Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кој може да докаже дека мачките имат девет опашки?
Чак Норис...
кој може да докаже дека мачките имат девет опашки?
Која мачка има 8 опашки?
-Ниедна.
Една мачка има една опашка повеќе од ниедна мачка, па една мачка мора да има 9 опашки.
Во првиот пост 8 дан требаше да стои?
А, и ова не го разбирам honestly.
Едно дрво има плод повеќе од ниедно дрво,па едно дрво мора да има девет плодови..:raz:
виц викаш?Која мачка има 8 опашки?
-Ниедна.
(значи нула мачки имат осум опашки.)
една мачка има 8+1=9 опашки.
P.S. не тражи грешки. Знам дека има. Овоа е виц.
виц викаш?
математички или логички?
BAZINGA!логички. Ако не е за у оваа тема избриши го.
SF триковиПореално е ако сите стојат еден до друг во вода, при што едниот е со кренати раце над вода, другиот на самата вода а третиот е со раце под вода.
Имаш два сада. Еден од 5 друг од 3 литра. Како само со помош на тие 2 сада ќе измериш 4 литра?
колку си паметен само... ој тука да те гушнам... хехе.. иначе да... ковчег ековчег ?
оваа загатка ја имаше во филмот DIE HARD 3 со одмаздата и Сајмон кога ќе им постави бомба во паркот да ја деактивираат.. интересно![]()
не видех дали го има тва шо саа ке го поставам ама нема везе... ако го има, кажејте ми само оти е поставено и не го одговарајте. ја тка саа... имаме 10 машини со пакуват кесички со шекер. секоја кесичка од секоја машина нормално треба да теже 10 грама ама една од тие машини прави грешка: наместо да ја пакува кесичката 10 грама, она ја пакува 9 грама. как може да откријам која машина ја праве грешката?![]()
Aj edna od mene:
Dete padnalo od 20katna zgrada. Prezivealo i nisto ne mu se slucilo. Kako?
Aj edna logicka i od mene( no ne matematicka).
Tatko mi od mal me gnjavese so nea.
Glaven pat se deli na dva sporedna pata(eden na levo a drugiot na desno),edniot vodi do Stip drugiot do Strumica.Na samata tocka kaj so se deli patot na dva sporedni stojat dvajca braka od koi edniot SEKOGAS laze a drugiot SEKOGAS ja kazuva vistinata.Bush ide po glavniot pat so negoviot Kadilak i sega saka da odi za Stip no ne znae po koj pat.
Koe e prasanjeto so toj treba da go postavi na eden od brakata za da go najde praviot pat do Stip?
Aj se nadevam ke ja procita nekoj zagatkata pa ke posveti troa vreme.