Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Toxic Holocaust, Cranium, Darkness, Possessed, Exodys, Purgatory, Sodom, Kreator, Testament, Nihilist, Atheist,Misantropia...

Mortal Love-норвешки бенд кој се класифицира како готик/метал/рок.Звук од комбинирана употреба на сопран и тенор вокал, ритам-гитари, пијано и синтисајзер.

Не знам на кој како ќе им се допаднат.
Лично мене многу ми се допаѓаат...како инструментално така и вокалот ме импресионира, но сепак се работи за вкус :wink:

Прогресија?Shred?Death metal?
Бурјрум Into Eternity :smir:
Канадски prog death се карактеризира со неверојатен вокалист,
дечкото нема што не може,технички закон инструменталци,
прогресивни heavy рифови и привлечна мелодичност што лесно
може да создаде зависност.

После некое време Into Eternity знаат да станат досадни, и сем тапанарот и вокалот другите не се нешто посебно, гитаристот сеуште нема направено асално соло све е вртење и превртување скали, ама секоја чест на вокалот...човекот растура.

icon1.gif

После некое време Into Eternity знаат да станат досадни, и сем тапанарот и вокалот другите не се нешто посебно, гитаристот сеуште нема направено асално соло све е вртење и превртување скали, ама секоја чест на вокалот...човекот растура.
Vokalot partali:)Sekoja cest za nego :).Za gitaristot bi se slozil so BoogieMan ne mi se dopadna nesto posebno,ali e dobar:).

http://www.youtube.com/watch?v=OWwfLKJCDBM

Единствената музика што ја слушам е металот, поточно Thrash и Black, така да Обожавам!
\m/

Многу јаки хармонии. Рекомендет :)

Metallica se odlicni:) mene najiskreno mn mi se svigaat,no nema koj ne gi znae,super grupa se clenovite se fenomelni muzicari james e premnogu dobar vikal,a kirk hammett e mn dobar gitarist:):vozbud:

Metallica se odlicni:) mene najiskreno mn mi se svigaat,no nema koj ne gi znae,super grupa se clenovite se fenomelni muzicari james e premnogu dobar vikal,a kirk hammett e mn dobar gitarist:):vozbud:

/Се претворам во гад

А дали си слушала некој албум нивен од 1989 па надоле? И дали ти се свиѓаат Load/Reload албумите? :wink:

МСВ-Пантера не се чист метал ко прво туку се најистакнатите зачетоци на Металкорот , а тоа дека Металика се јаки тоа си е точно . Го донесоа металот на ниво погоре од тогашното , али се само до 91 после се им е срање само можеби Саинт Енгер има добри песни али другово е срамота ... Death Magnetic ?WTF звучи на колонска вода ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom