Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
За петтата вежба проверено и со професори мислам дека вака беше најлогично:

A B C B D B D B A D или поточно одговорите
as, killer, experts, themselves, enabled, behaviour, avoiding, reproductive, risk, against.

Третата гледам повеќемина исто ја напишале и нас вака ни испадна:
B D C A E

Значи според клучот што го гледам, во право сум била, така е точно.
Плус и четвртата вежба гледам дека е иста како во клучот :D

На сител кажаа 6 посто од матурантите имаат 5ка македонски :D

I am fucked up !

Ама онака ептен. Како бе леле.... ц ц ц ц само 6 % со петки аххххх.

Значи овогодинешната матура според мене, па и според целокупните резултати е утка, ја незнам која и каква врска има реформата на владата за запишување на факултет, кога многу поени учениците губат со овие двосмислени и тросмислени матурски задачи.

Јас би бил повеќе за некој приемен испит, барем да го полагаме предметот што стварно сакаме да го полагаме, како што интерниве предмети и двете ги поминав со максимум поени.

Значи со ова не губиме само ние учениците туку и нацијата, па ја незнам која гордост (понижување) би било со овие одговорите, па на крај само 6% од учениците да поминале со 5ка, значи за 5% помалку од лани каде што исто така според мене и според многу е катастрофа, бидејќи лани беше 11% 5ката.

Јас од ова матура мислам дека по екстерните предмети ќе имам по Македонски или јака 4 или слаба 5, али слободно можам да кажам дека многу сум разочаран од министерството за образование и од комисијата за матура, пошто ова изгледаше многу повеќе одколку матурски тест.

Едноставно само можам да кажам ,,нека им е со среќа,, на следниве генерации пошто им се предвидуваат 4 екстерни предмети.

Значи овогодинешната матура според мене, па и според целокупните резултати е утка, ја незнам која и каква врска има реформата на владата за запишување на факултет, кога многу поени учениците губат со овие двосмислени и тросмислени матурски задачи.

Јас би бил повеќе за некој приемен испит, барем да го полагаме предметот што стварно сакаме да го полагаме, како што интерниве предмети и двете ги поминав со максимум поени.

Значи со ова не губиме само ние учениците туку и нацијата, па ја незнам која гордост (понижување) би било со овие одговорите, па на крај само 6% од учениците да поминале со 5ка, значи за 5% помалку од лани каде што исто така според мене и според многу е катастрофа, бидејќи лани беше 11% 5ката.

Јас од ова матура мислам дека по екстерните предмети ќе имам по Македонски или јака 4 или слаба 5, али слободно можам да кажам дека многу сум разочаран од министерството за образование и од комисијата за матура, пошто ова изгледаше многу повеќе одколку матурски тест.

Едноставно само можам да кажам ,,нека им е со среќа,, на следниве генерации пошто им се предвидуваат 4 екстерни предмети.

Тоа е тоа пријателе.
Со овогодинешнава матура не уништија мислам. Место да се право полесно за нас, тие се потешко и потешко.
Али јебига ќе видиме во четврток, момент на вистината.

Страв ми е да ги погледнам клучевите :rolleyes:
За да не се разочарам уште повеќе.:facepalm:

А на кој датум е полагањето на матура во август?

Јас незнам што се нервирате кога кажаа дека сме ја :гомце: работата на сител. 6 проценти од матурантите оваа година со 5 ка за разлика од минатата која беше 11 проценти (зборувам за македонски јазик) . Значи кој пад за 5 проценти катастрофа сме :facepalm: . Нервирајсе не нервирај се тоа е тоа . Ќе имаме време и за поправен кој ќе чине 1000-ка . И онака кога ќе видете подобри резултати ќе имате по англиски јазик одошто по македонски јазик , зборувам за тие што полагаа англиски.

shit-happens-life-goes-on.jpg

Да не мислиш случајно да не ја положиш оваа сега ?

Онтопик: Врска си немам.
Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.
Како и да е, ќе видиме за некој ден :) .

. Нервирајсе не нервирај се тоа е тоа . Ќе имаме време и за поправен кој ќе чине 1000-ка .

Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август? :eek:

Хаха кои смешки, описот на песната Езеро бил во првата а не третата строфа, исто како да те праша некој кое од овие 2 е животно 1.мачето 2.кучето м ? И остај тоа , од кога сестрата на старицата во Злосторство и казна исто така се споменува како старица ? Вистина не погледнав ама стварно колку шо се сеќавам такво нешто ретко да имаше и алал да му е на тој/таа шо ги поставувала прашањата... Нека дојдат јас да ги прашам: Што е повисоко или жирафа ? :D . Ама ае доста мрчев само , нека им биде :)

Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.
Како и да е, ќе видиме за некој ден :) .

Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август? :eek:

Ајде ајде пријателче без гајле, ќе биде. Нема паѓање.

А иначе да се плаќа.

Богами не би сакал да сум во кожа на тие што им зависи уписот од оценкиве од екстерниов дел.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom