Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Две деца, брат и сестра се степале. Мајката ги разделила така што ги ставила на ист лист хартија, и тие веднаш престанале да се тепаат. Како е ова можно?

Не разбирам, како ги стаила на лист хартија? Ги седнала на листот? Ги нацртала? :toe:

Sephyr штом веќе си загреан, ова не е решена сеуште

jove_bt напиша:
Англија во 50 години на минатиот век, човек се вози во воз, одеднаш од другиот перон слуша женски глас, влегува ја фаќа жената за вратот и ја дави...жената умира полицијата го фаќа научникот(убиецот) и го носи на суд, сепак на исказот т.е. својата одбрана човекот кажува НЕШТО и го ослободуваат.????!!!! why? и што кажал?

Sephiroth напиша:
Не разбирам, како ги стаила на лист хартија? Ги седнала на листот? Ги нацртала? :toe:

Не ги седнала, ги застанала и престанале да се тепаат.

CyberBop напиша:
Секој посебно... Прво зелката, па после волкот да не ја изеде зелката, па на крајот козата...И така среќно и весело сите се на другата страна на реката :)

lol volkot da ne ja izede zelkata:pos2::pos2:

Напишано од jove_bt
Англија во 50 години на минатиот век, човек се вози во воз, одеднаш од другиот перон слуша женски глас, влегува ја фаќа жената за вратот и ја дави...жената умира полицијата го фаќа научникот(убиецот) и го носи на суд, сепак на исказот т.е. својата одбрана човекот кажува НЕШТО и го ослободуваат.????!!!! why? и што кажал?

20ти век? Да не рекла цурава дека му е мјака или жена на Хитлер? :D
Mммм ова гарант има врска нешо со историја, нешто се десило во тие години а типот бил некоја позната личност.

noodle напиша:
Не ги седнала, ги застанала и престанале да се тепаат.

Па ваљда им нацртала кругови околу нивните нозе и им рекла дека ако стапнат надвор од својот круг, дека нема да им купи сладолед.:kesa:

BusHav напиша:
1.Ја носи козата
2.Ја носи зелката,ја враќа козата назад
3.Ја остава козата,го носи волкот
4.Се враќа и си ја зема и козата

Bravo tocen odgovor ;)

Sephiroth напиша:
Па ваљда им нацртала кругови околу нивните нозе и им рекла дека ако стапнат надвор од својот круг, дека нема да им купи сладолед.:kesa:

Ма не им се чуе:nenene:

Ej извинете ме немаше цел ден...имам проблеми со нетот одговорот на серп... со Егзекуцијата е точен бравосссс.. :)

Само да ја прочитам оваа загатка и ако ја решамне поставувам јас :) нека постави серпитот(ваљда така беше никот) :)

Како бе на лист не сфаќам ШО лист? како што дај некоја информација вака нема смисла загатката!!!

братот и сестрата да не се коцка и линија :pos::pos::pos:

Братот и сестрата се луѓе(деца)??? или се ставени онака како метафора?

И на мене не ми праи многу смисла некако.

Е оваа/овој изгледа ме копира ќе постира загатка и се исклучува. :pos::pos:

Ајде нудл wake up, и дајав hint. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom