не кочи, туку лета телефонот со тој СД 650.

Дали знаеш нешто основно за Андроид флешување?

Sent from my MI 5

Не е финтата да, ама тој има неофицијален софтвер кој што нема врска со Шаоми, туку некој кинез на пазар си играл девелопер. Тој проблем го имаме и тука, со неофицијални продавачи. Дури и Сет не смеат да продаваат под тие услови, и они имаат ист шашав софтвер.
Тоа го уништува имиџот на Шаоми еве со вакви ситни заебанции. Инаку, не само што не кочи, туку лета телефонот со тој СД 650.

Дали знаеш нешто основно за Андроид флешување?

Sent from my MI 5
Можеш ли некој линк да поставиш за најбезбедно флешување на РН3 и кој РОМ би го препорачал? Дали со флешување се губи гаранцијата?

Можеш ли некој линк да поставиш за најбезбедно флешување на РН3 и кој РОМ би го препорачал? Дали со флешување се губи гаранцијата?
Ќе поставам викендов, инаку не се губи гаранција :)

Дечки, кратко известување за тие што нарачаа/сакаат да земат телефони или друго од Hi Store. Пратката е пристигната по алтернативен пат затоа што ДХЛ во илинден е цел поплавен, и тоа ни зема цела недела. Се надевам утре или задутре ќе може да се купат. Јас имам само кратко во денот интернет, и неможам на сите да одговорам. Се надевам дека утре сабајле со сите ќе се разбереме, извинете за ситуацијата. Со арно и со среќа во скопје овој период!

Sent from my MI 5

што е фората у анхоч 2к помалце за редми 3 и ноте 3?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom