Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
noodle напиша:
Две деца, брат и сестра се степале. Мајката ги разделила така што ги ставила на ист лист хартија, и тие веднаш престанале да се тепаат. Како е ова можно?

Да не ги ставила во тестамент случајно? :)

Едноставн а мислам дека е решение браво закон...јас па не се ни потрудив ккога не даваше хинтови авторот :)

*n0t*0rd!nary* напиша:
Да не ги ставила во тестамент случајно? :)

И јас мислам дека е тоа ! :) :)

Ги разделила со врата и ај чао.

Mislam ja deka e testament, ama pa izgleda kaza deka zastanale na listot, ili nekoj drug prasa toa?

Dadeni se pet shapki od koi tri se crni a dve se beli.Trojca logicari A,B,i C se postaveni eden pred drug,taka sto A gi gleda shapkite na B i C, B ja gleda na C,a C nemoze da vidi nicija shapka.Site po red se zaprasani za bojata na svojata shapka.A odgovara: ,,Ne znam,, B odgovara ,,Ne znam,, a C odgovara ,,Znam,,.
Kakva boja e shapkata na B i kako dosol do odgovorot?

Капата на Ц е црна, бидејќи гледа две бели пред себе и знае дека 100% неговата е црна

Fantom Ц е најнапред и неможе да види ниедна шапка..........јас викам дека пред Ц има огледало и си ја гледа шапката хахахаха

не прочитав бе, аполоџис :)

Eve uste edno kratko:
Vo edna vreka se izmesani 45 beli i 45 crveni corapi.Koj e minimalniot broj na corapi sto treba da bide izvlecen od vrekata za so sigurnost da dobieme par?

Со сигурност ќе добиеме пар, ако извлечиме 46 чорапи, бидејќи првите 45 извлечени може да се само бели или само црвени.

Fantom_oh напиша:
Со сигурност ќе добиеме пар, ако извлечиме 46 чорапи, бидејќи првите 45 извлечени може да се само бели или само црвени.

hahaha ne ne

2 се најмалце-ќе видиш во вреќата и ќе си извлечеш пар хахаха

Tри чорапи бре...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom