Мене ова ми смета...

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.610
Поени од реакции
15.429
Локација
Skopje
Ви смета ли нешто вам онаму каде живеете,работие,учите.
Што е тоа. Не се плашете кажете не ве присмотруваат и сл.
На некому му смета ова или она т.с.на секому му смета нешто.
Некому гласната музика од кафичите, некому миризот од скарата,
а на некој брзата градска вожња и поминување на црвено светло.
На комшиката и смета комшијата,а на комшијата - комшивката.
Богами на некој му смета и цела влада и Чаир и Топаана,
-------------------------------------
Па да почнам прв (затоа што вие тоа го баравте)
Ова ми смета од сликите,се работи за општина Аеродром,поточно
околу и во близина на пазарот позади трговски центар „Бисер“ но
по околните улици и булевари,ова може секојдневно да го нагазите,
и да дел од него однесете и дома,со чевлите а од нив и на душемето.Picture 824.jpg.Picture 822.jpg.Picture 821.jpg:гомце::гомце::гомце:
:гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:
ова ми смета и ова ќе го ставам и во темата за градоначалникот,
море и во Кајгана форум репортер,а и во слики од нашите улици,
ама еве нова тема за да прочитаме што им смета на граѓаните во
Делчево, Демир Хисар, Дебар и другите наши места во Македонија.

Кога живеев во Скопје ми сметаше само загаденоста на воздухот........, а сега тука во Гостивар... како да не е Македонски град.

Кога живеев во Скопје ми сметаше само загаденоста на воздухот........, а сега тука во Гостивар... како да не е Македонски град.

Кога ќе идеш пак наваму во ова Скопјево не заборавај понеси си,
еден термос , два со тамошен воздух со мирис на Шара и Бистра.

Зборувам за во Велес, ми сметаат тие со кочии што пренесуваат стари работи, цел собраќај го заебуваат, да ти е страв да поминеш покрај тоа коњот пошто може да окркаш некое копито, најмногу ги има кај мало мовче и кај пазарот, а кај пазарот на пазарен ден ако поминеш и преживееш свака ти част. Тука има милиони комбиња, тезги, луѓе, приколки курци палци, растовараат производи во Жито со огромни комбиња паркирани на среде улица и го кочат собраќајот а богами и неможеш да поминеш на пешачки. Стварно треба да се среди тоа таму, хаос е.

Mене џамиите во последно време многу ми сметат,требало не требало завиват по цел ден и то сега почнаја на најгласно да ги пуштат.

Јас сум од Кичево и најмногу ми смета тоа што луѓето и покрај тоа што има канти за отпадоци сметот го фрлаат каде ќе стигнат, многу ми смета и тоа што има многу кучиња скитници и никој не сака да се погрижи за тоа

Среќа што коњов немал пролив :D....абе другари па посмитачко е она што секојдневно проаѓаат со возила на тој булевар отколку ова со ова може и околниот тревник да се наѓубри и да се биде у ќар :)

Мене ми сметаат шофери, кои не почитуваат сообраќајни правила и прописи.
И луѓе, кои не си ги исполнуваат ветувањата кои ги дале.

Ова како за почеток. Ќе се надополнувам пак низ темава.

Ви смета ли нешто вам онаму каде живеете,работие,учите.
Што е тоа. Не се плашете кажете не ве присмотруваат и сл.
На некому му смета ова или она т.с.на секому му смета нешто.
Некому гласната музика од кафичите, некому миризот од скарата,
а на некој брзата градска вожња и поминување на црвено светло.
На комшиката и смета комшијата,а на комшијата - комшивката.
Богами на некој му смета и цела влада и Чаир и Топаана,
-------------------------------------
Па да почнам прв (затоа што вие тоа го баравте)
Ова ми смета од сликите,се работи за општина Аеродром,поточно
околу и во близина на пазарот позади трговски центар „Бисер“ но
по околните улици и булевари,ова може секојдневно да го нагазите,
и да дел од него однесете и дома,со чевлите а од нив и на душемето.Прегледај го приврзокот 74708.Прегледај го приврзокот 74710.Прегледај го приврзокот 74712:гомце::гомце::гомце:
:гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:
ова ми смета и ова ќе го ставам и во темата за градоначалникот,
море и во Кајгана форум репортер,а и во слики од нашите улици,
ама еве нова тема за да прочитаме што им смета на граѓаните во
Делчево, Демир Хисар, Дебар и другите наши места во Македонија.
Чика Анчо .... мислиш, само ова е кај тебе е .... истото се случува и кај мене во Ѓорче .... истите глупости се ..... се додека не се смени менталитетот на Македонците,тоес луѓето во оваа држава за одржување на хигиена и чистота и организација , ќе си страдаме .... а и добар ти е предлогот да пратиш кај Коце од ова .... те подржувам 100 % .... ние имавме проблеми со старите коли кои дремеа на плацови насекаде ни Ѓорче .... му се качивме над глава на Сокол и еве денес решен ни е проблемот ... немаме никакви проблеми , поминува контрола и ги дигаат без д те праша дали ти е за отпад или не .... ако имате проблеми,борете се ... (y)

Ми смета кога ќе видам кола паркирана на тротоар,а такви ги има насекаде.

Ми смета кога ќе асфалтираат некоја улица,а после недела дена ја раскопуваат.

Ми смета ѓубрето по улиците и тротоарите.

Мене ми смета јавното мислење :icon_lol:

Ќе започнам со малку работи,но најважните кои ми сметаат,прво високата корумпираност на судовите,потоа апсењето на голем број опзиционери,мажеби и мене ќе ми дојде редот бидејчи веќе 4 години јавно ја критикувам власта,причината не е битна,ми пречи тоа што на секој чекор никнуваат споменици,ми пречи екстерното тестирање,ми пречи исто така тоа што ни е забрането да протестираме против истото од страна на директорите,и тоа после часови што никаде го нема и последно ми пречи и ѓубрето на улиците(многумина веќе го спомнаа)затоа што ужасно мириса,а и треба некој(а тоа сме ние од маалото)што треба да го исчистиме,а го растураат сосема 3-ти лица,уште десетина работи има,ама како што реков нема да ги коментирам ,а и ниту ќе ги објавам,да не испадне тотално политички коментаров.

Мене ништо не ми смета..се навикнав на работите дека се онакви какви што се и дека нема да се сменат никогаш.Затоа фино лепо еден убав сончев ден ќе си се иселам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom