Менување на ИМЕИ

• Креатор на темата Креатор на темата ickov4
  • Време на започнување Време на започнување
Двојни критериуми, срамота.

Ваквите теми ми се многу болни бидејќи имам искуство со изгубен телефон (досега не е најден) и верувам дека за сите ваквото искуство е многу болно. Штедев година и пол со плата од мизерни 8.000 денари за да си го дозволам. МВР нема ништо да направи, но апел до креаторот на темата да се стави на местото на тој што го загубил, да проба да сочувствува и да го врати телефонот. Некој можеби не јадел многу за да заштеди за телефонот.

epa drugarce trpi...balkanski mentalitet ke zemat kola na kredit za nakraj u nea da ziveat...

На што се должи ----> :facepalm: ? Не е точно тоа дека Македонија веќе е рамна со Бангладеш, Африка ?
Не е точно тоа дека едвај чекаме да најдеме нешо на улица „бесплатно“, да го ставиме во џеб и да си продолжиме понатака да чекориме, протоа да не го вратиме тоа ?
- Немојте да изигравате чесни и поштени овде. Потајно сите копнееме да бидеме на местото на овој дечкото шо ја отвори темата.

:facepalm: се должи на твојот обид да објасниш зошто сите ние не сме чесни, зошто молиме Бога да најдеме нешто што некој можеби со мака го стекнал.
Сеедно, да поседуваш туѓ предмет, а при тоа да знаеш кому му припаѓа, во најмала рака е нечесно. Да пробаш да ги скриеш или избришеш трагите е повеќе од нечесно. Некаде по законите, ќе сретнеш вакво нешто: „наоѓачот е должен без одлагање да му ја предаде стварта на оној што ја загубил, односно на сопственикот, ако според знаците на стварта или од други околности може да сознае за него, и ако е лесно достапен“.
Јас не изигрувам ниту чесен ниту поштен, како што велиш. Едноставно, би вратил туѓ предмет. Ми се случило и мене да ми вратат изгубен предмет и сум бил многу пријатно изненаден.;)

epa drugarce trpi...balkanski mentalitet ke zemat kola na kredit za nakraj u nea da ziveat...

Да, можеби сум добар пример за балкански менталитет, ама кога ја видов темата и некои од мислењата барем се уверив дека сум почовечна од многу луѓе со балкански менталитет.

Има решение. Иди у тетово и ќе ти го сменат ИМЕИ то одма. Ако сакаш шитни ми го Галаксито

Ваквите теми ми се многу болни бидејќи имам искуство со изгубен телефон (досега не е најден) и верувам дека за сите ваквото искуство е многу болно. Штедев година и пол со плата од мизерни 8.000 денари за да си го дозволам. МВР нема ништо да направи, но апел до креаторот на темата да се стави на местото на тој што го загубил, да проба да сочувствува и да го врати телефонот. Некој можеби не јадел многу за да заштеди за телефонот.
Некогаш чаламот знае да боли. Нема леб да јаде, купил iPhone 6. :facepalm:

Многу чесни бе вие :D Можам да се кладам дека сите што викате да го врати телефонот кога ќе најдете С5 или ајфон ќе ги продадете во мобилара.

Мене ми украдоа телефон и пола саат по пријавата ми се јавија да одам во полиција и да го земам. Кога сакаат ќе го најдат. ;)
Ако планираш да не го враќаш одлогирај го од google акаунтот затоа што кога ќе го вклучиш на интернет може да те пронајде преку Android Device Manager

Имам телефон кој е најден ама во Грција не тука кај нас.Ако го однесам да ми сменат имеи ќе можам да го користам без да се плашам да не ме најдат?

Имам телефон кој е најден ама во Грција не тука кај нас.Ако го однесам да ми сменат имеи ќе можам да го користам без да се плашам да не ме најдат?
Штoм е нaјден кaј сoседoт, мислaм декa тукa мoжеш дa гo кoристиш, не ти требa прoменa нa имеи

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Штoм е нaјден кaј сoседoт, мислaм декa тукa мoжеш дa гo кoристиш, не ти требa прoменa нa имеи

Одма ќе те лоцираат. И следно идење у Еу ахахаххахаа

Одма ќе те лоцираат. И следно идење у Еу ахахаххахаа
Пa oн прaшувa зa тукa дa гo кoристи, не низ еу, тукa кoлку штo знaм немa дa имa никaкoв прoблем

Може и од тука да те лоцираат, постои начин

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom