- Член од
- 11 ноември 2011
- Мислења
- 555
- Поени од реакции
- 48
Се им е во пакети. Што појќе имаат вајде локалните оператори се да нудат бесплатно и како успеваат во тоа а овие попознативе мора да имаат дополнителни пакети?
Почитувани, каналите Cinemania (508) и Hayat music (408) се достапни за сите корисници на 3 Max Start и 3 Max Comfort. Додека Sport Klub 3 (335) ќе може да го гледаат сите кои ги имаат активирано Max Sport + и Max +
О да ...Пред 5-6 дена ми се јавија од телеком и ми понудија гратис 6 месеца телевизија без да плаќам дополнително за неа со можност и да го вратам ресиверот порано ако не сум задоволен.Дали на некој друг му имаат понудено ваква услуга и за колку време му стигна ресиверот,пошто сигнал ми пуштија а немам уште опрема.
Значи додека не сум го земал да го откажам додека е време така можеби ќе се спасам,ти што направи после тоа дали го зема или веќе беше касно и дали сега е се по старо кај тебе? И што ми предлагаш да сторам?О да ...
Ист случај и кај мене...се јави една мома од Т Хоме , истото ми го кажа како и на тебе, и јас нормално реков ДА !
По од прилика една недела ми се јавува некој шофер на комбе од ГЛС и ми соопштува, за 10 минути дојдете пред вашиот дом за да ви го дадам пакетот , од како му соопштив дека не сум во можност да бидам за 10 мин таму , ми соопшти дека ќе го остави пакетот во канцеларија...и ајде ОК ...ќе си го подигнам
Во канцеларијата на ГЛС кога стасав , момчето кое е таму вработено, ми дава една картонска кутија и ми соопштува, еве Господине , овде потпишете и толку е ....
Од како прочитав . и видов што пишува...а пишува дека склучуваш класичен Договор за 3 Мах, за време од 24 месеци и еден куп дополнителни одредби ,за пенали и казни за оштетување на опремата со суми и со сите нишани му соопштив на вработениот во ГЛС ,дека тоа што го пишува и тоа што ми беше кажано се разликува , и дека не го сакам...ми соопшти дека најголемиот дел од луѓето го земале пакетчето и не читале воопшто што пишува
Од како поминаа неколку дена, повторно ми се јави истата мома од Т Хоме и ме прашува, дали сум го подигнал ресиверот , кога ја прашав дали знае што ми понуди а што ми испрати , кутрата замолчи , не ми одговори ништо ...ми посака убав ден после неуспешната измама , од нивна страна и Bella Ciao
Мислам дека од Т Хоме избрале погрешен начин за создавање на екстра профит на грбот на корисниците , ама и нив можам да ги разберам ,си имаат луѓето партнер во бизнисот на кого , секоја година мораат да му исплатат ,се по голема , и по голема девидента ...партнерот на Т Хоме Македонија е застапуван од следнава ДРУЖИНА
Нема што да направам...имам 2 Мах , сакаа да ми продадат на сила 3 Мах...ама не успеаа...се си е по старо, им го вратив и толку....Значи додека не сум го земал да го откажам додека е време така можеби ќе се спасам,ти што направи после тоа дали го зема или веќе беше касно и дали сега е се по старо кај тебе? И што ми предлагаш да сторам?
Значи добро е,но бев денес во еден од салоните им реков дека се предомислив ми рекоа пишувало дека е реализирано ама им реков дека немам опрема и уште не ми е донесен ресиверот,ми рече кога ке ти стигне донеси го и готово немало да има ништо,а ми рекоа за претходната недела ке стаса еве помина и оваа и нема ништо се јавувам на тие што ми се јавија и нема ништо,тебе за колку време ти го донесоа?Нема што да направам...имам 2 Мах , сакаа да ми продадат на сила 3 Мах...ама не успеаа...се си е по старо, им го вратив и толку....
И тебе ако не го потпишеш договорот кој ке ти го дадат , кога ќе го подигаш ресиверот не ти можат ништо...си останува се по старо...ако потпишеш ... на здравје 3 МАХ за 24 месеци...сакал не сакал ќе си плаќаш...едноставно е нели
Мислам дека за од прилика 10 денаЗначи добро е,но бев денес во еден од салоните им реков дека се предомислив ми рекоа пишувало дека е реализирано ама им реков дека немам опрема и уште не ми е донесен ресиверот,ми рече кога ке ти стигне донеси го и готово немало да има ништо,а ми рекоа за претходната недела ке стаса еве помина и оваа и нема ништо се јавувам на тие што ми се јавија и нема ништо,тебе за колку време ти го донесоа?
Добар си бил ти, кај мене 2 недели веќе и уште го нема кај и да е ќе стигнеМислам дека за од прилика 10 дена
6 meseci? ... ovde 3 meseciПред 5-6 дена ми се јавија од телеком и ми понудија гратис 6 месеца телевизија без да плаќам дополнително за неа со можност и да го вратам ресиверот порано ако не сум задоволен.Дали на некој друг му имаат понудено ваква услуга и за колку време му стигна ресиверот,пошто сигнал ми пуштија а немам уште опрема.
6 месеци но еден месец помина а немам ресивер уште а ми имаат пуштено сигнал.6 meseci? ... ovde 3 meseci
Затоа што бев во салонот и ми рекоа дека ги праќале по брза пошта тие ресивери но уште не ми е стигнат.Зашто чекате на домашна адреса да ви го пратат ресиверот ?
Појдете си до најблискиот салон, веднаш ќе ви дадат ресивер
потпиша договор? дали е само за гратис ТВ или нов договор на 2 год од кои првите месеци се гратис?6 месеци но еден месец помина а немам ресивер уште а ми имаат пуштено сигнал.
Затоа што бев во салонот и ми рекоа дека ги праќале по брза пошта тие ресивери но уште не ми е стигнат.