Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Дека од панк, освен треш ништо друго не излегло поврзано со метал.

Па доволно е треш. Дефениција за метал во вистинска смисла е трешот. Потоа има многу правци. Иако постоел метал и пред тоа (Ајрон Мејден итн) денешниот звук на метал доаѓа од трешот. Модерна музичка еволуција.

Не ми лежи некако таа комбинација на панк и метал. Трешот е онака едноставна музика за празнење на енергија, нема некоја уметност во него.
Поуметничките метал подправци многу повеќе ми лежат, ко на пример progressive, technical death, jazz fusion, neoclassical... Нема само 2-3 рифа шо се повторуваат низ цела песна кај овие правци, а тоа најмногу ме радува.

Дечките на металика се стваро супер...кога ги слушам нив после цел дан ми е супер

Вака коа ке слушнам дека немало рифови у треш и ми се темни... добро бе од кај сте вие? од Марс? ај земете си Pleasure to Kill, Punishment for Decadence, History of a Time to Come, Rrröööaaarrr и уште едно 100 други да не ги набројувам пошо ни ја незнам кои се и слушнете ги добро. Уметноста во металот не е во 25 минутни песни со 3000 солажи и "видете ме како свирам" attitude.

Жанровите кои ги спомна Shadow повеќе се базираат на техника на свирење отколку трешот и најверојатно затоа се сметаат за поуметнички бидејки на пример Symphonic Metal има каде-каде повеќе влијание од класика отколку трешот(пример давам)
Всушност затоа металот се нарекува и нео-класика
Додека прогресивот има влијанија од џез fusion каде се свират не толку познати скали на човечкото уво и често изгледаат безмислено и ужасно
иако всушност е права уметност
Не се вика џабе progressive значи има прогрес во песната менување што значи нема 2-3 рифови кои гитаристот ги менува по избор(добро не баш по избор) и песните
ретко да траат повеќе од 10 минути и плус не знам зошто не би имало во песните солажи кои вообичаено се кулминацијата на секоја песна а не простор во песната каде музичарите еден по еден се фураат "види што правам"

малце безмислен пост ама ми се ројат мисли во глава не можам да ги спојам се надевам разбирате што сакам да кажам

А 25 минутни солоа не постојат освен ако Rusty Cooley не е на семинар :D

Не ми лежи некако таа комбинација на панк и метал. Трешот е онака едноставна музика за празнење на енергија, нема некоја уметност во него.
Поуметничките метал подправци многу повеќе ми лежат, ко на пример progressive, technical death, jazz fusion, neoclassical... Нема само 2-3 рифа шо се повторуваат низ цела песна кај овие правци, а тоа најмногу ме радува.

Се согласувам со тебе! Немам што да додадам, ми читаш мисли. Иначе панкот е само прогресија од 2-3 power акорди, некоја ептен проста бас линија (ако воопшто има бас), и ритамот е ист на сите песни. Иначе шо бараме за панк да збориме, одиме оф топик.

Абе јас мислам дека Металика е едно од најбољите срања шо се десиле во музиката во послениов милениум... Такви сола, такви композиции, настап со симфониски оркестар, музика напишана од сите четворица, па и цел концерт симфониски напишан од тројца од групата... Леле мори мајко какви музичари. James Hetfield има ептем јак глас... Lars Ulrich тропа ко улафффф, па Kirk Hammett (ученик на Joe Satriani) е брз ко ураган на то гитарата, му нема мажиште... Тој е guitardemon, најбољи у светм, а батето свири металски најбрзи сола во костум со кравата... ЛУДО! И после Cliff Burton дури беше жив му немаше маж на бас. Па оние глаучите дојдоја, другите басисти после, кој ги еби... Епа сеа кажете шо мислите за Металика???

Dobro ti normalen si ??????????? aj idi leci se ako ne se bile metallica metalot nema da e toa so e

Абе јас мислам дека Металика е едно од најбољите срања шо се десиле во музиката во послениов милениум... Такви сола, такви композиции, настап со симфониски оркестар, музика напишана од сите четворица, па и цел концерт симфониски напишан од тројца од групата... Леле мори мајко какви музичари. James Hetfield има ептем јак глас... Lars Ulrich тропа ко улафффф, па Kirk Hammett (ученик на Joe Satriani) е брз ко ураган на то гитарата, му нема мажиште... Тој е guitardemon, најбољи у светм, а батето свири металски најбрзи сола во костум со кравата... ЛУДО! И после Cliff Burton дури беше жив му немаше маж на бас. Па оние глаучите дојдоја, другите басисти после, кој ги еби... Епа сеа кажете шо мислите за Металика???

Prviot basist e smenet oti zaginal u soobrakajka a ne po nivna zelba, a vtoriot sam sakal da izleze za da pravi solo kariera

Еве вака сеа....
И ја на времето се палев на металика се додека не дојдов во допир со NOFX...и после тоа веќе ништо не беше исто.....
Па да почнеме:
1. Металика навистина се многу закон бенд.....
2. Хетфилд навистина има закон глас.....RESPECT!!!
3. Али Кирк дека е најбољи гитарист.....Покрај Петручи незнам како имаш храброст да го пишеш овој...јес да е добар али Петручи е МОНСТЕР!!!(сале немој да припаднеш од столчето додека го читаш ова)
4. Бартон......Е тој бил МОНСТЕР на бас....RESPECT!!!!
5. Така да се на се ја се слагам со тебе дека Металика се ЗАКОН БЕНД!!! :) :) :)

brat ne e najbrz i najdobar kirk daleku od toa ali ne e ubavinata na muzikata se vo brzinata, ako e zatoa smoke on the water e nooooogu lesna za svirenje a e goooooooooolem svetski hit i za razlika od novite metal stilovi so se sranja smoke on the water ke se slusa uste milion godini i ke bide hit taka da ne mora da e najbrz kirk za da metallica se nogu dobri oni spored mene ne se najdobri, tuku podobri od najdobrite :) inace respect za tebe oti gi obozavas :)))))))))

Како што Нирвана го дигна гранџот на највисоко можно совршенство, истото го направи Металика со металот.

taka e brat i seuste se na vrvot i ke bidat i vo idnina

Mеталика тешко дека го дигна металот до совршенство,има многу подобри бендови од нив! :lol:

zimi ku*** ima podobri :(

Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала... Ама добра музика, ај да ве видам ко нив измислете соло.... Е неможи, знам...

abe ti razlikuvas li tipovi na muzika ne gi kini zeleni, najdobri od thrash metalot se :)

Rekov jas pogore, ne ja skvernavite Metallica.
Samo eden drug post kontra niv, i ke ja zatvoram temava.
Metallica se kralevi na Heavy Metal i toa ne se diskutira.
Sega, sekoj si ima razlicen vkus...ama, toa e drug muabet.

P.S: Da ne sum slusnal nisto loso za Metallica, ke tepam. :lol:

Imas gajba pivo za ova brat car si, treskaat gluposti :P

MetallicA, edni od najgolemite metal giganti (spored mene zad Iron Maiden).
Deckite pocnaa so mnu energija i mnogu kvalitet koga go pushtija "Kill em all" stanaa poznati samo od koncerti, ne pushtaa nivni pesni po radio (ili na bilo koja metal grupa vo toa vreme). James dobro se pokazuva zaedno so ostatokot od ekipata. Posle sleduva Ride The Lightning. Mojot vtor najomilen album. So pesni kako Ride The Lightning ili Creeping Death (mojata najomilena pesna od Metallica), Metallica se usovrshuvaat ushte povekje. Posle sleduva Master Of Puppets (mojot najomilen album) so pesni kako Battery, Damage INC, Metallica se izdignaa ushte povekje. And Justice for all isto taka donese golem pridones na nivnata kariera (tuka e i prviot spot "One"). E sega drugarchinja..........ako me prashate mene jas mislam deka od Black album pochna kvalitetot poleka da se namaluva (tip: glasot na James, na pr. Ride the lightning i Enter sandman), posle Load, ReLoad, i Garage, ne sakav da chujam za Metallica, a i St. Anger ne pomogna mnogu. Metallica totalno se zaebaa, iako uzivam vo straite albumi sepak krivo mi e shto moraa taka da zavrhat i mislam deka nema da gi dobieme straite Metallica nazad.
Sad But true.

Abe go menjat stilot so Load ali na mene site albumi mi se 5+ na metallica site albumi im se napraveni razlicni nema nitueden ist, a koj sto saka neka vika, koga ke opstoi bend skoro 30 godini so 4 basisti smeneti i james e lecen od alkohol imal domasni problemi 2000 godina a togas bas go menjat basistot i go snimaat st anger,i pak da snimaat album a imaat vekje nad 40 god i da svirat non stop toa e golem uspeh spored mene, pa za vas ne znam :)

Линкин Парк дефинитивно не се метал. Тие спаѓаат во нешто што се вика поп-панк. Ама јас мислам дека и самите не знаат што музика прават. :)

Taka e stvarno ne znaat :P daleku se od metal

Им пројде времето на Металика, денес има нови бољи бендови:
Lamb of God,Stampin Ground,Slipknot....

Brat ne gi kini zeleni be ne moze slipknot da se podobri od metallica nema logika na metallica vremeto ke im pomine posle 12 milioni godini, ne gi kini zeleni toa ti e isto kako da sporeduvas mercedes i yugo :))))

Така е бе синко да не беше металика ние немаше да постоиме
Дај жити се слушни го Петручи кога збори кои му биле influence ко мал
Al Di Meola,Shawn Lane,Steve Morse,Van Halen
Тоа што им свират кавери е од респект према бендот
не дека песните се wtfomg уметност

Убаво речено.....

Za mene postojat uste 8 dena koga ke umram :P
i na grobot ke mi pisuva Metallica i ke go ima logoto na Load, Reload, Garage Inc, St. Anger , za vas inaet oti i tie albumi se povekje od zakon :)

Е сега вака......
MSV дојде кај мене пред некој ден и ми вика дека почнал да го слуша St.Anger албумот.....ја останав ваков :shock: .....он порано слушаше Металика ко луд ама кога дојде у допир со NOFX ги батали.....што ли стана сега со него???? :lol:

Pa pocnal da go slusa St anger oti vredi, jas imam slusano podolgo vreme metal imam povekje grupi slusano, i na site nekako im pomina rokot na brzina, a koga pocnav da gi slusam metallica ne im e pominal rokot, spored mene barem uste 12 milioni godini nema da im pomine :)

Го мразам вокалот на мејден........ :evil:
Не ми се свиѓа.....

I jas isto go mrazam James Hetfield ima podobar glas

Да и шо

Јас не кажав нишо лошо за хим, ако сакаш знајш каде можиш да провериш :wink:

А за Бем дали е металец то си е негова работа, мене к** не ме боли, јас него го гледам чисто од забава, како што ти ја гледаш Сузе.

А 99% од металците започнале со Мејден, а Месаја е останатиот 1% :wink:

I jas ne sum pocnal od maiden mozebi pocnale da svirat pred metallica a toa ne znaci deka se podobri, ako taka gi gledame rabotite deep purple i led zeppelin treba da se podbri maiden i metallica a sepak metallica se najbolji spored mene

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom