Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
кој може да докаже дека мачките имат девет опашки?

кој може да докаже дека мачките имат девет опашки?

Која мачка има 8 опашки?
-Ниедна.
Една мачка има една опашка повеќе од ниедна мачка, па една мачка мора да има 9 опашки.

Во првиот пост 8 дан требаше да стои?
А, и ова не го разбирам honestly.
Едно дрво има плод повеќе од ниедно дрво,па едно дрво мора да има девет плодови..:raz:

Во првиот пост 8 дан требаше да стои?
А, и ова не го разбирам honestly.
Едно дрво има плод повеќе од ниедно дрво,па едно дрво мора да има девет плодови..:raz:

Која мачка има 8 опашки?
-Ниедна.
(значи нула мачки имат осум опашки.)
една мачка има 8+1=9 опашки.
P.S. не тражи грешки. Знам дека има. Овоа е виц.

Која мачка има 8 опашки?
-Ниедна.
(значи нула мачки имат осум опашки.)
една мачка има 8+1=9 опашки.
P.S. не тражи грешки. Знам дека има. Овоа е виц.
виц викаш?
математички или логички?

луѓе капа ви симнувам на какви работи го тупите мозокот :aplauz: алал вера

SF трикови :) Пореално е ако сите стојат еден до друг во вода, при што едниот е со кренати раце над вода, другиот на самата вода а третиот е со раце под вода.

prvite dve vredat... ali tretoto nesto mi mirisa :D znaci "gi pustaat drvata" od race znaci i da e pod voda, drvoto ke ispliva ;)

Имаш два сада. Еден од 5 друг од 3 литра. Како само со помош на тие 2 сада ќе измериш 4 литра?

оваа загатка ја имаше во филмот DIE HARD 3 со одмаздата и Сајмон кога ќе им постави бомба во паркот да ја деактивираат.. интересно :)

Погодејте шо е ова:

Кој го прави, тој и го продава
кој го купува, не го употребува
тој/таа шо го употребува, не го гледа...

Hint: оваа дејност никојпат нема да умре :wink:

оваа загатка ја имаше во филмот DIE HARD 3 со одмаздата и Сајмон кога ќе им постави бомба во паркот да ја деактивираат.. интересно :)

Може да се реши и математички т.е по волумен,така да нема да има ниту потреба од користење на садот од 3 литра.

--- надополнето ---

не видех дали го има тва шо саа ке го поставам ама нема везе... ако го има, кажејте ми само оти е поставено и не го одговарајте. ја тка саа... имаме 10 машини со пакуват кесички со шекер. секоја кесичка од секоја машина нормално треба да теже 10 грама ама една од тие машини прави грешка: наместо да ја пакува кесичката 10 грама, она ја пакува 9 грама. как може да откријам која машина ја праве грешката? :)

Ако фирмата има професионален метод т.е од Х машина паковките таму,од Y...таму-па така ќе ги најдат и тие паковки со 9 грама како и машината која ги пакувала.

Втора опција т.е доколку нема таков систем на складирање тогаш во секоја од десетте машини ќе ставиш по 100 грама шеќер...оние кои не грешат ќе пакуваат 10 ќесиња по 10 грама,а онаа расипаната ќе пакува 11 т.е едно ќесе повеќе бидејќи 11*9=99 грама,имаш уште едно ќесе плус т.е 11 то,кое за машината и не е грешка-но за тебе е..па откако ќе ја откриеш правец сервис:)

--- надополнето ---

Aj edna od mene:
Dete padnalo od 20katna zgrada. Prezivealo i nisto ne mu se slucilo. Kako?

Очигледно имаме дрво на пр бор ил елка па снег доле-значи нешто го амортизирало ударот...

--- надополнето ---

Aj edna logicka i od mene( no ne matematicka).
Tatko mi od mal me gnjavese so nea.

Glaven pat se deli na dva sporedna pata(eden na levo a drugiot na desno),edniot vodi do Stip drugiot do Strumica.Na samata tocka kaj so se deli patot na dva sporedni stojat dvajca braka od koi edniot SEKOGAS laze a drugiot SEKOGAS ja kazuva vistinata.Bush ide po glavniot pat so negoviot Kadilak i sega saka da odi za Stip no ne znae po koj pat.
Koe e prasanjeto so toj treba da go postavi na eden od brakata za da go najde praviot pat do Stip?

Aj se nadevam ke ja procita nekoj zagatkata pa ke posveti troa vreme.

Како НАЈБЛИСКУ да се вратам назад(пр од скопје тргнал) сега лажгото ќе ја посочи кривината кон Струмица-Фатен Е,бидејќи логично е за враќање назад најблиску е истиот пат само другата лента.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom