Тру Блу фала многу. Темата е егзистенцијализам нема што да се бунете повеќе , а инаку може во воведниот дел да пишувате општо за егзистенцијализмот , а во главниот дел да пишувате за делото ( А. Ками - Странецот или С.Бекет - Чекајќи го Годо) и да направете споредба со некој наш писател од тоа време ништо посебно и ништо страшно поздрав до сите што полагаат матура 
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 12:08 ---
Јас мислам дека треба да се пишува за егзистенцијализмот
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 12:16 ---
ДПМКсеодлучи за оваа испитна година темата да ја извлечеодпериодот - Книжевните правци во 20 век и современата литература (воиспитнитепрограмисенаведениавторитекоиприпаѓаатнаовојпериод). Учениците задолжително ќе треба да изберат дела и автори од светската книжевност кои го отсликуваат овој период , но во пишаниот одговор на темата ќе може да дадат примери и од националната литература.
Мислам дека јасно е кажано тука што како треба да се прави

--- надополнето: 5 јуни 2013 во 12:08 ---
true blue напиша:Е сега, едно нешто не сум сигурен, па ќе прашам некој што повеќе би знаел. Дали во воведот да се пишува општо за модернизмот или за егзистенцијализмот?
Јас мислам дека треба да се пишува за егзистенцијализмот

--- надополнето: 5 јуни 2013 во 12:16 ---
ДПМКсеодлучи за оваа испитна година темата да ја извлечеодпериодот - Книжевните правци во 20 век и современата литература (воиспитнитепрограмисенаведениавторитекоиприпаѓаатнаовојпериод). Учениците задолжително ќе треба да изберат дела и автори од светската книжевност кои го отсликуваат овој период , но во пишаниот одговор на темата ќе може да дадат примери и од националната литература.
Мислам дека јасно е кажано тука што како треба да се прави