Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Да, грешка :) Ама не се секирајте за овие пошо се препишува на велико а и попуштаат многу.

Различни се екстерните во сите училишта, џабе си разменувате материјали.
Ама ако се разменат доволно материјали/прашања, ќе завршат со цел материјал. Има одреден посзитивен психолошки ефект ова. Си викаш скратено е и те тера да го научиш оти срам ти е да не поминеш пар прашања :P
Let them play.

Aj neka mi kaze sega nekoj matematika, so reseni 3 celi zadaci skroz tocni, poveketo od zaokruzuvanje i dopolnuvanje tocni, ke polozam li :D

Има ли некој прашања или одговори за гео и социо?Или секое школо различни дава ?

Luge ne ve sfakam, dojdoa eksternite i projdoa fala bogu odlicno. E sega ne znam zosto se prepucavate okolu odgovorite koga nitu eden ne gi znae. Baska eden ke rece edno,drug drugo i sekoj se misli i se jade samiot zosto odgovoril/ne odgovoril vaka ili onaka. Uzivajte teskoto projde, ova internovo e polesno baegi. Za dzabe ne rekle :" Sto pomalku znam toa podobro". Kulirajte, projde maturata(y)

pa ova be druze lesno bese, avoiding e da go izbegnes celosno, a preventing e nesto ako pocnalo da se prae, pa da go sprecis(preventiva na naski kazano), a neli bese u vrska so ubivstvo, a ubistvo ili go izbegnuvas ili ne, nema preventiva.

Piranhas can be attacked by animals
8) __________
dolphins, caimans and large fish, so forming a shoal is a good way of
9) __________
being killed.

Реченицава не беше иста, немаше долфини, сменета беше. Инаку јас авоид заокружив (пошто они цело време ги авоид - пресент симпл, а не само еднаш во моментот - континус.. али изгледа фраза беше ова во гужвата и ете..) едино тоа ми е грешка тука.

Математика полагаше ли некој напредно? Баш ме интересира што имало. :D :D
Не знам ама по мое има она што го учевме а го немаше денеска...гранични вредности, експоненцијали, логаритми, тригонометрија...изводи не ми се верува да има и таму...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom