Ама она пишала дека е ЖАНР реализам, а не на кој правец припаѓа...Чичко Горио е реализам бе деца, што учевте вие? Општествениот реализам е специјалност на Балзак.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама она пишала дека е ЖАНР реализам, а не на кој правец припаѓа...Чичко Горио е реализам бе деца, што учевте вие? Општествениот реализам е специјалност на Балзак.
Пуу си претерала....а пример ако имаме повеќе од наведените збора пример јас имам 560 нема да ми го земат за валиден :S?
а пример ако имаме повеќе од наведените збора пример јас имам 560 нема да ми го земат за валиден :S?
Јас обратно, кај О Писменех пишав нарација а кај чичко Горио монологИмаше едно кај О Писменех и едно кај Чичко Горио 100%. Кај едното е монолог кај другото нарација. јас кај Горио пишав нарација, а кај О Писменех монолог
O Писменех да не беше трактат ( или како и да се викаше ) ?
O Писменех да не беше трактат ( или како и да се викаше ) ?
Гледајќи напред ја градиме иднината.....нешто во тој стил беше.На која тема ви беше есејот?
decki da ne ja znae nekoj temata za esejot i pismoto za angliski za vo cetvrtok ? aj pls pisete