Матура

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Не, битно е тоа на ливчето, тоа оди под скен. А кај математика битно е се да ви е на тетратката.
Не, важен е само црвениот лист, што оди во компјутерот.
Одлично ! :)

Оти прво си заокружив то шо мислев јас, а после видов од едно чупе шо учи многу и на црвениот лист си препрајв :P

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Естетика на грдото?
П.С. Кај нас не се препишуваше. Не знам на крајот како било, ама не ми се чекаше уште саат и пол-два да дознаам.:)
Незнам дали беше тоа.
Ај ако има некој нека пише.

Фала во секој случај.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Кај нас имаше препишување на велико. На сите во просторијата прашањата ни се речиси исто одговорени, само есејот секој различно секако.

А ме интересира за чешал како е точно. Јас заокружив елезија

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
И кај нас се препишуваше, професорката пола матура ја помина пред врата.

Инаку, за чешел, би требало да е елезија.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Кај нас имаше препишување на велико. На сите во просторијата прашањата ни се речиси исто одговорени, само есејот секој различно секако.

исто и јас заокружив.

Член од
4 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
7
Според мене тестот беше просечен, се' напишав, но ќе видиме кога ќе излезе клучот и резултатите..
За разлика од претходните години, оваа имаше многу прашања на дополнување.

Член од
22 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2

тоа е точно

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Толку прашања под Б не сум заокружил/затемнил во мојот живот.

Тестот беше просечен, е сега ќе видиме.

Едит: Како беше одговорот на прашањето со Шарл Бодлер и неговото движење или нешто така ?
I kaj mene isto sekoe 2 prasanje mi so b odgovor...

М

Мартин`

Гостин
П.С. Ви се погодија одговорите шо ви ги даде Кајмакчалан ? :icon_lol:
За Горјо не се падна, за Чајлд Харолд не се падна, за Сердарот не се падна, песната Болен Дојчин исто не се падна, и похвално слово не се падна во превод апсолутно ништо. Дури човекот и слободна тема ја згреши не беше таа ..

Инаку јас напишав дека ја убил сестра и зошто била сведок, во прирачникот пишува да не останат сведоци така да точно е.. а згрешив на тоа едно што пишав редување а било елизија се збунив, иначе клучевите по колку дена ги ставаат ?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
За Горјо не се падна, за Чајлд Харолд не се падна, за Сердарот не се падна, песната Болен Дојчин исто не се падна, и похвално слово не се падна во превод апсолутно ништо. Дури човекот и слободна тема ја згреши не беше таа ..

Инаку јас напишав дека ја убил сестра и зошто била сведок, во прирачникот пишува да не останат сведоци така да точно е.. а згрешив на тоа едно што пишав редување а било елизија се збунив, иначе клучевите по колку дена ги ставаат ?
Знам јас дека не се падна, само сакам да ми одговорат тие шо се напалија и делеа лајкови. Или ги нема поќе, незнат како е да се логират на форумот :icon_lol:

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
А како идат уписве за на факултет, со бодови како во средно или !?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Не, важен е само црвениот лист, што оди во компјутерот.
Супер! Јас две прашања на тестот од бразање ги згрешив, ама на црвениот лист бидејќи на крајот ги боев поените, ги зацрнив точните! :)

Генерално, ова според мене беше најтешкиот тест од 2008 па навака, исто и граматиката беше многу тешка, кога ќе се сетам каков бил ланскиот тест...

Иначе што е точно, проклитика или енклитика? Исто и се двоумев меѓу Рајко Жинзифов и Миладинов, јас заокружив Миладинов, мислам дека во неговите дела се спомнува езеро.

Јас напишав негативни критики дека имало кај Албатрос.

Kajgana Shop

На врв Bottom