Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Saladin напиша:
sakam da zemam memoriska karticka za ngage qd od 256 - 512 MB. Me interesira osven MMC dali moze ngage da podrzuva drug tip i koi se cenite za 512 i 256.

osven MMC prima i Rs-MMC koi se do 4-5 pati pobavni i praat greshki, iako MMC+ e poskapa so nekoi 200 denari od RS-MMC ili MMC mobile uste popoznati jas ti predlagam da si kupish MMC+
eve ti ja razlikata vo ceni.

MMC mobile - 256 - 750 denari
MMC mobile - 512 - 950 denari
MMC+ - 256 - 800 denari
MMCmobile - 1100 denari
eve ti ja i hardverski razlikata...

sandisk-mmcmobile-256mb2.jpg
1144755540.jpg

se proizvedvet uste nokia Ngage??? neam videno mozda pojke od godina BTW izgleda ke zeam 512 poso straf mi e da ne zaebavat a i dosta mi e 512 :nesum:

Tanes напиша:
se proizvedvet uste nokia Ngage??? neam videno mozda pojke od godina BTW izgleda ke zeam 512 poso straf mi e da ne zaebavat a i dosta mi e 512 :nesum:

не се произведуваат али ги има, башка прајме муабет за втората верзија на Н-гејџ т.е. КуДе.
а иначе на база на Н-гејџ има се на се 4 модели т.е.
првиот модел е 5510 мегу првите модели со кверти тастатура и радио.
340_01.jpg

Нокиа 3300, мегу првите модели со мемориска картичка, радио, мп3 и првиот модел на нокиа кој е прозведен за помладите т.е. музички телефон
pic1.jpg

нокиа Н-гејџ
pic1.jpg

и Н-Гејџ КуДе
pic01.jpg

drugar za nokia 6230i kazi mi kolku pari se karticite kaj tebe od 128,256,512 i 1gb i do kolkava memorija moze da tera 6230i pozdrav

MMC mobile - 256mb - 750 denari
MMC mobile - 512mb - 950 denari
MMC mobile - 1024mb - 1450denari
MMC+ - 256mb - 800 denari
MMC+ - 512mb - 1100 denari
MMC+ - 1024mb - 1550 denari

mislam dek vo opcii postarata bese podobra taka???:ban?:

во опции? какви опции бре? да не мислиш и софтвер да имаат инсталирано во картичките?? или хардверски перформанси?
п.с. зш си стааш скоро на секој втор/трет пост бан смајли?

Necrophilia a dali imas otvoreno MMC ili SD/microSD i ako imas otvoreno sto ima vnatre, dali e toa nekoj chip sto memorira?

MMCto e na baza na Memory Stick ima samo chip vnatre so integralno kolo i procesor (zatoa e i tolku skapo neli Memory Stick i MMC se najskapi karticki), dodeka SD, Micro SD i Mini Sd se na ista baza praveni t.e. neshto kako HDD t.e. diskovi i srebrena prashina...

A dali tie diskovi sto se vo SD/microSD se vrtat dodeka zapisuvaat ili citaat podatoci?

leomeogeo напиша:
A dali tie diskovi sto se vo SD/microSD se vrtat dodeka zapisuvaat ili citaat podatoci?

е тоа да ги прашаш јапанците!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
п.с. иначе не треба да се вртат колку што знам.

Treba treba inace podatocite kako ke se zapisat, hard diskovite se vrtat i toa mnogu brzo

A dali i USB stik memoriite se na istiot princip so diskovi ili pak so memoriski cip?

niki напиша:
A dali i USB stik memoriite se na istiot princip so diskovi ili pak so memoriski cip?
Со мемориски чип. Имам расклопено неколку и такви се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom