Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Каква Colma бе...овој и тој пред него....чисто ѓубре. Претходниот имаше 2 песни што како така беа добри. Овој дури не ми се верува што прави човеков. Едвај дочекав да заврши последната песна.

За кого како... Дио поише го сакаат луѓево, незнам зашто :)...вкус
Јас на пример сеуште би ги слушал Блек Сабат ако Ози беше со нив.Ама со Овој Велики Посранко Дио врска немаат.
За БејкетХед да ви кажам стварно очекував човекот да оди кон подобро но со оглед на тоа дека е скоро нула овој албум ќе кажам криво ми е што потрошив мегабајти да го сметнам албумот

Не спомињај ака Black Sabbath пошто правилната постава на Black Sabbath се Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Bill Ward и Tony Iommi. Дио го расипа sabbath.

Дио нишо не расипал бе, Ози си расипа кариера у Сабат со наркоманството, и јебига се појавува друг чоек, и све иде на промена. Tony нон стоп го мења стилот на сабат со секој нов вокал.

Бил Ворд иначе нема сеќавање дека го снимал Heaven and Hell у 1980. Џанак парекселанс.

Како што Гижо би рекол....Дио ништо не смени во Сабат освен лириките могуче....Тони е тој што е одговорен за звукот на бендот...така да и Халфорд да е пеел исти курац ќе ти е...Мене лично Блек Сабат со Дио ми се повеќе свиѓаат...

Зошто бендот се вика H&H , кога Тони ги имаше правата за името BS?

А зошто никој ја спомнува ерата со Tony Martin?
Мене лично, Headless Cross ми е еден од најомилените Black Sabbath албуми.

Кажав, вкус. За мене Ози си е царот на Сабат.
Него, преслушајте го бендов Seventh Void, минатиот месец го издадоа албумот Heaven is Gone. Свират некој stoner/doom metal. Во бендов учествуваат гитаристот Kenny и тапанарот Johnny од Type O Negative, Matt Brown од Uranium 235 и Hank Hell од Inhuman.

Mожеби е сосем оф топик ама не ми се отвара нова тема за ова.
Кое појачало е подобро Vox или Peavey

Type O Negative бе Дичо?? тапа се тие :) Досадни и спори ми се!

Ти сакаш брзо ја сакам споро, јебига :)

А зошто никој ја спомнува ерата со Tony Martin?
Мене лично, Headless Cross ми е еден од најомилените Black Sabbath албуми.

Тоа е добра ера. Народот не ги спомиња другите што поминале низ Сабат зашто многу 80's синтисајзер-тенденции покажуваат после Јан Гилан. А Тони Мартин да испее песна на Дио и нема разлика некоја у гласот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom