Матурска облека, шминка и фризура

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе ај давајте предлози, вака ко за мене:kesa:
Овие фустанчиња од погоре се ОК али не се гледам во нив.

епа зависи кој какви сака еве фотки од подолги
f8c80c51df23d52acbc886d38c56cdb9.image.351x450.jpg

image1xl.jpg

20091121182614.jpg

glam-S41054.jpg

7204.jpg

еве нешто и од шминка, фризура
p1i173-main_Full.jpg

prom-makeup-styles6.jpg

Prom_makeup.gif

prom-hairstyles2008.jpg

Porm+Hair+style+And+Wedding+Hairstyles+With+Bridal+Haircut.jpg
prom-hairstyle.jpg

prom-updo-14.jpg

Шминката е океј, али не претерувајте со вакви фризури. Ипак е матура, не е ни веридба ни свадба а немате ни 30 години начукано. Најубаво е нешо едноставно :)

Сериозни сте со овие фризури жити се ? :pos:
Опа пак се во мода теткински и невестински фризурки и сармички и триста глупости у коса.:vozbud::uvo:
Абе или исфенирана или малку виткана во локни или малку потфатена или пунџа, не се будателе со овие фризури. Ќе изгледате ко 30 години да имате а не 18.

А и оние фустаните на butterfly-- се крш невиден. Сатен од горе до доле. Бљаааак! Уште +10 години.

Тетка на годината ќе е онаа со фризура сарма и ваков фустан!

Лани баш низ град гледав имаше прилично добри фустанчиња, младалачки и модерни. Не се замарајте со предолги фустани, додаваат години а и не се за млади луѓе баш, иако има и добри модели. Ама секогаш предност давам на пократок фустан.

Бидете си убави за себе, не претерувајте со фризурата, немојте предолги фустани со сатени и исечени делови, нежна шминка без претерување, фустанчиња над коленици и исфенирани фризурчиња.
Не бидете тетки во свечена гардароба, ем реално вие нема да си се свиѓате, ем сите ќе ви се смејат од страна.

Опа пак се во мода теткински и невестински фризурки и сармички и триста глупости у коса.:vozbud::uvo:
Абе или исфенирана или малку виткана во локни или малку потфатена или пунџа, не се будателе со овие фризури. Ќе изгледате ко 30 години да имате а не 18.

А и оние фустаните на butterfly-- се крш невиден. Сатен од горе до доле. Бљаааак! Уште +10 години.

Лани баш низ град гледав имаше прилично добри фустанчиња, младалачки и модерни. Не се замарајте со предолги фустани, додаваат години а и не се за млади луѓе баш, иако има и добри модели. Ама секогаш предност давам на пократок фустан.

Бидете си убави за себе, не претерувајте со фризурата, немојте предолги фустани со сатени и исечени делови, нежна шминка без претерување, фустанчиња над коленици и исфенирани фризурчиња.
Не бидете тетки во свечена гардароба, ем реално вие нема да си се свиѓате, ем сите ќе ви се смејат од страна.
Додуша има убај долги фустани,имам многу матурантки видено и навистина преубо им стојат,само се зависи од изборот на фустан.
Има и такви шо беа ко за на бал облечени и не личеа на ништо,а имаше некои шо стварно беа убави во долги фустани.
Додуша кај нас матурантките од полуматурантките се разликуваат по то шо матурантките носат долги фустани,а полуматурантките кратки.
Инаку за фризурите се согласувам,такви се носеа во 90тите ко одевме по свадби и wow беше да видиш некоја со фризура шо немојш да ја напрајш дома:).

Колку само се согласувам. На матура некои девојки од што сакаат ептен да изгледаат свечено и kewl ќе се направат како тетки на вработени на шалтер во Стопанска.
Ми се плаче мене кога ќе ми текне дека морам да се спремам за матурскава :cry: , воопшто не сум по свеченостите, така да за изглед косата ќе ја исфенирам само (не доаѓаат во предвид вакви невестински фризури) и ќе имам некој фустан што не изгледа како да работам во циркус и би можела да го облечам и за други свечености. Толку :)

дефинитивно нема да биде нешто шо ќе пука од гламур . и дефинитивно нема да облечам нешто шо ќе го носам само тогаш и на некоја свеченост .

casual-dress.jpg

62247_lg1.jpg

8eac1_green-fashion-everlasting-hope-denim.jpg

EJ-spr2010-flowerdress.jpg
windowslivewriterneimanmarcuskidsnewspringdresses-8cb7sara-sara-ruffled-babydoll-dress-thumb.jpg

sears-spring-dresses.jpg

друг пат повеќе

Greta%20rose.jpg

цветниот дезен може,а и не мора...

lia%20dress%20black%20tattoo.jpg

само без ужасниве штикли::#:

5e932582a808eacb_halloweenatnetaporter.jpg
image_228.jpg

А зашо на пример, не се облечете КО ДА ИМАТЕ 18 ГОДИНИ А НЕ 30?!?!

Јас на матура ојдов избричан во глата, по маскирни пантолони, мартинки(др мартинс) чизми и пилотска јакна(спитфаер).

Секој според вкусот, ова се само слики и служат за идеја, која секој ќе си ја преуреди и стокми како сака.Па и за тоа е матурата, некој ќе биде тетка, некој чичко, некој 18 годишен тинејџер итн :wink:

Секој според вкусот, ова се само слики и служат за идеја, која секој ќе си ја преуреди и стокми како сака.Па и за тоа е матурата, некој ќе биде тетка, некој чичко, некој 18 годишен тинејџер итн :wink:

Teтка ќе си на 40 години.
А сега имаш 18 и изгледај младолико и свежо додека можеш.
Најглупо ми е кога тинејџерите се трудат да изгледаат како да имаат години повеќе. Не ви личи.

Moe мислење е дека интересно фустанче, со сандали по избор кои можат да ја доволат свеченоста, исфенирана коса (права или локни) ќе е одлично и вистински избор за матурки изглед.

Еве ви неколку фустанчиња кои мене бар ми се допаѓаат и да би славела матура би ги носела :))))

img-thing
img-thing

img-thing
img-thing

img-thing
img-thing

img-thing
img-thing

img-thing
img-thing

и фризурки
img-thing