Od zadnata strana na Resiverot ima prekidac iskluci go posle odma vkluci go cim ke se pojavi logoto na tv-to pak iskluci go taka tri pati vkluci iskluci so prekidacot posle cetvrtiot pat koga ke go vklucis ke se pojavat na ekranot dve krukcinja pocekaj nekolku minuti i ke ima televizija
Да го појаснам подетално процесот на рестарт.
Со едно исклучи укучи од копчето позади се појавуваат три точки.Значи три пати на копчето позади исклучи вклучи, вклучува се појавуваат трите точки исклучува и тоа го повторува три пати додека не се појави кругче поточно запчанк и доле треба да наполни една линија. Од кога ќе се наполни линијата треба да се појават две такви кругчиња запчаници и ќе врти едно доле. По неколку секунди сам се рестартира ресиверот и се појавува тие трите точки а потоа и шарениот мозаик на цел екран Ништо не чепка додека не заврши целиот процес и не се појави слика од канал. Од кога ќе се појави слика од канал не може брзо да функционира далинското му треба некоја минутка да се стабилизира.
Овој процес можеби ако е наместено подруг редослед на каналите го враќа на фабрички, не знам не сум ги имал преместувано каналите да знам. Друго може и да измести квалитет на сликата ако му бил 1080i наместено му се мести во 720p па затоа по овој процес треба да се намести во менито и во опции пак 1080i. На некој телевизори се приметува голема разлика од 720p и 1080i. Исто и на копчето на далинското (зависи кое е копче е за опции превод, аудио и размер на сликата) да се намести и развлечена сликата. Со развлечена слика каналите кој не се стандард 16:9 формат ќе бидат на цел екран.