абе да се надеваме тенеке дека ќе го подобрат, + има само една утка кај иптв, Ако ти падне нетот амин гледање телевизија, а замисли на пример кај мене телевизорот е он нонстоп, но ако падне нетот јок телевизија малце тешко да се земе, + како што прават рефреш на динамичниве IP овие од т-хоме на 6саати, замисли еве гледаш футбал и 2 секунди пред гол оп се мењава IP и ти немаш нет едно 10 секунди, да не го премоташ тоа што си немал нет, јок и после сите другари да ти викаат го виде голот, а ти онака намуртен ќе чекаш реприза на футбалскиот натпревар. Се согласувам дека е новост и дека можда ќе биде топ, но за почеток осеќам милиоооон проблеми со него. Јас си останувам на кабловска додека не ми текне еден ден да отидам да купам dreambox и да си се ладам од канали.
т-хоме вика демек нема врска IPTV со интернетот затоа што на различни сигнали иделе, малце смешно е каков маркетиншки трик прават и они, кога се знае дека IPTV Користи 2 x 3mb конекција за два канали од еднашка, тоа лесно ќе го најдете со обичен гоогле пребарување. И од 8мб ти останува 2мб тоа е бајаги low. Ај да размислам да ставам IP но знаете кога кога ќе пуштат до секој дом 24мб линиии или оптика вака јок.