Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Нас професорката ни рече дека од 35-36 нагоре 2....
Али денеска бевме во школо и проф ни кажа дека оваа година мн биле тешки сите тестови и дека ќе падне критериумот на оценување х)

вака минатата година биле 100 бода па тогаш требало 30 прашања за 2ка.. оваа година е 70 бода знаци би требало 15-118 прашања.. а во врска со критериумот точно дека беше тежок но оваа година поради препишувањето и сите исто групно одговарање мислам дека критериумот нема да падне туку обратно..

ne e tocno i lani bea 70 boda i togas trebalo 18 poeni za dva taka mi kaza od lani

Да сумирам малце после 2 полагања.
По мене дефинитивно Македонски тестот беше тежок фејл.
Да нема прашања за Блаже Коневски, Мисирков и други големци од Македонската литература, а да има прашања што е ономастика, или као и да беше тоа.... (n) Нема да ги коментирам последните 3 вежби, кои беа за деца со пречки у развојот... 5 годишно дете тие би ги решило без грешка
Темите за есејот океј беа.
Англиски не сум баш најзадоволен, посебно не од темата за есејот.
Али у главном боље беше него Македонски.
Уште 2 остануваат, веќе у понеделник Филозофија полагам, среда Историја.
И може да почне летото дефинитивно :) Сигурен сум дека ќе иам прелазна оцена на сите, каква и да е. xD :)

Уште 2 остануваат, веќе у понеделник Филозофија полагам, среда Историја.

Дај малку помош, да не знајш шо можи да има по историја?
Не дека ќе биди нешто тешко од 5 одделение истото се учи, ама сепак да не одам така нешто да читнам.

Значи вака македонски прашања кои ќе ги одлучуваат оцените се:
Антитеза/Реторско...
Административен/Публицистички......
Проклитика/Полнозначни...
Илузии горио....
Раскажување на горио...
Домот/Децата....
Монолог..Нарација

Англиски оцената ке ја одлучуват:
првата вежба параграфите..
насловите на четврта вежба..

другите сите заминаа на препис моќам да се обложам дека 80% од матурантите исто ги имаме :D

Mojso so gi zaebavas decava?
--- надополнето: Jun 17, 2011 5:09 PM ---
Значи вака македонски прашања кои ќе ги одлучуваат оцените се:
Антитеза/Реторско...
Административен/Публицистички......
Проклитика/Полнозначни...
Илузии горио....
Раскажување на горио...
Домот/Децата....
Монолог..Нарација

Англиски оцената ке ја одлучуват:
првата вежба параграфите..
насловите на четврта вежба..

другите сите заминаа на препис моќам да се обложам дека 80% од матурантите исто ги имаме :D
Koj se tocni od ovie?

Прашањава по интерниве предмети се составени од нашите професори или од министерство ?
т.е Дали исти прашања ќе имам јас по историја со некој од друг град ?

Прашањава по интерниве предмети се составени од нашите професори или од министерство ?

Не...ти ќе имаш исти прашања само со тие од твоето училиште. Значи интерните прашања ги прават професорите кои ви предаваат :)

Од нашите професори.

Дај малку помош, да не знајш шо можи да има по историја?
Не дека ќе биди нешто тешко од 5 одделение истото се учи, ама сепак да не одам така нешто да читнам.
Па што може, Александат Македонски, Филип II, прва-втора светска војна, балканските бојни, Илинденско востание и дејствата пред и после него, за првите цивилизации, Рим нешто, грците, за албанците ( кај смее нив да ги нема ) по нешто за Југославија итн
Најбитните работи у историјата, ваљда нема да се толкави дегени па да ти даваат некои глупости...

Е тоа на сите не интересира, a ќе дознаеме здравје Боже, некогаш кога ќе излезе клучот ...

Полнозначни е, бар според Прирачникот е полнозначни, затоа што имаше прашално зборче.

И за Корчагин што се буните пак?! Девојката што рече дека тестот математика е лесен иде нон-стоп на натпревари математика, нејзе и’ е лесен нормално. Што не значи дека не бил лесен, само тоа лесно/тешко има различно значење за секој. Како општа слика: Математика било потешко од прошли години. (па замислете, дури и во Корчагин!)

П.С. Macedonicus, кој си ти? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom