Маздаџии

• Креатор на темата Креатор на темата 929hb
  • Време на започнување Време на започнување
od sekogas od koga imaat prviot auto napraven e sranje i ke ostanat sranje napumpani motori a efikasnost nikade............samo za 4x4 se majstori.......

Не се сложувам тука. Дури и Германците ја ставија Мазда како најквалитетен бренд. Хонда е една од ретките која се држи до атмосферски мотори без употреба на турбо. Тојота од секогаш имаше доста квалитетни коли. Уште одамна се сеќавам во фирмата кај што работи татко ми кога излегоа првите Короли до денес има поминато над 500,000км колата без ремонт на 1,3 бензински мотор.

Не се сложувам тука. Дури и Германците ја ставија Мазда како најквалитетен бренд. Хонда е една од ретките која се држи до атмосферски мотори без употреба на турбо. Тојота од секогаш имаше доста квалитетни коли. Уште одамна се сеќавам во фирмата кај што работи татко ми кога излегоа првите Короли до денес има поминато над 500,000км колата без ремонт на 1,3 бензински мотор.
za germancite da ja stavat Mazda na naj kvalitetniot brand e samo politika aj se ke te molam pro guglaj i vidi kaj se naj prodadeni japonskite auto : kaj so autoindustriata ne postoi ili e mn. malku razviena.........ima mn. drzavi za primer ali potrudi se i informiraj se a za japonski auto ne praj gresna propaganda,.....sve e sranje corola 13, benzinec 500,000km e oskar na Holivood hehhe....................japoncite se sekogas - od EVROPSKITE AUTO...

Кое од овие две е точно? 1 KW = 1.37 KS така да мерките ти се утнати. Или е 280 КС или 260 КW.

Ванкел мотор не е без клипови! Кој те лажел? Едноставно, неговиот систем на работа е различен од ото моторите кои се користат во останатите возила.

Еве како работи ванкел моторот

Еве како работи ото моторот

Кај ванкел моторот предноста е што нема такт за издувување како кај клипните мотори, но од друга страна точките на компресија се покажаа како неиздржливи и клучни за пропаста на овај мотор. Инаку моторот пред да почне да се вградува во Мазда, го вградувале NSU, DKW и некои произведувачи на авиони. На крај кога испаѓа дека целиот проект ке падне во вода, Мазда ја откупува лиценцата за изработка на овие мотори, па го имаат ексклузивното право за да ги изработуваат и вградуваат во своите возила.

Bravo majstore moja greska bilo , sega gledav povtorno vo dokumenti. 206 kW (280 PS ili KS) na 6500 U/min.

Za klipovi jas nikogas ne sum otvoril motorot, i nemam znaenje na mahanikata na motorot. No taka mi rekoa nekoi mehanicari na Mazda deka nema klipovi Wankelmotorot. Pa i ti sam kazuvas (Кај ванкел моторот предноста е што нема такт за издувување како кај клипните мотори,)
Jas udobno go vozev i ne veruvam deka ke imam takva kola nekogas.
Ja kupiv so 52000 km proadjano a go prodadov so 18000 km.

impp_0901_06_z+2002_mazda_rx7_crafted_beauty+rx7_motor_view.jpg

Ete razlikata na dvete motori. oto motor i Wankelmotor

http://video.google.com/videoplay?docid=3472339369267170983

za germancite da ja stavat Mazda na naj kvalitetniot brand e samo politika aj se ke te molam pro guglaj i vidi kaj se naj prodadeni japonskite auto : kaj so autoindustriata ne postoi ili e mn. malku razviena.........ima mn. drzavi za primer ali potrudi se i informiraj se a za japonski auto ne praj gresna propaganda,.....sve e sranje corola 13, benzinec 500,000km e oskar na Holivood hehhe....................japoncite se sekogas - od EVROPSKITE AUTO...

Не е пропаганда него ти кажувам од лично искуство што сум видел, а нормално е дека нема Мазда да биде најпродавана во Германија кога државата ги заштитува сопстевните производи

peppeGT напиша:
bas se prasuvam--????
od sekogas od koga imaat prviot auto napraven e sranje i ke ostanat sranje napumpani motori a efikasnost nikade............samo za 4x4 se majstori.......
заборави да напоменеш на која стратегија играат јапанците во однос на дизајнот:кради проверен европски дизајн,па гради после свои препознатливи линиисо мотори може се подобри од европјаниве,ама многу ги пумпаат со коњажа,а тоа е спротивно од издржливоста на моторот...додуша за мене мазда е кола со мадиња...и мотор и дизајн...

заборави да напоменеш на која стратегија играат јапанците во однос на дизајнот:кради проверен европски дизајн,па гради после свои препознатливи линиисо мотори може се подобри од европјаниве,ама многу ги пумпаат со коњажа,а тоа е спротивно од издржливоста на моторот...додуша за мене мазда е кола со мадиња...и мотор и дизајн...
hehhe seti se na tvoite prethodni komentari ova e tvoe delo:мене јапанците ми се многу антипатични,посебно коа станува збор за коли....

a sea demek mazdata imala i madinja ....... ili da se prokomentira nesto....:salut:

hehhe seti se na tvoite prethodni komentari ova e tvoe delo:мене јапанците ми се многу антипатични,посебно коа станува збор за коли....

a sea demek mazdata imala i madinja ....... ili da se prokomentira nesto....:salut:
точно:)ама има некои модели кои стварно ми се свиѓаат,како на пример старата мазда 6 :helou:

-колку и да ми се убави,германците ми се приоритет,па после европа како глобала:)

mazda e zujalica brzo ide malce trosi mnooogu dinamicna i mnoogu startna oti e lesna ubavo e da ja vozis niz grad brza ko zmija ama ima mana preforsiran motor obicno za dolgi patista ne e stabilna ne lepi dovolno dobro inace za niz grad kakvi bmw -a kakvi bakrachi moze samo da duvaat u auspuh :) - inace zboram za mazda mx3

Da ne zboram sea za Honda crx - kakvi chuda prai al toa u druga tema

Samo da kazam deka so mojata mazda vozev dve nedeli preku 1500 km bez voda i ulje i nisto ne se rasipa nikoj nema da verue.

Mazda zakon !!!

BTW vozi be uste nekoj mazda tuka ?

Samo da kazam deka so mojata mazda vozev dve nedeli preku 1500 km bez voda i ulje i nisto ne se rasipa nikoj nema da verue.

Mazda zakon !!!

Колку време си ја возел??? И без колку масло и вода?

И јас го возам фордот без литар вода и пола литро масло (од максимумот) без никаков проблем. Не 1500, 15.000 можам да поминам, кога сакаш.

Така да не тропајте глупости имаш штраф на ладилникот испушти ја водата, имаш штраф на картерот испушти го маслото и ке видиш колку ке поминиш без масло и вода. Не велам дека маздата не чини, туку се нервирам кога некој како тебе ке налета и ке рече јас поминав 1500 км без масло и без вода, а тебе ти фалело 400 грама вода и 300 грама масло.

Нема грешка си ја возел 2 недели не се прави ајде тука најпаметен нафта пиеме ние другите. Која кола сакаш вози ја 2 дена без уље ќе испоцрка ќе зариба се што може да се зариба.

Го правевме истиот моабет и за издржливоста на VW, на некој едноставно не можеш да му објасниш :) ... Еве јас од утре и без нафта ќе возам.

Abe tokmak citaj dve nedeli , istekov posle maslo koa go menjav imase ni 50 grama u karter a u hladnjak nemase nisto .

Taka da mazdata za fordot e chudo nevideno svemirski brod Enterprajz :wink:
Ти си стварно чуден човек!!!одиш со глава во ѕид!!!Колата си ја возел 2 недели без уље вода...тоа ти е како да речеш дека цел ден не си дишел кислород и ништо не ти било!!!BTW Ford имаат акции во Мазда!

Bravo majstore moja greska bilo , sega gledav povtorno vo dokumenti. 206 kW (280 PS ili KS) na 6500 U/min.

Za klipovi jas nikogas ne sum otvoril motorot, i nemam znaenje na mahanikata na motorot. No taka mi rekoa nekoi mehanicari na Mazda deka nema klipovi Wankelmotorot. Pa i ti sam kazuvas (Кај ванкел моторот предноста е што нема такт за издувување како кај клипните мотори,)
Jas udobno go vozev i ne veruvam deka ke imam takva kola nekogas.
Ja kupiv so 52000 km proadjano a go prodadov so 18000 km.

http://video.google.com/videoplay?docid=3472339369267170983

Ти у рикверц да не си ја возел цело време?:pos2:

Mazda zakon !!!

abe tocak da ne e tvojata mazda 2 nedeli bez voda i ulje :tapp::tapp:i nisto da ne i se sluci, a da ne te bolat slucajno nozete i racete od turkanje:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom