Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
абе мене Сузана по македонски класна ми беше, немај многу верба во нејзе ;)
Немам верба во неа да ти кажам право, ама еднаш на консултации рече (незнам дали си бил ти) дека лани најчесто одговорите биле под „А’’ и го решавам сношти тестот и стварно најмногу одговорите се под „А“ :ROFLMAO:

И јас сега идам од на школа па имам исти информации како Кико Д.
Јуни 2008 и пилот државната матура ноември 2006. (ако ја има некој од ноември 2006 нека ја остави тука)
Темите, како што некој погоре имаше спомната:
Романтичарксите мотиви во делата на Бајрон и Пушкин
На крајот од тунелот секогаш имам светлина

и профеосркава ми рече да бидеме трпеливи- сигурно во теков на денов, особено после 20h ќе излезе темате некаде.. така да не очекува бурен ден :P
Кај мене не ја отвара таа од Јуни 2008, а плот 2006 има само за англиски и математика.

Во тестот од јуни 2009, прашање број 4.4 гласи:

Во македонската литература овој вид поезија (станува збор за народна поезија- песна и детска игранка) доминантно влијалела врз творештвото на:
А. Кирил Пејчинивоќ
Б. Димитар Миладинов
В. Коле Чашуле
Г. Димитар Солев

во клучот точниот одговор е под Б. Па сега се замислив од кога Димитар Миладинов да има свое творештво?

greska im e sto mesto Dimitar, treba da pisuva Konstantin, bidejki vrz Konstantin vlijaela narodnata poezija, a tie drugite ne ni pisuvale poezija.

Има ли некој .пдф формат учебник нешто..?

дали имат на форумов некој со полагат матеметика
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 16:00 ---

јас

и јас

Ко шо глеам повторно е отклучена 2008 матурата на матура.гов така да нема теретска шанса да биде таа :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom