МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
Mac)) а да поминам да те земам или да земам да те поминам?

*глуп рап ловеру (брзозборка ова)! :icon_lol:

ок види искрено гласав за рапот... прво заради шо поќе го слушам од металот ,а второ пошо мноооооогу ме нервират она дерењено во некои метали... то вистина не го сакам... и во рап имат дерење ама не до толку...

Ne,stvarno pocinja da me nervira ova...demek vie samite raperi tvrdite deka rap ne e 50cent,nass,snup dog..

Pa ako soop dog ne e raper koj e raper ziti majka? I koja e razlikata pomegju toj rap ti sho mislish deka e rap, i pomegju ovoj komercialen rap SHO tvrdish deka NE e rap.
A samite "avtori" se deklariraat kako raperi, hip-hoperi, sho ti e isti kurac u deneshno vreme..

kako prvo zborime za dve razlicni kulturi so ne e mozno da se sporedat,dva razlicni stila na rap tesko e da se sporedat poso se razlicni i nema potreba da se sporeduvaat,temava e onaka za prepucavanje samo i za lecenje kompleksi!

Da temava e chisto za kurac, samo si praime muabet ko sho si praat site, mora sekoja ebana tema da bide "Sodrzajna" na forumov? Nemoze da si se prepucavame slobodno zasho e bolje rap a zasho metal? Na kraj mora do zakljucok da doeme? Site znaeme deka kolku i muabet da praime mislenjata nema da se smenat, ja kolku i da sum u pravo, raperot nema da go ubedam, i toa mi e jasno.
Ama preku kurov od vakvi odvratni postovi, ako ne ti se svigja temava, gubi se, ako ti se prai muabet chisto za kurac, sedi.

jamey jasta напиша:
Инаку, измиксани рапот и металот, дават добра музика, според мене... (Рапкор или Њу-Метал, ама финтата е што од рапот само рецитирањето е земено, друго ништо...)

Zack de la rocha ftw <3

Ај кажи ми одлики на интелигенција според тебе жити младост па да знам што да ти кажам.

хмм... итар пејо, и музиката го искажува степенот на интелигенција...
музиката е начин на живот, значи претставува и КУЛТУРА... а според културата се познава степенот на развој на едно општество...значи поради тоа што кај нас има појави како Боки 13, Јован Јованов(кој изиграва невино раперче со скршено срце, јеа рајт 100%) општествето у најмала рука ни е аномично...
Инаку, измиксани рапот и металот, дават добра музика, според мене... (Рапкор или Њу-Метал, ама финтата е што од рапот само рецитирањето е земено, друго ништо...)

не, вака!
како прво, неможе да се спореди металот со рапот, затоа што немаат допирни точки!
Дури рапот не е ни музика! Тоа е ритмичко зборење(пцуење) и тоа може секој!
А за да се состави добар метал богами треба многу!
Најдобриот метал бенд ја што сум го чул е образован од 5мина со просек 10.00 музичка академија, ама затоа е одтаму произлезена совршената музика а не од некои неписмени црни дилеришта....

музиката е начин на живот, значи претставува и КУЛТУРА... а според културата се познава степенот на развој на едно општество...значи поради тоа што кај нас има појави како Боки 13, Јован Јованов(кој изиграва невино раперче со скршено срце, јеа рајт 100%) општествето у најмала рука ни е аномично...

Со споредбва може да ти ги спомнам и Некст Тајм како металци и да завршиме ако?
eте и они глумат невини металчиња со скршено срце.

Со споредбва може да ти ги спомнам и Некст Тајм како металци и да завршиме ако?
eте и они глумат невини металчиња со скршено срце.

Next time ni sami ne se deklariraat kako metalci.

не, вака!
како прво, неможе да се спореди металот со рапот, затоа што немаат допирни точки!
Дури рапот не е ни музика! Тоа е ритмичко зборење(пцуење) и тоа може секој!
А за да се состави добар метал богами треба многу!
Најдобриот метал бенд ја што сум го чул е образован од 5мина со просек 10.00 музичка академија, ама затоа е одтаму произлезена совршената музика а не од некои неписмени црни дилеришта....

Sho e naj tragicno, za raperite za metalcite tvrdat deka se narkomani, a sekoj eban mozen raper sam si priznava deka ima kriminalno dosie povrzano so dilanje, dilanje ti e blago kazano serisko ubivanje, taka da skoro sekoj moguci "estraden" raper e seriski ubica.

I, za sekoj 10 metalci za koj ke mi najdete fakti deka se narkomani, znaci ne luge sho pijat i pushat, tuku narkomani, ja ke nabrojam 50 raperi sho se dileri/narkomani.

[I kako metalci mislam metal artisti, poznati, a ne fraeri u park kaj nas -.-]

Ма и у парк нека дое... ни 40% од металците не се наркомани а скоро сите рапери (дури и у школо) бараат 2ојчиња и 3ојчиња... >.<

Rapot ne mi se sviga a baska spotovite, edino od rap priznavam nard core rap ama ne go slusam posto stilot ne mi odgovara. metalot spored mene e nesporedlivo podobar, iako metal e sirok poim imas tuka mnogu podvidovi.

Блајнд,еве ти контра пример,софистициран бидејќи е металец,а во потпис има Life is Waterfall.
Не се сомневам дека ве едуцирала по англиски навистина премногу музиката :wink:

Yep niggah , thats right :)
Него , кажи ми рапер кој користи зборови непознати за дете од 3то оделение ??:)

:) и Јован не се декларира како рапер(тотално ја промашуваш поентата)

ти ја промашуваш поентата, не реков нешто у смисла дека е рапер ова или она, реков дека музиката е слика на општеството, затоа го спомнав јован јованов и боки 13...
а што се тиче Некст Тајм, тие не ни знаат што значи зборот метал,само се недораснети деца, кои, (запамти го ова што го зборам), за некоја година ке почнат да пеат некоја плачипичкарска музика...
бај д веј, тие свират поп-рок... :wink: што значи дека немат никаква врска со металската сцена...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom