Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
aa za sostavot ang moze da mi kaze nekoj kako treba da izgleda??? na kolku dela treba da se deli?

Помина лесното, сеа иде света математика! :D

Тие што сте со англиски блазе си ви, јас идам сега едно пет саати да се остаам и очите да си ги скичмам! :place:

~

aa za sostavot ang moze da mi kaze nekoj kako treba da izgleda??? na kolku dela treba da se deli?
Имап воведен дел, главен дел и завршен дел.
Е сега ако имаш барања (а најверојатно ќе има) тие сите ги пишуавш во главниот дел односно ќе го делиш на пасуси, секое барање нов пасус. Ваљда ти објаснив:confused:
Незнам јас англиски само формалното писмо да го научам иако рекоа дека највеорјатно формално писмо немало да има, за секој случај не ми е на одмет тоа.

Едно прашање.Од тестовите математика,дали некој го има јуни 2008?

Другиве ги решив,а овој не можам да го најдам.Август 2008 го има,а овој изгледа го тргнале

Пто се подразбира под аргументи и примери во есејот?

Факти да даваш :) Пример, ако имаш да напишеш критика на филм, во еден параграф пишуваш што не ти се допаѓа, нормално зошто не ти се допаѓа, 2-3 аргументи, во друг пишуваш што ти се допаѓа исто и потоа на крај заклучок :)
--- надополнето: Jun 14, 2011 7:02 PM ---

Факти да даваш :) Пример, ако имаш да напишеш критика на филм, во еден параграф пишуваш што не ти се допаѓа, нормално зошто не ти се допаѓа, 2-3 аргументи, во друг пишуваш што ти се допаѓа исто и потоа на крај заклучок :)

Завземаш некаков став, а ставот го поткрепуваш со аргументи. Пример: Не треба човек постојано да се навраќа кон минатото. Аргумент: Животот што не очекува е во иднината, а не во минатото.

Така нешто. :ROFLMAO:

~

Срам ми е да го пишам ова...но во мојот клас неколку ученика ги нашле прашањата по македонски и не ги споделиле со останатиот дел од класот, сигурно ги имаат и за англиски! Зошто постојат вакви луѓе?!?!

Срам ми е да го пишам ова...но во мојот клас неколку ученика ги нашле прашањата по македонски и не ги споделиле со останатиот дел од класот, сигурно ги имаат и за англиски! Зошто постојат вакви луѓе?!?!

Да се живи и здрави и на 60 години да завршат факултет и да паднат на последниот испит на 60 години ама да ги пуштат од милост...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom