Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Abe soznam nekogas ja cita nekogas ne..... Samo koga mi e batery low tel togas mi ja cita:) Neznam so e frkata i jas ..... Dzabe frliv 600den... Ali dali moze da ja formatiram preku cardreader ili takvo nesto pa da probam dali ke raboti .... Ako moze nekako da napram nesto da ne e za dzabe ....

nema nekoja razlika dali ke ja formatirash na card reader ili ne, opcijata na card reader format e samo dali sakas vo Fat ili FAT32 format da ja formatirash, ama ako ja formatirash vo pogreshen format moze na aparatot da ti pishe Memory Card Corupted.

odi do tamu od kade sto si ja kupil kartickata i probaj so druga karticka ako isto ti pravi togash ostaj go telefonot na servis ako ne togash e kartickata...

Tanes напиша:
нешто попаметно да кажеш?

Epaaa da ..... Koga ja imav nokiata 6670 na edna karticka taka mi pisuvase i se zaeba..... Pa morav da kupam druga .... Epa ok togas taka ke napram thnx ... Pa da vidam so ke storam....

знам јас пто е фабричка цена онака прашував оти така му кажаа, можи грешно ми кажале а можи и тоа разбрале за 512 мб, таа цена изгледа е за 512 ките

kako da vi objasnam, Kingston e svetski lider za memorii, no ova sto go gledate na makedonskiot pazar ne e od istata fabrika na Kingston.
Apacer koja e kerka na firmata Acer e isto taka svetski lider za memorii.. no toa sto go imam vo makedonija nema nikakva dopirna tocka so apacer.

ednostavno vo kina ne im e teshko da napraat dobra kopija.
Cim imashe edno vreme Mokia telefoni zosto bi bilo teshko da imaat i kopii karticki.

Може и 2ГБ според податоци од интернет. Еден другар стави 1ГБ и супер му иде, ама не би требало да прави проблем со 20ГБ
Иначе ќе добие во петок картички
MiniSD 2GB - 1350
MiniSD 1GB - 950
MiniSD 512MB - 750
Види си сам што ти се исплати највеќе.

Извини моја грешка.
МикроСД 512МБ - 950
МикроСд 1ГБ - 1450

абе тие цени во ценовникот немаат врска.
ако сакате можам да ви дадам цени од импулс, гемак или германос што ги продаваат ама на апејсер ина кингстон само имаат они.

Ајде, можда не е цела роба како што очекував али еве ви дел!

Memory Stick Pro Duo 1024mb - 2150 denari
MMC mobile 512mb - 950denari
MMC mobile 1024mb - 1550denari
Secure Digital Mini Card (SDM) 512MB + Adapter - 750 denari
Secure Digital Mini Card (SDM) 1024MB + Adapter - 950denari
Secure Digital Micro Card (SDm) 512MB + Adapter - 850denari
Secure Digital Micro Card (SDm) 1024MB + Adapter - 1200 denari
SONY Memory Stick Micro M2 512MB - 2100 denari
SONY Memory Stick Micro M2 1024MB - 3300 denari

ova mi e samo mala kolicina ispratena... pogolemiot del neam pojma, na mail mi stigna notifikacija deka poveketo od proizvodite bile N/A sto u prevod znaci not avejlibl za Mart mesec. :toe: shto da praam i jas se nerviram, a ne ste samo vie sto cekavte ceni 3ca kolegi sto rabotat so ovie raboti mi cekaa mnogu poniski ceni i pojke artikli.. ali za slednava nedela 2/3 mozebi preku sila sigurno nema da imam ni promeni vo cenite ni novi prozivodi od flash memoriiite.

Dali da zeam gledav u impuls ima MICRO SD za 800 denari ???Samsung D820 iam i dali ke raboti

zemi i kazi iskustvo... btw na tie od 1gb znae ponekad disk corupted da prai pretezno na Apacer-ot zatoa zemi si 512ka.

p.s. i Jane ima iskustvo so Apacer.

sakam da zemam memoriska karticka za ngage qd od 256 - 512 MB. Me interesira osven MMC dali moze ngage da podrzuva drug tip i koi se cenite za 512 i 256.

Necrophilia напиша:
zemi i kazi iskustvo... btw na tie od 1gb znae ponekad disk corupted da prai pretezno na Apacer-ot zatoa zemi si 512ka.

p.s. i Jane ima iskustvo so Apacer.
Богами имам и јас искуство со "Apacer". Од кај тој што го купив телефонот ми даде и МиниСД 1GB Апачер картичка купена пред 20 дена од Анхоч, ама еве уште во петокот почна да заебава. Прво не ги отвараше сликите. После воопшто како да нема ставено картичка, после ја јавуваше како corrupted, по некое време пак ке си проработе сама од себе. После пак коруптед, и на крај скроз одкажа. И направи формат преку мобилниот и пак си работеше.:toe: По пола саат пак престана и од тогаш не проработе. Ја форматирав на компјутер па работеше, ја ставив у телефон, и пак престана да работи:) Ја форматирав уште еднаш и сега ми ја јавува како 710МБ. Иначе треба да е 950-960МБ зошто сепак не е 1ГБ ама ова 300МБ кујзнае кај отишле (во bad sectors отишле) али тоа е. Ја пратив денес во Анхоч па ќе видам што ќе ми кажат. Кога зборев со тој по телефон рече дека ако не ја поправеле ке ми дале нова.:nesum: Ај баш да видам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom