Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што ке се деси ако не го напишам есејот?
Ти се губат шансите да положиш со 5ка, 4ка и евентуално 3ка доколку прашањата ти се сите точни.
И кажете ми, некој што веќе правел матурски испит, дали има шанси за препишување колку толку да се подкажеш со тој до тебе, дали тестаторот нонстоп шета, пошто сигурно 4 саати нема да врти кругови околу нас.
Јас планирам англиски да ги препишам есејот и писмото преку бубица. Јас нема да зборам туку кога ќе излезам во вц преку порака ќе ги пуштам темите и само ќе ми диктираат. Не претресуваат пред да влеземе? Секако ќе ми биде скриен мобилниот и жицата нема да се познава. Мислите дека ќе успеам?
А зошто да не може и 4ка да има доколку буквално се' друго му е точно. Би имал 67/80 поени. Т.е., понекогаш имаат и 90 поени. Различно е.
Пааа....може да ти заврши работа, но гледај....ако те фатат, ќе си полагаш догодина. Ништо чудно да ви се падне и тестатор кој слободно ќе ви дозволи да препишете.
Од Корагин ваљда ни се паднале..Ти таму учиш или грешка сум...кажи за нив нешто
Слушам тие во корчагин што учеле имале некои од прашањата ги правеле професорите од таму точно ли е или само шпекулации ?
![]()
Слушам тие во корчагин што учеле имале некои од прашањата ги правеле професорите од таму точно ли е или само шпекулации ?
![]()
Можно е професорите да учествувале во склопување прашања, но не верувам дека ќе ги споделат со учениците. До матура ќе излезат милион муабети. Секоја година иста приказна. Не очекувајте дека ќе добиете прашања. Вечерта пред матура ќе почнат да се поставуваат линкови и да се постираат прашања и теми од луѓе кои немаат попаметна работа. На ништо од тоа не верувајте. Не си го губете времето без потреба.
Професорите ги прават прашањата,али само ги нафрлуваат во архив и потоа еден/неколку луѓе од министерство ги бираат.Така бар ни објанси професорката.
Ова со искачањево е жива глупост,како ќе ме спречат у вц да не се јавам и да ми кажат едно 5 прашања.