Мажите и спортот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Од прееска кога гледавме Европско Македонија - Унгарија (нека се запамети денов и изгубивме) ми текна идеја за темава. Ние гледаме Европско нервоза пука, пцуеме, од маса се лета, се пцуе по фамилии, меѓу себе, по ракометари, едноставно по кој ти налета во тие 5 минти и добивам лајк на тема како се бакнувате од машки профил. Добро бе мажи вие спорт гледате или не гледате? Нешто фудбалче играте или не играте? Некој омилен спорт имате ли? Нешто во гради нели ви заигрува кога игра наша репрезентација да седнете со другари и да ја изгледате без досадни жени кои зборат 60 мин за пудра и сенка? Имате ли вие машки другари кои ви ѕвонат на тел и ве викаат на фудбал или било што да изиграте рекреативно?

Жени како реагирате на вакви мажи кои апсолутно не ги интереира спорт? Дали ви е поинтересно ако даљинското е во ваши раце и заедно гледате фешн? Може ли да опишете што ве пали кај вакви мажи кои апсолутно немаат ни една спортска карактеристика?

Може јас сум алергична на ту мач фудбал тоа сабота и недела да не се испадне од дома, натпревари се следат во секоја мин на телефон, у кафана се збори за фудбал (убер досадно), али маж без да го интересира спорт немам сретнато досега. Како тоа изгледа, зборите за шминки, пудра и хулахопки или?

Пред месец дена една за прв дејт ми кажа да излеземе у сабота попладне. Ненормална еј, тоа време Ливерпул игра, она очекува ја да излагам со неа...

... затоа излеговме 2-3 дена порано :D

Мислам дека тоа одговара на прашањето :)

Од прееска кога гледавме Европско Македонија - Унгарија (нека се запамети денов и изгубивме) ми текна идеја за темава. Ние гледаме Европско
Кои сте вие?

И како не ти е јасно дека има машки што не ги интересира спорт? Без разлика дали игра Македонија или не. Имало одамна и секогаш ќе има.
Но сепак, не верувам дека некој ќе ти даде баш логично објаснување за ова освен дека не им е интересно.

Иам цимер ваков, ЛШ има он дреме у читална, ракомет има, он у читална, 213214 негови другарки ни идат на гости, ако има една од нив плеснато јас јавно ќе си го сечам. :D

Од прееска кога гледавме Европско Македонија - Унгарија (нека се запамети денов и изгубивме) ми текна идеја за темава. Ние гледаме Европско нервоза пука, пцуеме, од маса се лета, се пцуе по фамилии, меѓу себе, по ракометари, едноставно по кој ти налета во тие 5 минти и добивам лајк на тема како се бакнувате од машки профил. Добро бе мажи вие спорт гледате или не гледате? Нешто фудбалче играте или не играте? Некој омилен спорт имате ли? Нешто во гради нели ви заигрува кога игра наша репрезентација да седнете со другари и да ја изгледате без досадни жени кои зборат 60 мин за пудра и сенка? Имате ли вие машки другари кои ви ѕвонат на тел и ве викаат на фудбал или било што да изиграте рекреативно?

Жени како реагирате на вакви мажи кои апсолутно не ги интереира спорт? Дали ви е поинтересно ако даљинското е во ваши раце и заедно гледате фешн? Може ли да опишете што ве пали кај вакви мажи кои апсолутно немаат ни една спортска карактеристика?

Може јас сум алергична на ту мач фудбал тоа сабота и недела да не се испадне од дома, натпревари се следат во секоја мин на телефон, у кафана се збори за фудбал (убер досадно), али маж без да го интересира спорт немам сретнато досега. Како тоа изгледа, зборите за шминки, пудра и хулахопки или?

зар ти мислиш дека секој го интересира спорт?...не бе душо...има машки што ич не пратат фудбал, кошарка, ракомет..што е во ред..ама пак има и женски што се заинтересирани за спорт...и тоа е добра вест...ти би гледала ли машки балет..и не се секирај се ова еуфорија е привремена..сите се свесни дека во нашите животи има побитни работи од спортот..тоа е само рекреација која сите треба да ја применуваат, така и ракометарите...е сега ние што сакаме и викаме уууу аааа бууу брао не бре.....такви ствари се нормални...така што ок ти е темата...Намбр 1 :icon_mrgr:....Р.C. и околу даљинското немој да мислиш дека само машките го владеат

Еве ме сретна :P.ја не пратам спорт,бар не фудбал.многу ретко гледам некоја рели трка или нешо као париз-дакар.имам и другари што не пратат спорт.иначе додека учев(основно и средно) редовно си играв онака рекреативно мал фудбал или кошарка,ама за да ги гледам ми се некако досадни :D

Нормално дека гледам, претежно фудбал и кошарка. Главна тема на муабет со поголемиот дел од другарите ми е на тема фудбал, и општо спорт. Имам другари со кои не зборам за фудбал поради различни фактори, а имам други со кои се дружам и излегувам само поради тоа. Имаме мало community и сите фанови на Челзи се собираме да гледамо заедно во кафиќи.
У глобала, обожавам спорт, сакам да гледам, ама знам и да го контролирам и темпирам муабетот и времето во одредени ситуации.

Како бе не си сретнала машко што не следи спорт? :pos:
Ехееее колку ги има такви. Па особено колку има што на пример се опседнати со автомобили, а спортови како фудбал, кошарка, ракомет, одбојка итн, воопшто не ги интересираат.
Сепак за мене поглупо е кога некој со сила се прави дека следи. Пример ете игра Македонија, и цело друштво иако не знаат ни дали се игра ракомет или кошарка, ќе се соберат и демек види пиво пиеме, спорт гледаме, уствари ќе направат по некој чек ин и да ги прашаш што се случувало на утакмицата, врска немаат :icon_mrgr:
Уште помизерни ми се тие што дремат по кладилници 24/7. Следат спорт од кладилничарски побуди, од дома ги заборавиле како изгледаат, повеќе пари трошат на цигари и кафе од кафемат во кладилница отколку што фаќаат.

Одговор на твоиве прашања: Да, покрај останатите муабети, во друштво обавезно мора да се направи муабет за спорт и за навивачки групи :D Годишно во живо следам сигурно едно 50-тина утакмици во неколку спорта, а од странскиов фудбал колку можам ја следам само една екипа, што значи не сум од оние опседнатите што мора сите мечеви од лигата да ги изгледаат :icon_mrgr: Секако, наоѓам време за да ѕирнам хајлајтс или да ѕирнам резултати и некои поинтересни работи :)
Кај девојките воглавно имало негодувања затоа што за некои викендашки денови место да искочиме сум одел на Вардар, ама тоа после сум го надокнадувал :D Среќа во Македонија не се играат многу мечеви во подоцни термини, па немам такви проблеми :D
За странски фудбал не ми е толку пречка и да погледнам снимка, така да мислам дека никогаш не сум одбил девојка ради утакмици на некој странски тим. Особено во последниве години странски спорт се помалку и помалку ме интересира :D
Со друштво ептен ретко сме седнале да гледаме заедно некоја утакмица на ТВ, воглавно ги терам да одат со мене на утакмици на Вардар, ама не успева секогаш :D
Во глобала пола друштво следи спорт, другата половина нема никаква врска што се случува во спортот :icon_mrgr:

П.с. Даљинското кој сака нека го земе и онака ТВ гледам еднаш месечно :D

Ако машко гледа фудбал тогаш жени не го интересираат => мора да е педер.
Ако не гледа тогаш не доволно мачо => мора да е педер.

На жените никако да им се погоди, дај бар кажете колку треба да се гледа, да си ја знаеме дозволената доза.

Eдно време играв одбојка. Ништо сериозно, до некои мои 19 години.
Денес, задолжително си ги гледам репрезентациите во кој и да било спорт, понекогаш одам на стадион да си ја гледам Беласица, и многу ми е мака поради тоа што е на ептен ниски гранки, но, да не замарам со тоа, не е тоа тема за тука.
Исто така, одам во сала, гледам ракомет, одбојка, кошарка...
Понекогаш играм мал фудбал...
Дома не замарам многу со спорт. Освен во горенаведените случаи, или кога си ги гледам МЗТ, Вардар, Металург... и, македонска лига на МТВ. :)
Понекогаш со друштво одиме во кафана да гледаме нешто фудбали, но повеќе ми е за друштвото... заете, ако сакаш да изгледаш нешто на раат, тогаш најубаво е тоа да го изгледаш сам хехехе...
Е, сега сме кај вториот дел од воведниот пост... маж кој не го интересира спорт.
Имам таков другар. Со него си муабетиме за коли, жени, глупости... спорт никако.
Додуша, и јас баш не дискутирам многу за спорт, ама овој ич.:)
И, да земам и другата ситуација во предвид, т.е. жена шо замара со спорт... мислам дека тоа не би го поднел, но не сум сретнал таква досега.

Тоа е малку и со годините, а и интелектот веројатно....
Јас гледам ЛШ, англиски и шпански фудбал (селективно) и наша репрезентација нешто чат-пат....за формула живеев во 90-ти (имало жар веројатно), НБА исто така (се играше трилион пати боље).....и све се сведе на некакво гомилање пари (кој кого продал, купил....на мајка им) - умре духот.....па не машко, женско - џабе ти е....
Мерак ми е да седнам уз пиво, мезе со другариве, ама повеќе е филмот у социјалата, дружењето....а да преживувам инфаркти за некој педер тамо што победил/изгубил ќе лапа 100 милиона - не се ј**е комотно - баш ме заболе....
Имам па некои другари баш од такви причини, не им интересно, други па ептен се палат на спорт и стално, на секое седнување е расправија околу тоа „Како можеш, како неможеш“.....нема везе со пудри, педери муабетов...
Од друга страна па не можам да смислам маалски ликови што место „Здраво!“ ми викаат “Ме заеба (втора финска лига север некој клуб)“ - такви у Вардар би ги фрлил.....
Се што е умерено е ок....

Она од Чиро Блажевич е точно, како и да беше:
Ако не гледа фудбал, тај сине је педер.

Шо па фудбал игра улога? :D А не некој друг спорт?

Он топик - Следам спорт општо, но не сум страствен како некои. Не ме лази ако сум пропуштил некој натпревар, без разлика дали игра некаков интересен (за мене) тим или наша репрезентација.

Професионалниот спорт е една голема шарена лага. И ова доаѓа од човек кој буквално живее од тој спорт. Единствено погаден ми е колективизмот на ордата, позната како феномен на навивачки групи.

Допингувани големини, надувани од медиумите, срање во боја. Ми се згнаси кога го гледав покајувањето на Ленс Армстронг. Фабрикувани идоли, кои воглавно се полуписмени. Само Карлин за целото ова срање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom