Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
За петтата вежба проверено и со професори мислам дека вака беше најлогично:

A B C B D B D B A D или поточно одговорите
as, killer, experts, themselves, enabled, behaviour, avoiding, reproductive, risk, against.

Третата гледам повеќемина исто ја напишале и нас вака ни испадна:
B D C A E

as, killer, experts, themselves, enabled, behaviour, avoiding, reproductive, risk, against.

ако нешто сум утнала, воа ќе да е :D
мислам, имам ги напишано ( од шо помнам ) experts, themselves, reproductive, risk, behavior .. 1 оставив празно, другте гледав да напишам шо ми е најлогично и да бегам .. :)

Каша едноставно ни самиот не знам што пишував...есејот го оставив немав никакви идеи..а и темата преглупа ми се виде...ќе видиме што ќе биде...

ако нешто сум утнала, воа ќе да е :D
мислам, имам ги напишано ( од шо помнам ) experts, themselves, reproductive, risk, behavior .. 1 оставив празно, другте гледав да напишам шо ми е најлогично и да бегам .. :)
шо си оставала празно..на среќа да го манеше :D

Не, ниту до кого е наменето. Директно Dear Ms. Dominique или како беше, и на крајот само Yours Sincerely ставив.

Требало Yours Faithfully бидејќи го знаеш името на таа,а Yours Sincerely се користи ако не го знаеш името.

B D C A E
Тука се двоумев меѓу B i C и за среќа или малер отидов C сеа ќе видиме клучот што ќе кажи :)

златна математика да си полагавте ни за есеи ќе се замаравте ни за ништо... :ROFLMAO:

За петтата вежба проверено и со професори мислам дека вака беше најлогично:

Третата гледам повеќемина исто ја напишале и нас вака ни испадна:
B D C A E

Ако се овие точни,супер!Другите имаа различно а ја си останав на своето мислење.

Требало Yours Faithfully бидејќи го знаеш името на таа,а Yours Sincerely се користи ако не го знаеш името.

Обратно е, sincerely кога го знаеш, а faithfully кога не го знаеш името на тој што му пишуваш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom