МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашо не вреѓаш сеа? Па да ние сме интелегентни за разлика од тебе и вас раперите... И за разлика од вас поедуцирани сме на музички план ехехеееее! миљарда пати...

Брат јас имам завршено 7 години музичка школа (виолина), разбирам доста од тоа што е музика и затоа не се напнувај да ми објасниш некои работи кои ги знам пред тебе. Мир :smir:

Брат јас имам завршено 7 години музичка школа (виолина), разбирам доста од тоа што е музика и затоа не се напнувај да ми објасниш некои работи кои ги знам пред тебе. Мир :smir:

Респекат за тоа, брат, ама дали имаш слушано метал за да можеш да коментираш за него?

Site temi sto zapocnuvat so sporedba , vs. ova ona, zavrsuvaat so inaet.
i komentari kako rap rulez , metal rulez.ke kazete eve videte koj pojse glasase na temava , ete metalot e po kvaliteten. a ustvari rabotata e deka muzickata industrija , nonstop proizveduva muzika , i so toa ja unistuva muzikata , zatoa koga eden stil , nosi pari , pocnuvaat toa da go forsiraat , so dodeka ne se smeni so nov stil , bidejki predhotniot ke im stane odvraten na lugeto,bidejki se izmutiral.isto se ima sluceno i vo rapot i vo metalot.daj im go toa na lugeto sto go baraat,e sega koga nema kvalitet pesnata , shake the booties ili vampiri,klise spotovi i pa ke se slusa.ili ke gleate dve - tri golemi zvezdi praat pesna .drugo nesto e toa , sto ednata strana ne e dovolno zapoznaena so drugata , znaci imate edni za drugi stereotipi , i komentirate za toa.bez da sfatite deka celo vreme se povoruvate , i nema nikakov pridones vaseto serenje na temava.

Шо се зедовте за врат толку море, јасно е дека и двете страни никогаш да најдат некое заедничко гледиште (бар не со вакви ограничени размислувања), ова конкретно за форумов мислам, настрана одамна се надминати рап вс. метал судирите, бар ја таков впечаток иам добиено.
A шо убави колаборации има од страна на рап и метал артисти, вие очи си истеравте, ај малку повесело, празници се ближат :icon_lol: да не ви пуштам нешто од Синан Сакиќ и Сателити :icon_lol:

Peace, love, unity, having fun, these are the lyrics of KRS-One :wink:

За греота сте со тие определбите, рап и метал исти к*рац , и двете страни мислат дека се кул и дека се посебни но всушност тие шо се нарекуваат металци или рапери се дел од глобалното перење на мозоци (наметната музика) оти ако слушаш метал си моќен и екстремен , а рап тогаш си гангста. Се е имиџ бе бате , нели сфати досеа дека слушаш музика ради другите шо слушат таква, пак си дел од глобалното стадо на овци, за жал. и металот и рапот ти се исти нешта, се слушат ради тоа шо другите ги слушат а не оти искрено посакуват. Со текот на времето се навлекуват на едниот или другиот вид на музика и на крај тешко да ги откачиш од тебе. Треба да се исчистиме од тие етикети од нас и да бидеме едноставни и смирени, а не да фураме филмови , само колку глупо звучи тоа сам да си наметнуваш нешто да лепиш етикети на себе (рапер, металец) дека си нешто и дека одиш против нешто, во овој случај метал против рап. И сите си ја штитат музиката, само тоа колку е нивна не знам баш оти ми стои не е ич нивна туку само ја примиле од причини шо е мн мн кул! Не си прајте филмови и слушајте музика шо е позитивна и шо ја сакате од срце, а не да ви наметнува глобалното општество. Сум слушам мн и метал и рап сум слушал ама сфатиф се е филмче наметнато од околината . Поздрав. Биди уникатен биди свој а не копија на ова смрдливо општество

За греота сте со тие определбите, рап и метал исти к*рац , и двете страни мислат дека се кул и дека се посебни но всушност тие шо се нарекуваат металци или рапери се дел од глобалното перење на мозоци (наметната музика) оти ако слушаш метал си моќен и екстремен , а рап тогаш си гангста. Се е имиџ бе бате , нели сфати досеа дека слушаш музика ради другите шо слушат таква, пак си дел од глобалното стадо на овци, за жал. и металот и рапот ти се исти нешта, се слушат ради тоа шо другите ги слушат а не оти искрено посакуват. Со текот на времето се навлекуват на едниот или другиот вид на музика и на крај тешко да ги откачиш од тебе. Треба да се исчистиме од тие етикети од нас и да бидеме едноставни и смирени, а не да фураме филмови , само колку глупо звучи тоа сам да си наметнуваш нешто да лепиш етикети на себе (рапер, металец) дека си нешто и дека одиш против нешто, во овој случај метал против рап. И сите си ја штитат музиката, само тоа колку е нивна не знам баш оти ми стои не е ич нивна туку само ја примиле од причини шо е мн мн кул! Не си прајте филмови и слушајте музика шо е позитивна и шо ја сакате од срце, а не да ви наметнува глобалното општество. Сум слушам мн и метал и рап сум слушал ама сфатиф се е филмче наметнато од околината . Поздрав. Биди уникатен биди свој а не копија на ова смрдливо општество

Da si mi ziv i zdrav.

ова е најако жими се...хаха кога ке се дрзнете да делите памет ВИЕ?!?!!
Чедо ако имаш пола од интелигенцијата за сваќање на длабоките и продуховени метал текстови ондак не би ти било проблем да разбереш дека музички правец не е статусен симбол и одлика на интелигенција(пример Фолен Енџл,типот нека слуша шо сака,куртон си е куртон и крај.).
а содржината на музиката се перцепира различно од секој и не секој ја прифаќа исто.
Значи за секое твое разложување на некој метал текст ја можам да ти најдам 100 разлчни метафори во “Кукавица’’ и притоа да те убедувам дека си глуп ако не си ги сватил.
Држете си се на студијата што ви ја посочи Мац и бидете си мирни :)
Ние ?

Ние не доаѓаме (лично зборам јас бар) не доаѓам/е и викам „Што е тоа Рап , рецитирање“ за разлика од вашите претставници кој уживаат да велат „Што е тоа метал ,дерење “.

И не се сложувам дека не е одлика на интелигенција .
Се надевам дека си чул за античката поговорка : „Каква е музиката во државата, таква е и државата“ , како може нешто толку безначајно како музиката да служи во образовна цел .
Инаку до Мац)) , музиката е уметност , и така треба сите да ја сваќаат . Музиката за релаксација (регето на пример ) исто така треба да биде музички и текстуално добро поткрепена, додека пак за забавната музика одбивам да коментирам од проста причина што денес тоа што го нарекуваат забавна музика нема никаква уметност , цел , ватевр...

Не зборувам за личен вкус во музиката , во однос на музиката како уметност металот секогаш бил музички многу пософистициран од рапот . Рапот општо како жанр своите почетоци ги започнува одлично , со одлични лирики и скоро без инструментална поддршка , ама за краток период еволуира во жанр со многу неквалитетни текстови и поврзуван е со различни одбивни појави како курвите , гангстерите , ванаби-мафијашите и сл . За жал оваа стереотипност ( за разлика од онаа кон металците дека биле сатанисти , пиеле крв , наркомани енд стаф) младите сами си ја додаваат како етикета нарекувајќи се себеси „Гангстери , Мафијаши, Пички прва класа , Курви4ки ...“ ...

Се надевам дека си чул за античката поговорка : „Каква е музиката во државата, таква е и државата“ , како може нешто толку безначајно како музиката да служи во образовна цел .
...

Ај кажи ми одлики на интелигенција според тебе жити младост па да знам што да ти кажам.

Ај кажи ми одлики на интелигенција според тебе жити младост па да знам што да ти кажам.

Одлики на интелигенција има безброј , неможе да се даде нејзина соодветна дефиниција односно да се дефинираат сите одлики на интелигентноста.

Ние ?

Ние не доаѓаме (лично зборам јас бар) не доаѓам/е и викам „Што е тоа Рап , рецитирање“ за разлика од вашите претставници кој уживаат да велат „Што е тоа метал ,дерење “.

Инаку до Мац)) , музиката е уметност , и така треба сите да ја сваќаат . Музиката за релаксација (регето на пример ) исто така треба да биде музички и текстуално добро поткрепена, додека пак за забавната музика одбивам да коментирам од проста причина што денес тоа што го нарекуваат забавна музика нема никаква уметност , цел , ватевр...

Не зборувам за личен вкус во музиката , во однос на музиката како уметност металот секогаш бил музички многу пософистициран од рапот . Рапот општо како жанр своите почетоци ги започнува одлично , со одлични лирики и скоро без инструментална поддршка , ама за краток период еволуира во жанр со многу неквалитетни текстови и поврзуван е со различни одбивни појави како курвите , гангстерите , ванаби-мафијашите и сл . За жал оваа стереотипност ( за разлика од онаа кон металците дека биле сатанисти , пиеле крв , наркомани енд стаф) младите сами си ја додаваат како етикета нарекувајќи се себеси „Гангстери , Мафијаши, Пички прва класа , Курви4ки ...“ ...
тебе државава да не те асоцира на метал:pos2:

тебе државава да не те асоцира на метал:pos2:
Платон го кажал тоа , драго момче .
И јасно се гледа кој е твојот степен на сваќање на работите .
Буквалист си , niggah ..
Следен пат можеби ќе додадам повеќе yo yo yo и јасно ќе ти биде..

Па тоа е целата фора бре, да не бидеме смирени и едноставни .. не се секирај, ние слушаме метал од срце, интересно е да си правиш филмови (зависи како гледаш на тоа) али обичните смртници не го разбираат тоа .. а таков муабет демек копија на општеството иди кажи им на турбофолкерите ..

Одлики на интелигенција има безброј , неможе да се даде нејзина соодветна дефиниција односно да се дефинираат сите одлики на интелигентноста.

Од мене ти е оваа
Интелигентен човек не се става умствено над некој само ради музчкиот правец што го слуша.

Од мене ти е оваа
Интелигентен човек не се става умствено над некој само ради музчкиот правец што го слуша.

Сакаш да кажеш дека слушањето на музика не влијае на интелигентноста ??
Софистицираноста на текстовите влијае врз тебе , зар не е убаво секој да го збогати својот речник?
Во огромен дел од Рок/Метал музиката текстовите содржат зборови кој се на Advanced ниво додека пак рапот изобилува со нелитературно напишан сленг говор .

А не се ставам умствено над некој само поради музичкиот правец , меѓутоа велам дека влијанието на музичкиот правец врз интелигентноста е прилично забележителен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom