MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
друже ке те разочарам за поевтино од т-изгор од мои извори магента ке биде речиси исто како вип комбо но и поскапо за 20-30 посто
ке содржи три пакети неограничени разгвори и интернет со слична брзина на нет како кај вип близо ке има и понуда на фиксен и нет кој исто така ке биде за 20-30 посто поскап од конкуранцијата поз[DOUBLEPOST=1441875140][/DOUBLEPOST]
Ти си чекаш оптика, јас дочекав да пуштат оптика во мојата населба, но допрва треба да чекам додека да соберат потписи моите комшии - а знаеш како е со комшии, на Свети Никад ќе се согласите за нешто, барем во мојот случај - за да ја поврзат и мојата зграда со оптичката мрежа.

Но дури и кога тоа ќе се случи, јас нема да ја дочекам оптиката кај мене дома, бидејќи уште пред 3 години им откажав љубов на неодамнешен Ти-Хоум, односно сегашен Македонски Телеком, бидејќи многу скапо ме чинеа, а и сега не се баш евтини, барем не во споредба со Близо, чии што услуги ги користам изминативе 3 години.

Близо нудат тапа ТВ понуда со тапа кабелски рисивери, но барем се евтини и за нивниот кабелски Интернет не можам да се пожалам, со ретки исклучоци - како на пример минатата недела, кога не беа достапни веб сајтовите www.t-home.mk и www.nike.com, од кои овој вториов сеуште е недостапен. Но ми истекува договорот со нив на крајот на декември 2015, а ако Телеком во меѓувреме почне да ги нуди тие нови Магента пакети кои ги најавија, и ако бидат поевтини за барем 500 денари од сегашните претплати за оптичките пакети, а по можност и за 1000 денари поевтини - на Свети Никад - тогаш можеби ќе размислам за да им се вратам на Телеком.

друже ке те разочарам за поевтино од т-изгор од мои извори магента ке биде речиси исто како вип комбо но и поскапо за 20-30 посто
ке содржи три пакети неограничени разгвори и интернет со слична брзина на нет како кај вип близо ке има и понуда на фиксен и нет кој исто така ке биде за 20-30 посто поскап од конкуранцијата поз

ке содржи три пакети неограничени разгвори и интернет со слична брзина на нет како кај вип близо ке има и понуда на фиксен и нет кој исто така ке биде за 20-30 посто поскап од конкуранцијата поз[DOUBLEPOST=1441875140][/DOUBLEPOST]

ке содржи три пакети неограничени разгвори и интернет со слична брзина на нет како кај вип близо ке има и понуда на фиксен и нет кој исто така ке биде за 20-30 посто поскап од конкуранцијата поз
Епа дуопол следува. Сите се споиа :)

Епа дуопол следува. Сите се споиа :)

Затоа убаво реков:

Поевтини цени - на Свети Никад.

Затоа убаво реков:

Поевтини цени - на Свети Никад.
Евентуално со влез на уште еден или најавените два виртуелни оператори.
Реално гледано, функционираат во другите земји, но кај нас искрено малку сум скептичен.

Евентуално со влез на уште еден или најавените два виртуелни оператори.
Реално гледано, функционираат во другите земји, но кај нас искрено малку сум скептичен.
Ако влезе странска компанија која е сериозно заинтересирана,мислам дека ке функционира без проблем како виртуелен оператор ама никако не очекувај конкуренција на цената, можеби на услугите и цените на мобилните телефони (кога ќе имаат ќе имаат кампањи), ке има разлика и тоа би било се.
И не заборавај дека Телеком и Вип ги нудат сите услуги во еден пакет и со тоа можат да понудат и поевтина цена, а новиот виртуелен мобилен оператор нема да може да конкурира во тоа поле.

Ако влезе странска компанија која е сериозно заинтересирана,мислам дека ке функционира без проблем како виртуелен оператор ама никако не очекувај конкуренција на цената, можеби на услугите и цените на мобилните телефони (кога ќе имаат ќе имаат кампањи), ке има разлика и тоа би било се.
И не заборавај дека Телеком и Вип ги нудат сите услуги во еден пакет и со тоа можат да понудат и поевтина цена, а новиот виртуелен мобилен оператор нема да може да конкурира во тоа поле.
Ако може да се верува, демек највави дека имало заинтересирани повеќе компании што веќе се искусни во сферата на виртуелните оператори. И да, демек не размислувале само за еден, туку за два такви оператори.
Е сега за понуда на други пакети со плус услуги, абе никогаш не знаеш, и VIP беше само мобилен, па еве сега што ќе стане.

Каков ќе биде тој виртуелен оператор?
Како Albafon, нема да има своја мрежа, туку ќе користи (плаќа) мрежа од некој од постојните оператори. Најверојатно од one.Vip ќе биде, но најавија дека ќе има два, па вториот неминовно ќе ја користи мрежата од Телеком.

Му се случило на некој да не може да активира пакет на макс тв??
Коа пробувам да активирам пакет преку тв,ми пишува дека сите пакети ми се активирани,а ја неам еден дополнителен канал а не пак сите... :/

Му се случило на некој да не може да активира пакет на макс тв??
Коа пробувам да активирам пакет преку тв,ми пишува дека сите пакети ми се активирани,а ја неам еден дополнителен канал а не пак сите... :/

Ако си на Фамили Бокс, мислам дека на тоа само прави така.

AMC каналот ви работи или само јас имам проблем?

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

На 3 макс старт сум :)
Напрај фабрички ресет на приемникот ( вклучуваш до појава на три точки на екран и гтасиш се додека не добиеш запчаници) за да ти проработи.

Напрај фабрички ресет на приемникот ( вклучуваш до појава на три точки на екран и гтасиш се додека не добиеш запчаници) за да ти проработи.
Нема везе веќе,бев до нивен салон и ми го активираа :)

AMC каналот ви работи или само јас имам проблем?

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk
имам повеќе пати приметено дека не работи и тоа точно кога даваат новата серија Fear walking dead. Можеби немаат право на емитување во државава или што и да е не знам.

Туку дали ќе има некаков пренос на забавава што ја прават Телеком ? Знам кога беше прославата за нова година имаше посебен канал на кој имаше пренос и исклучиво беше на Макс тв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom