Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Последниот на Ensiferum и мене не ми свиѓа, не за друго оној Lindroos или како и да беше од Norther го земале да пее ама некако не ми се уклапа со бендот. Али затоа Wintersun се закон, тек па сеа ова новиов албум коа ќе го извадат (надежен сум шо да праам :tapp:) ќе биде урнебес.

Marcelo- Pozeriste
Marcelo-Senke
Struka- 1001 Plan
Упссс.. Сум ја утнал темата.. Извинете!!

Особено песните Ајрон и Слеер оф лајт :)
Енсиферум се закон се надевам дека наредниот албум што ќе го извадат ќе биди надохнада за секоја направена грешка
А томи колку албуми имаш од Wintersun

Енсиферум се закон се надевам дека наредниот албум што ќе го извадат ќе биди надохнада за секоја направена грешка
А томи колку албуми имаш од Wintersun
1 иам само :( првиот шо го издадоа...

Луѓе! Стар албум е ама дефинитивно е најбоље! Се согласувата ли за THE SOUND OF PERSERVANCE!?!?!?!? Дефинитивно најјак албум! Еден од all time top 10 metal albums! ааа ми се дига на песните!

Ја од секат сум бил одговорен освен коа ќе ме напиздат на религија х) Туку да не забегаваме... сте слушале ли WINTERSUN???? Ненормално мрсен бенд во кој што пее и свири JARI MAENPAA! Е тоа е уау!

Уф братко како си ги погодил закон се wintersun

Wintersun се одлични , новиот албум излава у август па ќе почекаме малце.

Луѓе! Стар албум е ама дефинитивно е најбоље! Се согласувата ли за THE SOUND OF PERSERVANCE!?!?!?!? Дефинитивно најјак албум! Еден од all time top 10 metal albums! ааа ми се дига на песните!

НЕ, ОНАЈ АЛБУМОТ СО ВАА ПЕСНА Е БОЉИ

Death - Jealousy (Individual Thought Patterns)

Иначе... Ensiferum порано ме привлекоа инстант. Коа ги преслушав поцелосно, ко да ги преценив.

Krisiun не се чист брутал, а според мене ми звучат како мешавина од брутал и дет. Чист брутал се Formless Terror, Embryotomy, Katalepsy и.т.н.

има има бендови со чист брутал...

мене лично ми се бендисува вокалот
Krisiun se najcist brutal, bas embryotomy se poise i so death metal, a formless so grind...Katalepsy ne sum slusal. Ne go glej brutal deathot samo po toa kolku blastovi ima.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom