Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Слушам скоро се од метал (најмногу Брутални работи, Grind, Goregrind, Grindcore), со исклучок на металкор и хардкор и т.н. кои не ги поднесувам
Металкорот и хардкорот не се ни метал подправци, така да по default тие се исклучоци. :)

Слушам се што ми се допаѓа...не сум ограничена само со еден тип музика...метал највеќе сакам(од металот trash,gothic,heavy) ама тоа не е причина да не слушам и нешто друго,секој тип на музика си има своја убавина е сега некои таа убавина на одреден тип музика ја забележуваат повеќе некои помалце(барем според мене)...
И јас ги слушам истите...но може да слушам и нешто друго...само да не е транс или слично...

Слушам каков ми се слуша у моментот. У последно време почнав со Power Metal да се дружам по малце ама само по малце. Единствено што избегаваме е Death Metal и таков вид на scream.:toe:

Deth,thrash , black ... ne moze da se opredelis za eden poso mnogo jaki bandi ,kako legion of the damned koi svirat death\thrash ili nocturnal breed koi se black thrash .. znaci black ,thrash i death.. ponekogas i heavy ... :baeh:

Слушам каков ми се слуша у моментот. У последно време почнав со Power Metal да се дружам по малце ама само по малце. Единствено што избегаваме е Death Metal и таков вид на scream.:toe:

Death metal техника на пеење е позната како growl не scream..

Power Metal,Melodic Death/Technical Death/Trash Metal-тоа највеке али и све останато...

Треш металот е мек?- Па ако слушаш нови ствари Мегадет/Металика, да може мек ќе ти биде :). Земи слушај Testament, Slayer, Sepultura стари албуми. Дет металот колку што знае да биде тежок за слушање, толку знае да биде и смешен со тоа што некои бендови звучат премногу набилдано со true brutal death metal патетикос:D. Има само добра и лоша музика, нема лесна или тешка. На пример не значи дека еден power бенд е геј поради мелодијата која провејува низ текот на цела песна, или па прикаските за змејови ги прават смешни а?:)

Katatonia може има смиреност, прецизност во музицирањети, арно ама имаат болно депремирачки текстови, така ја не би можел да се опуштам целосно:D

Моја препорака за бендови кои опуштаат, земете слушајте Anal Cunt, или Anal Blast...:pos2:

Хаха да у право си брат,и Napalm Death i Circle of death children да рокнат :vozbud:

Melodic Death,Death,Symphonic Black и Industrial Metal

Колекционер сум на олдкул дет метал музика ... али слушам и блек и павер и фолк и треш и тако даље и тако даље.

Heavy Metal, Thrash Metal, Speed Metal, Groove Metal, Gothic Metal, Doom Metal, Sludge Metal, Hair Metal, Glam Metal, Crossover/Thrash Metal, Black Metal,Old School Black Metal, Melodic Black Metal, Progressive Black Metal, Symphonic Black Metal, Power/Black Metal, Death/Black aka Blackened Death metal, Thrash/black aka Blackened Thrash Metal, Death Metal, Old School Death Metal, Progressive Death Metal, Technical Death Metal, Brutal Death Metal, Jazz Metal/Fusion metal, Power Метал, Викинг Метал, "Pirate Metal" (omg wtf?)... Ај заеби... Поентата = СЕКАКОВ МЕТАЛ со фузии најчесто од грајнд, џез, блуз, класика, неокласика и тако даље до бесконечност (сеа има исклучоци, Power, Hair, Glam, Gothic не толку али ако е добра песната се прифаќа.:helou::vozbud::pos2: А да, ке заборавев, мразам Slipknot и тако даље "metalcore, hardcore, screamo"... глупости за недораснати пубертетлии со мали пенисоидни органи :helou:

Thrash, Death и Heavy. Некад знам да забегам и на готик и блек ама тоа ептен ретко x)

Heavy Metal, Thrash Metal, Speed Metal, Groove Metal, Gothic Metal, Doom Metal, Sludge Metal, Hair Metal, Glam Metal, Crossover/Thrash Metal, Black Metal,Old School Black Metal, Melodic Black Metal, Progressive Black Metal, Symphonic Black Metal, Power/Black Metal, Death/Black aka Blackened Death metal, Thrash/black aka Blackened Thrash Metal, Death Metal, Old School Death Metal, Progressive Death Metal, Technical Death Metal, Brutal Death Metal, Jazz Metal/Fusion metal, Power Метал, Викинг Метал, "Pirate Metal" (omg wtf?)... Ај заеби... Поентата = СЕКАКОВ МЕТАЛ со фузии најчесто од грајнд, џез, блуз, класика, неокласика и тако даље до бесконечност (сеа има исклучоци, Power, Hair, Glam, Gothic не толку али ако е добра песната се прифаќа.:helou::vozbud::pos2: А да, ке заборавев, мразам Slipknot и тако даље "metalcore, hardcore, screamo"... глупости за недораснати пубертетлии со мали пенисоидни органи :helou:

Jazz Metal бендови да предложиш нешто ?:)
Џезот е закон , металот е закон , чув само една фузија од тие две и скренав. Неможев да најдам повеќе бендови :(.
А патем , незнам зашто толку омраза кон хардкорот и металкорот :) .
Добри си се жанровите , меѓутоа денес со навлагање на шишковидни плачипичкарски поединци во бендовите и пишување на „Женска ми ми раскина“ текстови станаа срање . :)
А Deathcore пак , за разлика од металкорот и хардкорот е еден од најбруталните жанрови според мене. Покрај се разбира Grind и Noise :).

Jazz Metal бендови да предложиш нешто ?:)
Џезот е закон , металот е закон , чув само една фузија од тие две и скренав. Неможев да најдам повеќе бендови :(.
А патем , незнам зашто толку омраза кон хардкорот и металкорот :) .
Добри си се жанровите , меѓутоа денес со навлагање на шишковидни плачипичкарски поединци во бендовите и пишување на „Женска ми ми раскина“ текстови станаа срање . :)
А Deathcore пак , за разлика од металкорот и хардкорот е еден од најбруталните жанрови според мене. Покрај се разбира Grind и Noise :).

Aj aj, OK se core bednovi, neli so isklucoci, poise na sala bese toa.
Jazz metal, pa momentalno se divam na Aghora u momentov (poise fuison/jazz), Cynic (gitaristite od bendovite zaedno ucele gitari, i site se Paul Gilbert skola), Augury od Canada imaat nekoi pesni, na demoto prvo imaa a sea nz (inace sebe si se deklariraat ko jazz/neoclassical/fusion) Spiral Architect (zverovi, moez da cues skandinavski folk influence), Psycroptic imaat mn Jazz vlijanie, na noviot album taka mislam poiskazano e jazz/grind influence ali use go neam preslusano :(:toe:, Atheist gi znaes, latin jazz, drugo so znam, Art Metak (zakon grupa omileni u moment), Apokatastasia, i KONECNO Frederick Thorendal UFF!:drk:, sea ne mi tekinja drug ke ti pisam drug put na profil :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom