Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Kazete mi dali eseojt treba da e vo 1-5-1 forma ???

Drapajte se :D
Abe ucevme nie deka treba da ima
1. voveden del - nov red
2. 5 dela .. 5 novi redovi vo glavniot del
3. zavrsen del .. nov red

Треба да имаш барем три нови редови. Можеш ти и во главниот дел да имаш повеќе нови редови, зависи што пишуваш. Обично викаат дека кога имаш нова мисла, требало нов ред.

Mene mi predavase prof.Slave Gjorgo Dimovski ... imate mozit slusnato toj e pisatel mozebi i najdobar vo Makedonija vo momentov .. Toj ne ucese 7 novi reda da ima .. zatoa prasuvam

Ај малце помош ако некој се разбира повеќе,пишува дека овие 2 дела може да ги поврземе со делата од нашата литература,е сеа со оглед дека главна тематика во овие дела е апсурдот..со кое дело и на кој начин би можело да се поврзе со нашиве дела од тој период..

Јас планирам англиски да ги препишам есејот и писмото преку бубица. Јас нема да зборам туку кога ќе излезам во вц преку порака ќе ги пуштам темите и само ќе ми диктираат. Не претресуваат пред да влеземе? Секако ќе ми биде скриен мобилниот и жицата нема да се познава. Мислите дека ќе успеам? Како е на почетокот има гужва и галама за да ги кажам насловите или не?
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:19 ---
Јас планирам англиски да ги препишам есејот и писмото преку бубица. Јас нема да зборам туку кога ќе излезам во вц преку порака ќе ги пуштам темите и само ќе ми диктираат. Не претресуваат пред да влеземе? Секако ќе ми биде скриен мобилниот и жицата нема да се познава. Мислите дека ќе успеам? Како е на почетокот има гужва и галама за да ги кажам насловите или не?

Ај малце помош ако некој се разбира повеќе,пишува дека овие 2 дела може да ги поврземе со делата од нашата литература,е сеа со оглед дека главна тематика во овие дела е апсурдот..со кое дело и на кој начин би можело да се поврзе со нашиве дела од тој период..

Значи може, не дека мора. :) Инаку појма немам. Да ги поврзам Странец и Процес ок, ова не знам.
на час ги побрзувавме со апсурдот на војната во Пиреј,али од кај да знам дали е точно тоа или професорката моја у некој лош филм беше влезена.А знам дека не мора,али најлошите можни дела се паднаа па сакав да ги поврзам со дело во коа авторот бар знаел што сака да каже.

Може да е апсурдот на војната во која двајца браќа се на спротивните страни, борејќи се за туѓи интереси. Иначе, далеку од лоши дела се Странецот и Годо, особено Странецот ми остави многу добар впечаток. Клетници ми остана фејворит и жалам што не е во испитната програма, но Странецот носи многу јака идеја со себе. Исто и Годо.

Ја мислам дека телефоните ќе ни ги соберат на 1 место за да нема вакви ^ репишуванции.

Значи може, не дека мора. :) Инаку појма немам. Да ги поврзам Странец и Процес ок, ова не знам.

на час ги побрзувавме со апсурдот на војната во Пиреј,али од кај да знам дали е точно тоа или професорката моја у некој лош филм беше влезена.А знам дека не мора,али најлошите можни дела се паднаа па сакав да ги поврзам со дело во коа авторот бар знаел што сака да каже.

Земи резервен телефон и дај го тој.

Да ќе земам друг телефон за оставање а другиот во гаќи. :vozbud:

Како што гледам од минатите години матурските испити, имало повеќе прашања поврзани со извадокот, а помалку од она што го немало како извадок. Е сега, дали значи ако тие ми се грешни (оние чиј одговор неможе да се види во извадокот) ќе излезам со 5ка или 4ка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom