Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Necrophilia напиша:
MMCto e na baza na Memory Stick ima samo chip vnatre so integralno kolo i procesor
t.e. neshto kako HDD t.e. diskovi i srebrena prashina...

Kako mislis cip so integralno kolo i procesor, toa e se vo eden cip ili posebno?

Diskovite vo HDDto sekoj znae deka se vrtat no kakva e taa stebrena prasina i na sto e nalepena?

wireless напиша:
Kako mislis cip so integralno kolo i procesor, toa e se vo eden cip ili posebno?

Diskovite vo HDDto sekoj znae deka se vrtat no kakva e taa stebrena prasina i na sto e nalepena?

аман бре.. па не произведувам јас мемориски картички!!!

значи јас сум отворил неколку мемориски и сум видел што има внатре!
толку!!! :toe:

е сеа знаете и самите дека скоро секој чип за меморија има дискови внатре т.е. како сребрени крукчиња многу тенки.
Епа кај Сд, микро сд и мини сд картичките нема чипови туку директно само крукчиња кога ке ја отвориш и неколку отпорници...
аман имате интернет проверете на гугл сигурен сум дека ке најдете отворена мемориска картичка.

бајдвеј што ви е толку битно од што се направени???
сакате и вие да произведувате? :uvo: :pos2: :vozbud:

Пер ако се расипат мислат да земат УСБ-флеш и да ја поправат...

Или можда пошто кингстон УСБ е 650 ден. од гига да ја надоградат сами картицата сакаат :pos:

кхм... картичката преку кард рејдер работи тотално исто како и усб флеш меморија, дури и скоро со иста брзина - зависи од кард рејдерот.

Зошто и да не е можно флешовите да работат на мобилни.

п.с. имам видено на интернет некои ПДА уреди или палмови беа не ми текнува каде што имаат усб излез и можеш да си стаиш усб флеш или било каков друг уред на усб. :toe:

т.е. има еден во србија типот се нарекува подвижен сервис за декодирање има палм комплетен со опрема за декодирање на сите нокии, сони-ериксони, лџиа, шарпови и алкатели.
Целата опрема ја продава за 1800 евра.

Necrophilia напиша:
кхм... картичката преку кард рејдер работи тотално исто како и усб флеш меморија, дури и скоро со иста брзина - зависи од кард рејдерот.
Pa neli ne e isto za toa sto poveketo USB stikovi ako se izvadat bez eject se rasipuvale + mozele i virus da zakacat

koga ke go izvadish nasred rabota bilo koj ured koj ima Tx i Rx, ne znam sega kolku se razbirate vo ovoj del od tehnologijata no Tx e Transision signal, a Rx e Recive Signal ke se unishti... t.e. ima golemi shansi da se unishti se za visi od zastitata.
Повекето мемориски картички ако при трансфер на фајлови се извадат од слотот било да е кард рејдер или мобилен телефон или камера ке цркнат.
Затоа у принцип на повекето сервиси кои даваат гаранција за мемории кога ке цркне тоа и е големо алиби да се извадат дека е ваша грешка... а у принцип и голема грешка е и на корисниците никогаш не ставајте на еден усб хаб повеке уреди кои знаете дека влечат многу струја, најчесто усб стиковите се зезнуваат од недоволен напон или пак копираш фајлови во него и го извлечеш насред трансфер.
Најчесто мемориските картички од тој вид кога ке се уништат после тоа пишува Корумптед карт т.е. има бед сектори или пак електрониката и е сјебана... а мемори стиковите или ке го укочуваат телефоните или ке се наогаат како непознат хардвер или пак ако бил 512мб ке има помалку простор пример 400мб или 300 мб...

Necrophilia напиша:
koga ke go izvadish nasred rabota bilo koj ured koj ima Tx i Rx, ne znam sega kolku se razbirate vo ovoj del od tehnologijata no Tx e Transision signal, a Rx e Recive Signal ke se unishti... t.e. ima golemi shansi da se unishti se za visi od zastitata.
Повекето мемориски картички ако при трансфер на фајлови се извадат од слотот било да е кард рејдер или мобилен телефон или камера ке цркнат.
Затоа у принцип на повекето сервиси кои даваат гаранција за мемории кога ке цркне тоа и е големо алиби да се извадат дека е ваша грешка... а у принцип и голема грешка е и на корисниците никогаш не ставајте на еден усб хаб повеке уреди кои знаете дека влечат многу струја, најчесто усб стиковите се зезнуваат од недоволен напон или пак копираш фајлови во него и го извлечеш насред трансфер.
Најчесто мемориските картички од тој вид кога ке се уништат после тоа пишува Корумптед карт т.е. има бед сектори или пак електрониката и е сјебана... а мемори стиковите или ке го укочуваат телефоните или ке се наогаат како непознат хардвер или пак ако бил 512мб ке има помалку простор пример 400мб или 300 мб...
Епа токму на овој начин ја сјебав мојата картичка. Им ја однесов во Анхоч им викам не ми работи да ми дадат нова. И ми ја земаа на сервис демекда ја поправат, ако неуспеат ќе ми дадат нова. И ете ми дадоа нова. Почекав да стигне од 2ГБ и си ја замнеив.:toe: Искрено не ни очекував дека ќе ми ја важат гаранцијата иако апла се гледаше дека картичката е преебана поради неправилна употреба али ај. Зборовите на Necrofilija беа "Пробај си ја среќата, па кажи искуство"

Necrophilia fala za odgovorot, inace jas koga sum na onnet wifi so USB stik i ako stavam drug USB (Memoriski) na drug USB port odma wifi stikot ja gubi mrezata t.s. paga od onnet wifi. Do sega ne znaev deka ova moze da bide stetno

Jane напиша:
Епа токму на овој начин ја сјебав мојата картичка. Им ја однесов во Анхоч им викам не ми работи да ми дадат нова. И ми ја земаа на сервис демекда ја поправат, ако неуспеат ќе ми дадат нова. И ете ми дадоа нова. Почекав да стигне од 2ГБ и си ја замнеив.:toe: Искрено не ни очекував дека ќе ми ја важат гаранцијата иако апла се гледаше дека картичката е преебана поради неправилна употреба али ај. Зборовите на Necrofilija беа "Пробај си ја среќата, па кажи искуство"

a мислиш од анхоч многу се разбираат.
Пред некој ден имав рекламација од Кингстон човекот само што ја купил картичката уште првата недела му правела проблем ама немал слободно време па дошол после 2 месеци и катичката кога ја стајв на кард рејдер да ја исформатирам ми го исклучи компјутерот т.е. ми се појави плав екран и ми кажа некој критикал ерор и ја вракам назад во мобилен картичката ја форматирам и ми кажува корумптед, и требаше да го чекам човекот уште една недела додека да ми ја донесе гаранцијата за да можам да им ја рекламирам, но додека да ми ја донесе јас на кард анлокеров ја исформатирав и еве ја нормално си работи сеа картичката... и си викам, дали да се замарам да им рекламирам на анхоч или јас да си ги праам, што велите што е подобро???

leomeogeo напиша:
Necrophilia fala za odgovorot, inace jas koga sum na onnet wifi so USB stik i ako stavam drug USB (Memoriski) na drug USB port odma wifi stikot ja gubi mrezata t.s. paga od onnet wifi. Do sega ne znaev deka ova moze da bide stetno

секој хардвер што работи на усб работи на 5.2волти и за некои што немаат добра заштита може да биде ризично дури и пад на напонот од 0.5 волти.
Јас што имам на работа боскови за декдоирање работат и на УСБ порта напојување и плус мора батерија од 9волти да им стаам како + додаток за напојување тоа е од две сигурносни причини, и ако се намали напонот на напојувањето на компјутерот и ако снема струја, оти е многу ризично и за боксот да не цркне, оти 3-400 евра не се малце а и телефонот при флешување или декодирање ако се прекина отиде јабана...

Во секој случај сето тоа зависи од квалитетот на прозиводот т.е. квалитетот на безбедностакоја е вметната значи не мора да значи ако користиш Ејпл флеш меморија дека ке ти цркне... али знеате и самите се си има своја цена, зошто кингстон флешовите од 1гб е 900 денари ана ејпл од 512 се 1200 денари?

Па доста добри како мемории за компјутери ама за мобилни не се покажаа... Аpacer е керка на Acer што у превод би значело дека се гиганти, но како што тврдат некои луѓе Кингстонот и Апејсерот што доагаат во македонија не е тоа - тоа што го гледаме на реклами.

Necrophilia напиша:
Па доста добри како мемории за компјутери ама за мобилни не се покажаа... Аpacer е керка на Acer што у превод би значело дека се гиганти, но како што тврдат некои луѓе Кингстонот и Апејсерот што доагаат во македонија не е тоа - тоа што го гледаме на реклами.
И мене така ми личи. Ги користев и двете. Некако вака на изглед ми изгледаат ко да е обична пластика и онака само само залепено марката. На рака воопшто не ми личи цврста. Ама еве на опаковката има некојси сериски за да проверам на страната на Кингстон дали е оргинален продуктот, ама ме мрзи:). Иначе претходно за 6600 имав една TwinMOS картичка која кога ја купив мислев дека сум се заебал најгадно у живот што сум земал таква чкартоина, ама картичката и на рака изгледаше оцврста од оваа Кингстонов и што се не и напраив па ни 1МБ не фалесе од картичката после 100 форматиранја, исклучување сред снимање и се најлошо што е за една картичка и несмее да и се прави, јас и правев и еве ја да не ја урочам ама уште работи беспрекорно.:toe: Така да незнам што да кажам. Оваа ја имам само 2 дена па ќе видам како ќе се понаша понатака.

абе во принцип основната електроника се прави се во Кина, а потоа склопувањето на производот може да е во германија, америка, финска итн...
и секој си прави за свој квалитет... знаете и самите колку ке платиш толку ке имаш. Како е можно да имаш меморија од светски лидер за 7-800 денари а други некои бош фирми истата меморија да ја продаваат 2000 денари? сте виделе ммц картичка од Pqi колку чини???

Да ви кажам еден интересен момент во турција кога купував маска еднашка за 7280 нокиа типот ми вика дека е оригинална финска дека не е од македонија маската...

Necrophilia напиша:
Да ви кажам еден интересен момент во турција кога купував маска еднашка за 7280 нокиа типот ми вика дека е оригинална финска дека не е од македонија маската...
lele lele kako nie sto vikame za nesto sto ne cini deka e tursko taka i tie vikaat za nas :)

Necrophilia напиша:
Па доста добри како мемории за компјутери ама за мобилни не се покажаа

Epa sega sto sovetuvas za memorija za mobilen koja marka a me interesira i za USB memorii za kompjuter za toa vikase deka kingston se dobri?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom