McDonald's vs. Burger King

Член од
4 април 2010
Мислења
36
Поени од реакции
3
БУргер кинг кај нас не е оригинал а името не е исто и сендвичите се ала Чичко Стоилко за кого повкусни за кого не, па затоа ќе се одлучам за Мекдоналдс....

убаво би било кога Кинг бургер би дошол во Мк баш ме интересира каков асортиман имаат.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
50
Поени од реакции
3
Бургер кинг e катастрофа. Whopper-от е нула во споредба со Big Mac.

Плус и Пепси даваат наместо Кока Кола.:pos2:
Даваат Coca Cola (Sprite, Fanta)

БУргер кинг кај нас не е оригинал а името не е исто и сендвичите се ала Чичко Стоилко за кого повкусни за кого не, па затоа ќе се одлучам за Мекдоналдс....

убаво би било кога Кинг бургер би дошол во Мк баш ме интересира каков асортиман имаат.
Вероватно сбориш за асортимана на Burger King. Треба за е слично на тоа:

http://www.burgerking.co.uk/menu?producttypeid=17

Whooper на Burger King ми е омилен. Исто и Big King (денеска го имам jадено).

Член од
4 април 2010
Мислења
36
Поени од реакции
3
T

theTinule

Гостин
BurgerKing нема кај нас -.-

Инаку BurgerKing дефинитивно. И услугата им е подобра и колку сакаш сок пиеш :)

Ова McDonald's за пилиња. Само кафињата многу ги сакам :) ОСОБЕНО Fredo со сладолед <3 аххх:wub:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Кај нас само Мек ради ко луд :))

Друго нема не сум пробал, а големи се во КБ или исто малИ?

Член од
4 април 2010
Мислења
36
Поени од реакции
3
Во Мекдоналдс само милк шејк и кафенце, евентуално пита со вишни или јаболка друго се е минијатурно а калорично.

за бургер кинг незнам баш би сакала да дојде кај нас, мајката тоа бугарите и Бургер кинг го добија и Старбуркс кафе итн ние сме мулинња.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Кај нас само Мек ради ко луд :))

Друго нема не сум пробал, а големи се во КБ или исто малИ?
Доста поголеми им се сендвичите, кога ќе го гризнеш да гризнеш ко човек не ко тоа монетите во Мек да ти е страв да гризнеш поголем залак да не си ја одгризаш раката :) Многу се добри БК особено Mexican Whopper леле ми се пријаде сега додека пишувам : )))

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Не ја разбирам таа фама околу McDonald's и не сум јадел нешто од Burger King.
Што се однесува до McDonald's - се е мало, скапо, невкусно и преценето. И нездраво. Помодарска, кич храна.

Член од
6 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
3
Абе каков кинг каков мекдонолс... земи си 10 кебапи, младо кромидче,селско лебче,буковец и да се изнајадеш....

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
МекДоналдс дефинитивно е за класа над Бургер Кинг(ги имитираат премногу)...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.007
Поени од реакции
29.925
незнам, и од двете може да се здебелиш, и од двете може да ти се запушат артериите, и од двете не можиш да се најадеш...навистина тешко е да одбере човек. :kesa:

Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
И едните и другите. Според мене и едните и другите си имаат своја убавина. Бургер Кинг некако е поблиску до вкусот на нашите сендивичи споредено со Мек.

Ме интересира дали знае некој, зошто нема во Македонија ни еден друг познат ланец за брза храна како Subway, KFC, Burger King...? И зошто нема на пр. McDonald's во поголемите македонски градови?

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Ма се исто ми е.
И таму и таму фрлаш по 500 денари за еден оброк.

Kajgana Shop

На врв Bottom