Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Некро, ти си ги пишал најосновните само :) Росвел и Гижо дополнија работа.

Ги има многу, мислиш секој ден некој си измислува свој правец во металот...

Питајте нешто ке праиме муабет :)

Него, треба да се знае дека имам ногу правци кои што се само измислени, а не се ни прифатени нит признаени, ко на пример War Metal, или што читам у пастиранине на Росвел, street metal.

Некро, ти си ги пишал најосновните само :) Росвел и Гижо дополнија работа.

Ги има многу, мислиш секој ден некој си измислува свој правец во металот...

Па не си измислува некој свој правец. Правците се неколку, оние основните и сега кога ќе се формира некоја група можеш да ја одредиш према музика во кој правец е, кој подправец, која финеса ...
На крај сума сумарум ќе добијаш на пример Death/Brutal/Grind/Noise

според мене, колку бендови има толку правци има... у пм денеска секој бенд си има свои правци :)

и да,трешкор нема врска со метал.хеахе.има и краст метал,не видов некој да го спомне горе.т.е. сеа видов,гижо го спомнал.хеахае.

Македонски шведски дет метал!!! Хит ми стана...:)

според мене, колку бендови има толку правци има... у пм денеска секој бенд си има свои правци :)

Тоа е честа иронија сега. Ама реално не е така :)

У главно тоа доаѓа поради комбинирање на поише правци, што на крај пак можеш да го дефинираш со еден правец оној кој што доминира во музиката на бендот.

Мислам дека го промашивте скејт метал.
А бе прочтиав не една страна дека има отприлика околу 200 различни правци во металот.

Но ај реално да погледнеме ниеден бенд не звучи идентично.
Сега нирвана се гранџ и прл џем се гранџ а се разлика 200% ама пак се гранџ.
И сега ако идеме пологикава за працвите на металот тогаш овие два бенда би биле различни правци.
Имаше горе напишано гранџ метал бе?:pos2:

Кој кажал дека има 200 метал правци сакал да се напраи паметен само :))))

Каква тачка бе, види таму што се имаш од метал ти си удрил на heavy :vozbud:

Абе темата не е за тоа кој што има. Повели направи таква тема па ќе ставаме списоци. За во несвест малку потешко.

ajde kopilj procitaj nagore da vides koj kako e vo tema, ja najnormalno ti odgovoriv na tvojta glupa provokacija i ljubomora!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom