Speaking on the Kojima Productions podcast last week, host Sean Eyestone confirmed the studio would not be reusing the same game engine from Metal Gear Solid 4, but instead creating an entire new one for Rising.
"We're redoing the engine from scratch, and it's going to look amazing," Eyestone said.
"It's going to be a big project like Metal Gear Solid 4. The entire team is serious about making it look as good as possible on every platform."
As if there was any doubt from us gamers. Metal Gear has always strived for graphical greatness. It will be interesting to see how the studio handles this major multiplatform release, though.
Ноуп, засега нема ништо.Да не знае некој нешто ново за играва?
Final Fantasy на PC?Баш ми е мило што игри како MGS и Final Fantasy ќе има и на PC. Од друга страна ќе немам што да играм на PS3 кога ќе купам.
Да, 14ката пишува дека ќе излага и за PC ама ќе биде MMO.Ноуп, засега нема ништо.
Final Fantasy на PC?
Aх , добро за 14-ката знам ... мислев викаш за 13ката ...Да, 14ката пишува дека ќе излага и за PC ама ќе биде MMO.
http://en.wikipedia.org/wiki/Final_fantasy_xiv
До тогаш ќе си играм FF13 на PS3, гледав клипчиња, изгледа фантастично.
Не, ГоВ3 ја имаа 26ти Март. Им пуштив и-мејл да ги прашам зошто 26ти кога секаде низ Британија е 19ти, ми вратија дека излегувала 26ти. После два дена сменаа на 19ти . Така да не може да им се верува .Metal Gear Solid: Rising
Release Date: 24 September 2010
Availability: Pre-order now for delivery on 24 September 2010
Ерт ова од сендит е. Може да им се верува?