Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.......како и кај другите мотори:smir:Ванкел не е користен само од Mазда туку и од Ситроен, Алфа, NSU, Форд, Тојота, Ролс-Ројс, Порше... и проблемот е што штом не држи веќе компресија пола треба да се промени...
Така ама другите мотори немора да променуваш се... доволно е само карики и лагери за да возиш. Ванкелот ги нема тие делови, па ке мораш комплетно триаголниот што ротира да го менуваш........како и кај другите мотори:smir:
Ванкелот го уби НСУ...Ванкел не е користен само од Mазда туку и од Ситроен, Алфа, NSU, Форд, Тојота, Ролс-Ројс, Порше... и проблемот е што штом не држи веќе компресија пола треба да се промени...
Не, туку дека Мазда го „среди“ Ванкелот како што треба.Sakate da kazete deka Mazda e pomalku izdrzliva zaradi posebniot tip na motor?
Не грешка си. Да објаснам просто. Кај ото мотор смениш 10% од механиката при ремонт. Кај Ванкел 50%.......како и кај другите мотори:smir:
Ванкелот го уби НСУ...
Ситроен имаше серија ГС Биротор со Ванкел машина...
Другите немале вградено во свои модели Ванкел...иако купиле лиценца.
Проблемот кај нив е во издржливоста на машината...не поминувале првите Ванкели повеќе од 40-50000 км.
Од тоа и пропадна НСУ...
Јапонциве (Мазда) долго време го тестирале моторот и го нашле кривецот...
Затоа сега клиповите се керамички и издржуваат пристојна километража.
Инаку...кога нема компресија...на секој мотор исто ти се фаќа...половина менуваш...скоро сите подвижни делови од него.
епа не би рекол дека е 10%Не грешка си. Да објаснам просто. Кај ото мотор смениш 10% од механиката при ремонт. Кај Ванкел 50%
Мала исправка. Имаат и други компании меѓутоа не во автомобили туку го вградуваа во авиони како што сум упатен
ја гледам сликата за Ванкелов мотор,и ич не ми е јасно како работи тоа триаголниче што е...на радилица ли е прикачено ова?не врти нормален круг,затоа ме буни....ова при големи обртаи нели прави ненормални вирбрации?
епа не би рекол дека е 10%
-ако правиш тотален ремонт мењаваш се освен блокот на моторот...збориме за фул ремонт...а кај ванкел,не знам ни како ќе изгледа ремонт:helou:
Subaru,Hondai dr. japonski
avtomobilski kuki barem za auto ne treba da konkuriraat na svetskiot pazar so nivnite sranje japonski motori so mn konji a nikakva praktika a dokolku za 4x4 Mitsubishi. Nissan i Toyota se edni vo prvacite u svetskiot pazar...........
OK ocekuvam sekakvi kritiki......................POZ.........................