MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Zdravo eve nekolku prasanja pa razmislete i ako moze pomognete

1. Me interesira dali ke moze da se gleda max tv na pc bez tv karticka odnosno bidejci vo paketot so max tv davaat i ruter thompson speedtouch dali ke moze da se gleda preku mrezna karticka

2. STB za max tv e so vgraden hd od 160GB dali ke moze preku mreza preku pc da se konektiram i kako
Da no nema da mozes vo isto vreme da go koristis resiverot ,treba da imas mrezna karticka na kompjuterot i da instaliras specijalen codec za gledanje .

Samo so ke ti e takva zafrkancija koga imas hard disk na resiverot.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Dobro a hd od reciverot ke moze li da go konektiram na kompjuter i za sto muse 2 usb izgleda nemaat nikakva funkcija

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Dobro a hd od reciverot ke moze li da go konektiram na kompjuter i za sto muse 2 usb izgleda nemaat nikakva funkcija

Sigurno deka moze da se prikluci ako nema nekoja zastita za kopiranje na sodrzini,kako i da e znam deka treba da se instalira VLC media codec taka mi kazaa kolegite ,nemav vreme da testiram ,a kaj mene doma nemam triple play paket i ne planiram da stavam sega zasega nemam vreme za televizija.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
dobro e ovo Max tv (najevtiniot paket) ama e skapo, vo sporeda so najjakiot paket Cable Tel
Трипл Плеј Дигитал Лукс (Triple Play Digital Lux)
Аналогна телевизија со 66 канали
ДИГИТАЛЕН НАДГРАДЕН ПАКЕТ со 76 канали:
(содржи основен, детски, спортски, филмски со 2 ППВ, пакет за возрасни и +3 ППВ канали)
Кејблтел Екстра - 4 Mbps download
Фиксна телефонија:
- бесплатни разговори во мрежата на Кејблтел
- гратис 250 мин. локални разговори кон другите фиксни оператори
- гратис 75 мин. национални разговори кон другите фиксни оператори
- гратис 20 мин. кон мобилните оператори
Цена: 2.040,00 денари

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
dobro e ovo Max tv (najevtiniot paket) ama e skapo, vo sporeda so najjakiot paket Cable Tel
Трипл Плеј Дигитал Лукс (Triple Play Digital Lux)
Аналогна телевизија со 66 канали
ДИГИТАЛЕН НАДГРАДЕН ПАКЕТ со 76 канали:
(содржи основен, детски, спортски, филмски со 2 ППВ, пакет за возрасни и +3 ППВ канали)
Кејблтел Екстра - 4 Mbps download
Фиксна телефонија:
- бесплатни разговори во мрежата на Кејблтел
- гратис 250 мин. локални разговори кон другите фиксни оператори
- гратис 75 мин. национални разговори кон другите фиксни оператори
- гратис 20 мин. кон мобилните оператори
Цена: 2.040,00 денари
Можеби е вака на прв поглед поефтино. ама со најјакиот пакет на телеком имаш 100 саати разговор. Колку е на кабелската импулс кон телеком? Пресметај 1 саат разговор дневно да имаш колку ќе ти искочи пакетот, пресметај и со 2 саати разговор:D собери цените и види што ќе ти испадне на крај математиката.

Немој само да ми одговориш не користам телефон, а правиш споредби за трипл плеј пакет. Бесплатни се разговорите во мрежата на кејблтел, али јас сеуште не познавам некој што користи линија друга освен телеком.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Помина месец дена од потпишувањето на договорот, а монтери ги нема ни да се најават, да кажат барем за 2 месеци ќе ви дојдеме.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Можеби е вака на прв поглед поефтино. ама со најјакиот пакет на телеком имаш 100 саати разговор. Колку е на кабелската импулс кон телеком? Пресметај 1 саат разговор дневно да имаш колку ќе ти искочи пакетот, пресметај и со 2 саати разговор:D собери цените и види што ќе ти испадне на крај математиката.

Немој само да ми одговориш не користам телефон, а правиш споредби за трипл плеј пакет. Бесплатни се разговорите во мрежата на кејблтел, али јас сеуште не познавам некој што користи линија друга освен телеком.
pa dobro jas nema da zboram 2 sata na den
zatoa imam 325minuti besplatni kon drugi mrezi (vo ovoj slucaj telekom), a 3000denari e, vo Cable Tel imam 66 analogni kanali i plus 76 digitalni, a vo Max tv samo 70 digitalni.... taka da..

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Многу е глупаво ова Макс ТВ, кога не излева име на програмата во EPG, не можеш да ја снимаш програмата

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Макс ТВ е добар пакет само ако не сте задоволни од програмата на кабелските оператори ,главен адут е Pay Per View и ништо повеќе од тоа ,значи за луѓе што имаат длабок џеб и време да гледаат телевизија.

Никој не им брани да земат еден дреамбокс и да тераат работа нормално ако сакаат да гледаат 4000 до 5000 канали на 24 сателити за 50 евра годишна претплата.

А МаксТв наредната година ќе нуди повеќе од 70 канали кога ќе се зголеми пропусниот опсег ,само на нас македонците и тоа нема да ни биде доволно затоа што се знаеме а кој знае многу никогаш не е задоволен така да муабетот не држи вода.

Ајде среќна нова одам ја за Копаоник на скијање за некоја недела.

P

Princ

Гостин
Помина месец дена од потпишувањето на договорот, а монтери ги нема ни да се најават, да кажат барем за 2 месеци ќе ви дојдеме.
Според она што го знам, не доаѓаат бидејќи немаат повеќе опрема па чекаат да им пристигне. Се надевам ќе им дојде наскоро, иако можеби ќе се изначекаш :toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Hmmm neznam zosto tolku vreme cekas.Jas vo cetvrtokot potpisav deneska mi namestija.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Некогаш се чека додека се среди капацитето на парицата :tapp:

Член од
25 март 2006
Мислења
357
Поени од реакции
24
абе има усб на ресиверот за што служи јас имам усб од 8гб нели се става филмче нешо или ноп ?

Kajgana Shop

На врв Bottom