Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
помина државната? помина.....
ете сеа џабе се нервиравте, џабе стресови и се, кога сите завршуваат, сите поминауваат и сите се запишуват на факултети.
најважно е после добра работа да си најдеш, а не државна, училишта, глупости.....(y)

еј на прашањето - Што критикувал Мигел Сервантес одговорив витештвото точно ми е ? а всушност тој ги критикувал витешките романи, незнам дали ќе ми го призна за точно :/

Ќе каже некој со чкртанициве што ќе биде? Ќе ми ги земат за точни одговорите поправни?

абе шо се секирате сите положени сме :D

Ќе каже некој со чкртанициве што ќе биде? Ќе ми ги земат за точни одговорите поправни?

Некој вика едно, друг вика друго...искрено, појма немам. Таму во самиот тест ако имаш шкртано кај заокрожуваните, не е битно и така битно е што имаш на шифрарникот кој ќе иде на компјутер.
Е сега не знам дали дозволуваат шкртање кај оние каде што треба да се одговори. Јас на едно место шрктнав.

абе шо се секирате сите положени сме :D

Абе нормално тоа, ама има луѓе на кои им е битно за упис. Да не ти кажувам колку се потресуваа од мој клас две другарки што ќе одат на медицински. Таму испод 93/4 поени нема шанси да влезеш. :)

Некој вика едно, друг вика друго...искрено, појма немам. Таму во самиот тест ако имаш шкртано кај заокрожуваните, не е битно и така битно е што имаш на шифрарникот кој ќе иде на компјутер.
Е сега не знам дали дозволуваат шкртање кај оние каде што треба да се одговори. Јас на едно место шрктнав.

За тоа ми е. Мислам дека на 2-3 места јас шрткнав, а сакам петка (n)

Абе нормално тоа, ама има луѓе на кои им е битно за упис. Да не ти кажувам колку се потресуваа од мој клас две другарки што ќе одат на медицински. Таму испод 93/4 поени нема шанси да влезеш. :)

И јас имам чкртнато на 1-2 места кај што се на дополнување. На насловната страна пишуваше НЕЈАСНИ поправки ќе се бодуваат со 0. Јасни се моите.:giggle:

А за ова со поениве жива вистина. Еве сум јас, за на медицини такви чуда..:tapp:.
не дека љубам да се маткам со то шо мислел некој дури пишувал или дека отфазла време имам. Али кад се мора...мора се.:mad:

Колку прашања беа граматика памти некој? Ај ќе пробам да ви напишам тие што се сеќавам (јас како што имам одговорено, не мора да значи дека е точно), кој ќе се сети на некое плус нека дополни.
1.Која е првата словенска азбука - глаголица
2.Крсте Петков Мисирков ставовите ги изразил во книгата- За македонцките работи
3....се залагал за основа на литературниот јазик да се земат централните говори.
4.Обезвучување на крај на збор - страв
5.слоготворно р - црвениот
6.просветителите во 19в се залагале за употреба на мак. народен јазик
7.кажавме - глаголот е од а-група
8.прилошка определба за? причина
9.каков е предметот...директен предмет
10.глувче,виљушка, илјада в)
11.сосетка итн - гласовна промена едначење по звучност
12.нејзините - заменска придавка
13.акцентска целост со енклитика
14.снежец, годинка - деминутиви
15. глаголска именка не се сеќавам од кој глагол изведена ама под а) беше

Болдираново ме интересира дали е точно:icon_mrgr:
Сигурно е за причина прилошката определба? o_O Јас за начин пишав дека е. Нели како ги треселе цвеќињата? Реченицата беше нешто дека брзо ги тресел ветрот.

Еве ми уште еден минус. Прво пишав народна приказна, па ми кажаа вистинска приказна, а оно да ти било легенда. Јеби га :eek:

Ајде едно питањце што ме копка и мене:
Небиднина е :
А Лирска Песна
Б Поема
В Балада

Ја пишав поема, додека сите остали пишале лирска песна. :вонзем:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom