Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
шо мислите за новиот албум на nightwish -dark passion play, на мене уопште не ми се допадна. пре спор, ногу готик елементи, њу метал елементи има шо ми иде на нерви, пре баладичен, намалени се симфониските делови, пејачката и не е баш на место, не ми се свиѓаше ич. ептен заостанува зад тарја. има и добри елементи шо потсеќат не старите времиња -The Poet And The Pendulum,Master Passion Greed,,7 Days To The Wolves, . али у глобала не е за мене.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
шо мислите за новиот албум на nightwish -dark passion play, на мене уопште не ми се допадна. пре спор, ногу готик елементи, њу метал елементи има шо ми иде на нерви, пре баладичен, намалени се симфониските делови, пејачката и не е баш на место, не ми се свиѓаше ич. ептен заостанува зад тарја. има и добри елементи шо потсеќат не старите времиња -The Poet And The Pendulum,Master Passion Greed,,7 Days To The Wolves, . али у глобала не е за мене.
Јас се надевав на нешто одлично, затоа што веќе почна да ми се здосадува опера пеењето на Turunen, но откако го слушнав албумот ја барам повторно да се врати старата пејачка.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Мене ми се свиѓаат и двете како пеат али NIghtwish баш и не ги сакам .. од новиов албум би ја издвоил само Bye Bye Beautiful .. песната е стварно јака .. останатото ич не ми прави кеиф ..
Бај д веј ... Тарја си почна соло кариера .. албумот се вика "My Winter Storm" и ке излезе на 19 ноември (баш за мојот роденден :pos:) .. еве и една нејзина песна насловена I Walk Alone .. мене искрено ми се свиѓа песнава ..

http://youtube.com/watch?v=VwbtbfAnI80&mode=related&search=

еве ги имињата на песните од албумот

01. My Winter Storm
02. I Walk Alone
03. Oasis
04. Lost Northern Star
05. The Seer
06. Damned And Divine
07. Sing For Me
08. Calling Grace
09. Boy And The Ghost
10. Minor Heaven
11. The Reign
12. Ciarбn's Well
13. Poison [Alice Cooper cover] --- ова морам да го чујам !

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Море Тарја беше душата на Најтвиш. Дури сега се зрели за приматот Гејвиш. Али не е само до певицата, уопште бендот се фокусира на ниски ствари. Јас веќе ги закопав, нормално старите ствари ќе ми останат драги.
Дур сме кај металов, еден предлог: Слушнете ги Raven. Наши треш пилиња. Нема шанса да не ви се сфиѓаат - вакво нешто ретко се појавува на наше тло. Еве ви и линкче да го спуштите демото кое има три траки. Феноменални у секој случај. Јас што сум во вечна конфронтација со трешот не можам да ги тргнам од плејлиста.
www.mkmetal.info/topic/show/1737
Сркајте :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Дур сме кај металов, еден предлог: Слушнете ги Raven. Наши треш пилиња. Нема шанса да не ви се сфиѓаат - вакво нешто ретко се појавува на наше тло. Еве ви и линкче да го спуштите демото кое има три траки. Феноменални у секој случај. Јас што сум во вечна конфронтација со трешот не можам да ги тргнам од плејлиста.
www.mkmetal.info/topic/show/1737
Сркајте :)
Не се лоши Raven, ама вокалот некако ми пречи. Инструментите се одлично одсвирени.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Мене па вокалот ми е она најблескавото, вкусои се во прашање:) А од инструменталниот дел, гитарите т.е солажите се пффффффф ѕверски:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Глеам јоки ги фали, и ме заинтересира пошо има лош вкус за македонски бендови (DFL :pos:), и викам ке налетам на уше некој таков бенд, пошо се повеќе има такви бендови низ мк што излагаат.

Батали тоа, глеам конечно решил некој нов бенд да се враќа на корените. На вокалистот му фали Balls, у смисла агресија у гласот. Да беше треш вокал ненормално ке се совпаѓаше со инструменталниот дел.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Батали тоа, глеам конечно решил некој нов бенд да се враќа на корените. На вокалистот му фали Balls, у смисла агресија у гласот. Да беше треш вокал ненормално ке се совпаѓаше со инструменталниот дел.
Да, да. Јас нешто очекував од вокалот слично како Slayer и Kreator :pos: ама како што кажав, инструментите се добро одсвирени.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Гижо, ќут бре машко :)

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Opeth, и ништо друго. Кралеви се.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Salem е Doom/Death Metal бенд од Израел. Формирани се во 1985 година и зад себе имаат оставено 6 албуми. Вреди да се слушнат.
[media]http://youtube.com/watch?v=_hOsjhFTZQg[/media]

edit: Малку ми е смешно видеово, ама песната е супер!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Салем се фини и све, ама некад тупат ако им земеш да им слушаш неколку песни по ред одеднаш.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ај да не отворам посебна тема за Grindcore, клипчево ќе го постирам тука. Се работи за туториал од германски Grindcore бенд - Excrementory Grindfuckers. Во ова видео ќе научите како да направите Grindcore песна. :pos:

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=SD9zfw_b-3k[/MEDIA]

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Стај го и со Дејвид Хаселхоф спотот.

Kajgana Shop

На врв Bottom