Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
А што ке се деси ако не го напишам есејот?

Ти се губат шансите да положиш со 5ка, 4ка и евентуално 3ка доколку прашањата ти се сите точни.

^^Ништо, само си во минус 13 бода (толку мах. носи истиот) Е сега со во старт изгубени 13 бода рачунај колку оценки подолу ти се...

А што ке се деси ако не го напишам есејот?

Ако немаш доволен број на зборови, пример, под 340, ќе добиеш нула поени. Ако не ја погодиш темата, исто така нула поени. Прочепкај по матурите од претходните години, имаше точно упатства што како.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 19:00 ---
Ти се губат шансите да положиш со 5ка, 4ка и евентуално 3ка доколку прашањата ти се сите точни.

А зошто да не може и 4ка да има доколку буквално се' друго му е точно. Би имал 67/80 поени. Т.е., понекогаш имаат и 90 поени. Различно е.

И кажете ми, некој што веќе правел матурски испит, дали има шанси за препишување колку толку да се подкажеш со тој до тебе, дали тестаторот нонстоп шета, пошто сигурно 4 саати нема да врти кругови околу нас.

Не сум правел, т.е. во сабота правам ама отприлика е вака. Имаш тестатор во училница кој е од друго школо, додека по ходниците се луѓето од Државен испитен центар. Само тој има право да ти го одземе тестот, тестаторот не. Смееш да одиш до вц ама запишуваат кога си отишол, се потпишуваш и запишуваат кога си се вратил. Дотаму те испраќа човек од ДИЦ веројатно. За препишување зависи од самиот тестатор. Ако ви дозволи, ќе си кажувате од еден до друг крај на училница. Сигурно тогаш ќе ви дозволи и други помагала. Е сега, ако имате некој многу построг, нема што да се прави. Единствено е да се помагаш од шифрарникот на другарот до тебе/пред тебе. Полињата се убаво зацрнети и ќе се види дали е А/Б/В. Тоа е што јас имам предзнаење околу тоа. :)

Јас планирам англиски да ги препишам есејот и писмото преку бубица. Јас нема да зборам туку кога ќе излезам во вц преку порака ќе ги пуштам темите и само ќе ми диктираат. Не претресуваат пред да влеземе? Секако ќе ми биде скриен мобилниот и жицата нема да се познава. Мислите дека ќе успеам?

Верувај, има големи шанси да те фатат, доколку сакаат. Запознаени се со сите модерни начини на препишување, дури мислам дека и мобилниот треба да го ставиш на маса да ти седи. (не сум сигурен за ова) Како и да е, доколку ти се падне некој лабав тестатор, од типот да ви каже: „Ќе ве чувам да препишете, само бидете потивки“, си немаш гајле. :D

А зошто да не може и 4ка да има доколку буквално се' друго му е точно. Би имал 67/80 поени. Т.е., понекогаш имаат и 90 поени. Различно е.

Се збркав. My bad. :pipi:

И кажете ми, некој што веќе правел матурски испит, дали има шанси за препишување колку толку да се подкажеш со тој до тебе, дали тестаторот нонстоп шета, пошто сигурно 4 саати нема да врти кругови околу нас.

Јас планирам англиски да ги препишам есејот и писмото преку бубица. Јас нема да зборам туку кога ќе излезам во вц преку порака ќе ги пуштам темите и само ќе ми диктираат. Не претресуваат пред да влеземе? Секако ќе ми биде скриен мобилниот и жицата нема да се познава. Мислите дека ќе успеам? Како е на почетокот има гужва и галама за да ги кажам насловите или не?

Пааа....може да ти заврши работа, но гледај....ако те фатат, ќе си полагаш догодина. Ништо чудно да ви се падне и тестатор кој слободно ќе ви дозволи да препишете.

Од Корагин ваљда ни се паднале..Ти таму учиш или грешка сум...кажи за нив нешто

Од Корагин ваљда ни се паднале..Ти таму учиш или грешка сум...кажи за нив нешто

Оф, сега ме најде...мене ми предаваат или ми предавале вкупно 15 професори максимум. Има некои што може да дозволат препис, може да ти се падне некој професор што нема ни да примети, али може да ти се падне и некој ептен строг, кој нема да ти дозволи да препишеш од едноставна причина: му ствараш конкуренција на неговиот ученик од Корчагин. (ама и не мора да значи дека тоа е причината). Не знам да ти кажам вака, многу зависи кој професор е. Ќе си видите на самото тестирање како е и како тој/таа ќе се постави.

Слушам тие во корчагин што учеле имале некои од прашањата ги правеле професорите од таму точно ли е или само шпекулации ?
:confused:

Аман веќе! Значи никакви прашања не се знаат во РЈК и нема да се знаат. Пак ќе повторам (по 102 пат): Никој не е доволно глуп да ја рашири матурата ако ја има. Тоа ќе го направи со најблиските 2-3 души, и тоа е многу.

Слушам тие во корчагин што учеле имале некои од прашањата ги правеле професорите од таму точно ли е или само шпекулации ?

Можно е професорите да учествувале во склопување прашања, но не верувам дека ќе ги споделат со учениците :). До матура ќе излезат милион муабети. Секоја година иста приказна. Не очекувајте дека ќе добиете прашања. Вечерта пред матура ќе почнат да се поставуваат линкови и да се постираат прашања и теми од луѓе кои немаат попаметна работа. На ништо од тоа не верувајте. Не си го губете времето без потреба.

И ја сум од РЈК и убаво ви вика true blue , ако некој ги има тестовите тоа се многу малку луѓе, кои сигурно нема да ги кажат на сите 300 ученици, и јас сигурно нема тука да се замарам на форумов ако ние од рјк ги иаме тестовите....

Можно е професорите да учествувале во склопување прашања, но не верувам дека ќе ги споделат со учениците :). До матура ќе излезат милион муабети. Секоја година иста приказна. Не очекувајте дека ќе добиете прашања. Вечерта пред матура ќе почнат да се поставуваат линкови и да се постираат прашања и теми од луѓе кои немаат попаметна работа. На ништо од тоа не верувајте. Не си го губете времето без потреба.

Професорите ги прават прашањата,али само ги нафрлуваат во архив и потоа еден/неколку луѓе од министерство ги бираат.Така бар ни објанси професорката.
Ова со искачањево е жива глупост,како ќе ме спречат у вц да не се јавам и да ми кажат едно 5 прашања.

Професорите ги прават прашањата,али само ги нафрлуваат во архив и потоа еден/неколку луѓе од министерство ги бираат.Така бар ни објанси професорката.
Ова со искачањево е жива глупост,како ќе ме спречат у вц да не се јавам и да ми кажат едно 5 прашања.

Доаѓа човек со тебе до ВЦ :D Сериозно, не се зезам. Мислам, не влегува со тебе во кабина али...ќе бидеш сомнителен ако се задржиш малку подолго.

Имаше еден кај мене во казанчето го имаше сокриено учебникот хахахаха :pos::pos: а никој не идеше со нас до ВЦ, барем кај нас беше така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom