Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
slusam sekakov metal ali najmn sakam folk i simfoni4en metal
Многу добра работа е внесување на фолклорни елементи во металот, нешто како Сепултура. Да се внесат елементи од нашиов фолклор и да се искомбинираат со добри рифови би искочила некоја многу добра песна, па и албум. Вака нешто се обидуваат да направат од кај нас момциве од Furion, на песната The raging begins се осеќа басот дека е многу сличен со Јовано Јованке.

јас имам пробано на Дафино вино црвено да направам некоја побрза солажа со онаа добра метал дисторзија
добро испадна ама немам време да појдам во студио и да снимам

Глеам многу не разликуваат speed од thrash...

thrash си занете што е немора да замарам тука а speed е како поджанр тесно поврзан со thrash и од него е создаден Power Metal.

Слушнете нешто од првите албуми на Blind Guardian и Helloween ке забележите дека speed е помек за некоја нијанса и има чист вокал за разлика од thrash.

Значи слушам се од метал ама Треш и Блек највеке

Јас слушам секаков правец, не можам да слушам одредено во никој случај:zver:

Не одбирам баш најмногу кој правец ќе слушам. Се зависи од расположение.

Е ај шо слушам???

КРАЕТОР, ДИСТРАКШН, ТАНКАРД, ВАЈОЛЕЈТОР, ДЕТ, МОРТАЛИТИ, ХАМЕРФОЛ И СЛИЧНО :) и мејден секако :)

Секаков вид на метал,само да е добра песната и да е метал :)

Немам нешто омилен правец , ама претежно Детче , Деткор , Брутал Дет , МелоДет.
Исто така обожавам добро Грајндче и обожавам германски Треш.

хмм...
Brutal Death Metal, Tehnical Death Metal, Death Metal - сите овие зачинети со гринд елементи ми се најомилени!

Се што е квалитетно од метал...

Инаку нај мерак ми прави Мелодик Дет и Дум + нивни добри меѓусебни хибриди и хибриди со други жанрови +исфилуени со божествени прогресивни елементи

Најмногу слушам дет метал (прогресивен, технички, брутален) и интрументални прогресив метал албуми. После ги ставам хеви и треш металот на листата. Останатите подправци многу послабо ги слушам.

ja slusam najmnogu melodic death i power ali slusam i se drugo u posledno vreme i nekoi po tehnicki death slusam i to:helou:

Глеам многу не разликуваат speed од thrash...

thrash си занете што е немора да замарам тука а speed е како поджанр тесно поврзан со thrash и од него е создаден Power Metal.

Слушнете нешто од првите албуми на Blind Guardian и Helloween ке забележите дека speed е помек за некоја нијанса и има чист вокал за разлика од thrash.

Значи слушам се од метал ама Треш и Блек највеке

Speed-от не е поджанр на трешот..напротив од спид потекнуваат треш и пауер. А спидот ти е хеви метал троа малце само убрзан, типична спид песна ти е Sinner од Priest или Exciter.

Ја иначе слушам се од метал...освен блек и не важам ништо со кор у него. Али најмногу слушам прогресив (Dream Theater, Symphony X и такви работи) и у последно време многу прогресивен/технички дет.

Најпојќе дет и треш и пауер :) мелодет и то..... и се разбира DEATH!!!!! Тоа би го издвоил ја посебно од се досеа у металот :) Ама у глобала се сакам, ама мрзам споро, значи дум не :) После исто така не смислуем нишо со КОР у него и НИКАКО МЕТАЛИКА!

Слушам скоро се од метал (најмногу Брутални работи, Grind, Goregrind, Grindcore), со исклучок на металкор и хардкор и т.н. кои не ги поднесувам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom