Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
шо мислите за новиот албум на nightwish -dark passion play, на мене уопште не ми се допадна. пре спор, ногу готик елементи, њу метал елементи има шо ми иде на нерви, пре баладичен, намалени се симфониските делови, пејачката и не е баш на место, не ми се свиѓаше ич. ептен заостанува зад тарја. има и добри елементи шо потсеќат не старите времиња -The Poet And The Pendulum,Master Passion Greed,,7 Days To The Wolves, . али у глобала не е за мене.

шо мислите за новиот албум на nightwish -dark passion play, на мене уопште не ми се допадна. пре спор, ногу готик елементи, њу метал елементи има шо ми иде на нерви, пре баладичен, намалени се симфониските делови, пејачката и не е баш на место, не ми се свиѓаше ич. ептен заостанува зад тарја. има и добри елементи шо потсеќат не старите времиња -The Poet And The Pendulum,Master Passion Greed,,7 Days To The Wolves, . али у глобала не е за мене.
Јас се надевав на нешто одлично, затоа што веќе почна да ми се здосадува опера пеењето на Turunen, но откако го слушнав албумот ја барам повторно да се врати старата пејачка.

Мене ми се свиѓаат и двете како пеат али NIghtwish баш и не ги сакам .. од новиов албум би ја издвоил само Bye Bye Beautiful .. песната е стварно јака .. останатото ич не ми прави кеиф ..
Бај д веј ... Тарја си почна соло кариера .. албумот се вика "My Winter Storm" и ке излезе на 19 ноември (баш за мојот роденден :pos:) .. еве и една нејзина песна насловена I Walk Alone .. мене искрено ми се свиѓа песнава ..

http://youtube.com/watch?v=VwbtbfAnI80&mode=related&search=

еве ги имињата на песните од албумот

01. My Winter Storm
02. I Walk Alone
03. Oasis
04. Lost Northern Star
05. The Seer
06. Damned And Divine
07. Sing For Me
08. Calling Grace
09. Boy And The Ghost
10. Minor Heaven
11. The Reign
12. Ciarбn's Well
13. Poison [Alice Cooper cover] --- ова морам да го чујам !

Море Тарја беше душата на Најтвиш. Дури сега се зрели за приматот Гејвиш. Али не е само до певицата, уопште бендот се фокусира на ниски ствари. Јас веќе ги закопав, нормално старите ствари ќе ми останат драги.
Дур сме кај металов, еден предлог: Слушнете ги Raven. Наши треш пилиња. Нема шанса да не ви се сфиѓаат - вакво нешто ретко се појавува на наше тло. Еве ви и линкче да го спуштите демото кое има три траки. Феноменални у секој случај. Јас што сум во вечна конфронтација со трешот не можам да ги тргнам од плејлиста.
www.mkmetal.info/topic/show/1737
Сркајте :)

Дур сме кај металов, еден предлог: Слушнете ги Raven. Наши треш пилиња. Нема шанса да не ви се сфиѓаат - вакво нешто ретко се појавува на наше тло. Еве ви и линкче да го спуштите демото кое има три траки. Феноменални у секој случај. Јас што сум во вечна конфронтација со трешот не можам да ги тргнам од плејлиста.
www.mkmetal.info/topic/show/1737
Сркајте :)
Не се лоши Raven, ама вокалот некако ми пречи. Инструментите се одлично одсвирени.

Мене па вокалот ми е она најблескавото, вкусои се во прашање:) А од инструменталниот дел, гитарите т.е солажите се пффффффф ѕверски:)

Глеам јоки ги фали, и ме заинтересира пошо има лош вкус за македонски бендови (DFL :pos:), и викам ке налетам на уше некој таков бенд, пошо се повеќе има такви бендови низ мк што излагаат.

Батали тоа, глеам конечно решил некој нов бенд да се враќа на корените. На вокалистот му фали Balls, у смисла агресија у гласот. Да беше треш вокал ненормално ке се совпаѓаше со инструменталниот дел.

Батали тоа, глеам конечно решил некој нов бенд да се враќа на корените. На вокалистот му фали Balls, у смисла агресија у гласот. Да беше треш вокал ненормално ке се совпаѓаше со инструменталниот дел.
Да, да. Јас нешто очекував од вокалот слично како Slayer и Kreator :pos: ама како што кажав, инструментите се добро одсвирени.

Гижо, ќут бре машко :)

Opeth, и ништо друго. Кралеви се.

Salem е Doom/Death Metal бенд од Израел. Формирани се во 1985 година и зад себе имаат оставено 6 албуми. Вреди да се слушнат.
[media]http://youtube.com/watch?v=_hOsjhFTZQg[/media]

edit: Малку ми е смешно видеово, ама песната е супер!

Салем се фини и све, ама некад тупат ако им земеш да им слушаш неколку песни по ред одеднаш.

Ај да не отворам посебна тема за Grindcore, клипчево ќе го постирам тука. Се работи за туториал од германски Grindcore бенд - Excrementory Grindfuckers. Во ова видео ќе научите како да направите Grindcore песна. :pos:

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=SD9zfw_b-3k[/MEDIA]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom