Менструација

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
fala mu na boga mi zavrsi :se_ molam
soubo mi e sega uf ke castam :smir:
inace ne me bolese stomak a i mi traese 3 dena...super.
ama sepak sega mi e najubavo :baeh:

Месецов кога добив имав ненормални болки, неможев да се соземам. Постојано бев во кревет и се виткав ко луда, и ептен ми е драго што ми заврши иначе јас мислам дека ќе умрев.

Имаат ли врска ненормалните болки со стрес?
Мислев дека ќе умрам сабајлево, сигурна бев...
Се разбудив во солзи од болка и во исто време чувствував дека нешто страшно ми го притиска мочниот меур, а стомакот во пределот на јајниците ми експлодирал и сега останала само една голема дупка која ме тера да вриштам, дека нешто ми се качува нагоре и морам да повратам, башка дека неможам да дишам поради настинката и затнатиот нос, дека грбот ми е на два дела, и дека многу ме болат крајниците. А воопшто неможев да мрднам, оти мислев дека ако се поместам толку е, ќе умрам.
Никогаш не било вака.

Мојот ПМС трае 2 недели. Првата недела психичко растројување, втората саклет и болки во коските и градите, па менструација и 5 дена ужасни болки во стомахот. Па дајте бе луѓе, 20 дена. И колку ми останува од месецот. Ах, помош!!

Кетонал форте му е мајката или спазмекс :wink: :lol:
Ај прочитај го упатството на кетонал и можните последици па после размисли уште еднаш и одговори на темава :smir:

Ај прочитај го упатството на кетонал и можните последици па после размисли уште еднаш и одговори на темава :smir:

Ketonalot e na baza na ketobrufen, znaci malce pojak od ibuprofen, a sporednite dejstva se duri i pomali otkolku na paracetamol i aspirin.

abe imat edni bonifen epten se efikasni ama nemam pobarano ovde,slovenija gi piev niv,od krka se bi trebalo da gi imat.a ketonal ili spazmeks i 3 da se napijam ne mi pominvit.

Кој ви е крив кога сте јаделе од забранетото јаболко:baeh::baeh:
Сеа трпете!:smir::smir:

Capo Kapistec не сум јадела верувај!:helou:Инаку порано имав многу болки со температура главоболки и се што следи.Пиев кетонал затоа што само тоа ми помагаше.Сега болаката ми е намалена најверојатно со годините.

Никогаш не сум испила ниту едно апче за време на менструалниот циклус.Воопшто не ме боли ниту сум нервозна пред да добијам многу ми се спие и тогаш сум најмирна ама затоа се ми е наплатено во траењето ми трае дури 7 дена.:pipi:

Никогаш не сум испила ниту едно апче за време на менструалниот циклус.Воопшто не ме боли ниту сум нервозна пред да добијам многу ми се спие и тогаш сум најмирна ама затоа се ми е наплатено во траењето ми трае дури 7 дена.:pipi:
Секој би посакал девојка како тебе. Уште добро да изгледаш и ти си вистинска премија.

Iam srekja sho ne sum zensko.Ne morat da gi trpam ovie glupostive
8)

Vtoriot den od ciklusot mi e haos nemozam da mrdam, ne sum nervozna niso od toa bolki nemam ama tece kako koa ke pustis cesma dusa da ti izleze mislis deka poslednata kapka krv ke ti istece i taka da toj den so site cetiri u vis ili u toalet i neka tece ali zatoa samo tri dni trae kaj mene :)

Само кафетин менструал единствени кои не се штетни и кои се баш за ваквата болка.
Инаку сега баш ми се црвените денови и грдо ми е мн. После толку долго време пак ме заболе стомакот, дури и ми се лошеше :(
Се напив кафетинче и сеа сум супер :)

Прекрасно...за 1 мај ќе ме фатат..за џабе ќе идам коа два дена од три нема да можам да се мрднам од кревет..кафетин менструал веќе не помага :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom