Матура

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
За петтата вежба проверено и со професори мислам дека вака беше најлогично:

A B C B D B D B A D или поточно одговорите
as, killer, experts, themselves, enabled, behaviour, avoiding, reproductive, risk, against.

Третата гледам повеќемина исто ја напишале и нас вака ни испадна:
B D C A E
Значи според клучот што го гледам, во право сум била, така е точно.
Плус и четвртата вежба гледам дека е иста како во клучот :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
На сител кажаа 6 посто од матурантите имаат 5ка македонски :D

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
I am fucked up !

Ама онака ептен. Како бе леле.... ц ц ц ц само 6 % со петки аххххх.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Значи овогодинешната матура според мене, па и според целокупните резултати е утка, ја незнам која и каква врска има реформата на владата за запишување на факултет, кога многу поени учениците губат со овие двосмислени и тросмислени матурски задачи.

Јас би бил повеќе за некој приемен испит, барем да го полагаме предметот што стварно сакаме да го полагаме, како што интерниве предмети и двете ги поминав со максимум поени.

Значи со ова не губиме само ние учениците туку и нацијата, па ја незнам која гордост (понижување) би било со овие одговорите, па на крај само 6% од учениците да поминале со 5ка, значи за 5% помалку од лани каде што исто така според мене и според многу е катастрофа, бидејќи лани беше 11% 5ката.

Јас од ова матура мислам дека по екстерните предмети ќе имам по Македонски или јака 4 или слаба 5, али слободно можам да кажам дека многу сум разочаран од министерството за образование и од комисијата за матура, пошто ова изгледаше многу повеќе одколку матурски тест.

Едноставно само можам да кажам ,,нека им е со среќа,, на следниве генерации пошто им се предвидуваат 4 екстерни предмети.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Значи овогодинешната матура според мене, па и според целокупните резултати е утка, ја незнам која и каква врска има реформата на владата за запишување на факултет, кога многу поени учениците губат со овие двосмислени и тросмислени матурски задачи.

Јас би бил повеќе за некој приемен испит, барем да го полагаме предметот што стварно сакаме да го полагаме, како што интерниве предмети и двете ги поминав со максимум поени.

Значи со ова не губиме само ние учениците туку и нацијата, па ја незнам која гордост (понижување) би било со овие одговорите, па на крај само 6% од учениците да поминале со 5ка, значи за 5% помалку од лани каде што исто така според мене и според многу е катастрофа, бидејќи лани беше 11% 5ката.

Јас од ова матура мислам дека по екстерните предмети ќе имам по Македонски или јака 4 или слаба 5, али слободно можам да кажам дека многу сум разочаран од министерството за образование и од комисијата за матура, пошто ова изгледаше многу повеќе одколку матурски тест.

Едноставно само можам да кажам ,,нека им е со среќа,, на следниве генерации пошто им се предвидуваат 4 екстерни предмети.
Тоа е тоа пријателе.
Со овогодинешнава матура не уништија мислам. Место да се право полесно за нас, тие се потешко и потешко.
Али јебига ќе видиме во четврток, момент на вистината.

Страв ми е да ги погледнам клучевите :rolleyes:
За да не се разочарам уште повеќе.:facepalm:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
А на кој датум е полагањето на матура во август?

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Јас незнам што се нервирате кога кажаа дека сме ја :гомце: работата на сител. 6 проценти од матурантите оваа година со 5 ка за разлика од минатата која беше 11 проценти (зборувам за македонски јазик) . Значи кој пад за 5 проценти катастрофа сме :facepalm: . Нервирајсе не нервирај се тоа е тоа . Ќе имаме време и за поправен кој ќе чине 1000-ка . И онака кога ќе видете подобри резултати ќе имате по англиски јазик одошто по македонски јазик , зборувам за тие што полагаа англиски.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Да не мислиш случајно да не ја положиш оваа сега ?

Онтопик: Врска си немам.
Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.
Како и да е, ќе видиме за некој ден :) .

. Нервирајсе не нервирај се тоа е тоа . Ќе имаме време и за поправен кој ќе чине 1000-ка .
Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август? :eek:

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Хаха кои смешки, описот на песната Езеро бил во првата а не третата строфа, исто како да те праша некој кое од овие 2 е животно 1.мачето 2.кучето м ? И остај тоа , од кога сестрата на старицата во Злосторство и казна исто така се споменува како старица ? Вистина не погледнав ама стварно колку шо се сеќавам такво нешто ретко да имаше и алал да му е на тој/таа шо ги поставувала прашањата... Нека дојдат јас да ги прашам: Што е повисоко или жирафа ? :D . Ама ае доста мрчев само , нека им биде :)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.
Како и да е, ќе видиме за некој ден :) .

Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август? :eek:
Ајде ајде пријателче без гајле, ќе биде. Нема паѓање.

А иначе да се плаќа.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Богами не би сакал да сум во кожа на тие што им зависи уписот од оценкиве од екстерниов дел.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom