Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Чичко Горио е реализам бе деца, што учевте вие? Општествениот реализам е специјалност на Балзак.
Ама она пишала дека е ЖАНР реализам, а не на кој правец припаѓа...

На која тема ви беше есејот?

а пример ако имаме повеќе од наведените збора пример јас имам 560 нема да ми го земат за валиден :S?

дали некој ги знае темите за есеј и писмо по англиски ако ги знаете ве молам пишете....

а пример ако имаме повеќе од наведените збора пример јас имам 560 нема да ми го земат за валиден :S?

јас како што знам, ќе го прегледаат до 500тиот збор а понатака ќе ти шкртнат како да нема ништо. Тоа значи дека ќе изгубиш бодови за немање на завршен дел.

1. За секој вид задача е дозволена максимум толеранција од 10 збора (под и над дозволената граница).
2. Доколку кандидатот напишал повеќе од бараниот број збора, согласно видот на задачата, како и над дозволената
максимум толеранција од десет зборови, текстот се оценува до дозволената горна граница на толеранција.
3. Доколку кандидатот напишал до 50% помалку зборови од бараниот број, согласно видот на задачата, текстот се
оценува со 0 бодови за содржина, и со по едно ниво подолу по сите критериуми.

Имаше едно кај О Писменех и едно кај Чичко Горио 100%. Кај едното е монолог кај другото нарација. јас кај Горио пишав нарација, а кај О Писменех монолог
Јас обратно, кај О Писменех пишав нарација а кај чичко Горио монолог :) хаха

O Писменех да не беше трактат ( или како и да се викаше ) ?

На која тема ви беше есејот?
Гледајќи напред ја градиме иднината.....нешто во тој стил беше.
Ама реално и темава за есејов не беше многу тешка, многу поглупави теми давале, така да кај нас и не беше нешто посебно тешка.
Инаку незнам за авс јас само досега си најдов 5-6 грешки, како тргнала работава до 10 ќе стасам без проблем :)

Абе според мене темата беше контрадикторна. Насловот е ГЛЕДАЈЌИ НАПРЕД да ја изградиме иднината а во образложението пишува како демек дали со гледање САМО во минатото или САМО во иднината ќе изградиме успешна иднина.. Фактички самото се негира дека треба да гледаме САМО НАПРЕД. незнам.. имало и поубави теми..

decki da ne ja znae nekoj temata za esejot i pismoto za angliski za vo cetvrtok ? aj pls pisete

decki da ne ja znae nekoj temata za esejot i pismoto za angliski za vo cetvrtok ? aj pls pisete

не ја знае и не замарајте веќе 10 пати прашувате по ред кој може да ја знае?

не се замарајте што ви е точно како сте одговориле касно е веќе како било воа ноа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom