Matrix - дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата OffLine
  • Време на започнување Време на започнување

Дали теоријата на matrix можи да е вистинита

• Вкупно гласачи
    313
Цитат:

Штуро - Jas rabotam kako programer i "MATRIX" mi e nekako najbliskiot odgovor do prashanjeto:"Zashto postoime?". Inache i jas sum gospod na nekogo. Vo slobodno vreme igram nekolku igri edna od niv e Football Manager, tamu veke mu go unishtiv zivotot na Henry(sedeshe na klupa 4 godini i nakraj se penzionira), a vo toj virtuelen svet(mojata matrica) Pandev go napraviv najdobriot igrach 7 godini po red, vo edno toj e i najdobar strelec. :-)
Дивајн - Ништо лично, ама ти ни трошка од филмот немаш сфатено. Дури и сосем обратно или буквално си го сфатил и него и темава.
Анри и Пандев бе ... демек тие тоа што ти си го изрежирал го доживеале или? Бегаш од реалноста и тоа многу.

Ништо лично и од мене. Ама мислам дека се обидува да прави некаква аналогија. како што тој е господар на неговиот свет во играта. така и ние можеби сме некакви ликови од нечија игра :(.

Сепак шо сакал да кажи тој си знај. Јас вака го толкувам она шо го напиша.

Толкава ситна работа во цел филм, а пак некако не си ја сфатил. Нео не верува ... оди таму затоа што другиве му налагаат дека мора, за тие да си го потврдат нивното верување дека е тој Тој.
ок , ...точно е дека од такви причини го носат таму.
Ама фатив неколку моменти низ филмот што некако ми се чудни.Некако материјалистичко идеалистички измешано и сеа у моментов нема шанси да се сетам на нив, ќе треба пак да го гледам филмот.

ја го немам гледано филмот па скромно ќе си прашам
ШО Е ТОА МАТРИКС???

Па можеби не постои на начинот на кој што е претставен во филмот,ама сепак мислам дека кој и да го гледа филмот,мора малку да се замисли...Матриксот е тука,над нас и не контролира...Можда тоа не се роботи и компјутери,тука матриксот е во облик на ЦИА,папата,Буш,Масоните и другите слични идиотчиња кои целат на покорување на целиот свет,затупавување на креативноста и претварање на сите луге во една огромна работа машина.
look around you...you have been warned.

Па можеби не постои на начинот на кој што е претставен во филмот,ама сепак мислам дека кој и да го гледа филмот,мора малку да се замисли...Матриксот е тука,над нас и не контролира...Можда тоа не се роботи и компјутери,тука матриксот е во облик на ЦИА,папата,Буш,Масоните и другите слични идиотчиња кои целат на покорување на целиот свет,затупавување на креативноста и претварање на сите луге во една огромна работа машина.
look around you...you have been warned.
toa e toa mislenje za koe spomnav deka go imam

хахах не постои бе.. ова е животот го живееш, реалноста, нема никаков матрикс никаква матрица никаков нео..се разбира дека после гледањето на филмот те тера да се замислиш ама толко, таа фантазија ти е у главата 1 саат после филмот...
и не ми фантазирајте дека е можно ...ја ви викам не е

поз :smir:

Да бе важи постои матрицата,ондак ја сум Морфиус:pos2:

хахах не постои бе.. ова е животот го живееш, реалноста, нема никаков матрикс никаква матрица никаков нео..се разбира дека после гледањето на филмот те тера да се замислиш ама толко, таа фантазија ти е у главата 1 саат после филмот...
и не ми фантазирајте дека е можно ...ја ви викам не е

поз :smir:
И од кај си толку сигурен?
Само колку да знаеш,исто така беа сигурни и дека земјата е центар на универзумот,дека е плоча,дека човекот никогаш нема да полета,дека комјутерот е само промашена инвестиција...
Можеби засега е класифицирано само како фантазија...но како што гледаш,многу работи на почетокот биле само фантазија...

ептен забега темата ама ај...јас ти викам дека само тоа е твојата фантазија..точно дека се почнало од фантазија но до светот как во матрикс треба да помине над пола милениум.. .

:pos::pos::pos:

Нормално дека не верувам, не постои такво нешто!

Уствари постои бе, у филм :pipi:

Хах...нема зошто да се трудам да ви докажувам.Со секој нов обид,сум се поголем фантазер...You will see urself

Не постои бе тоа е само на филм како може да постои куршум не го фаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom