Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
jove_bt напиша:
Ајде можи една лесна јас?

Знам дека можи....еве ви:
Што повеќе му земаш, толку појќе се зголемува? -што е тоа?
parite na smetkata od oprah

sky_dog<no1> напиша:
Епа ајде една од мене.

Имате 12-члено семејство. али не се знае колку има жени,мажи,деца тие се непознат број.Тоа семејство јаде по 12 леба дневно.Од кој еден маж јаде 2 леба,една жена 0,5 леб,и едно дете јаде една четвртина леб.Важа задача сеа да најдете според тоа колку јадат да најдете колку биле мажи,жени,деца.

Да не фали некој факт плус?
Испаѓа да решаваш систем од 2 равенки со 3 непознати и нема решение......а може и јас сум грешка хехехе

BusHav напиша:
Да не фали некој факт плус?
Испаѓа да решаваш систем од 2 равенки со 3 непознати и нема решение......а може и јас сум грешка хехехе

Нема ниеден фактор само спрема според тоа колку јадат да одредеш мажи жени деца.Абе лесна е многу.

4 мажи 8 леба, 2 деца пола леб, 6 жени 3 леба, и тој пола шо ќе остани за кучето. :pos::pos::pos::pos::pos:

Чисто да докажам поента.. 5 мажи, 2 жени и 4 деца ... 12 леба нели?
Или можеби 1 маж, 20 жени и без деца... најдобра варијанта :)
Математички точно... Нели ?

4 мажи и 8 жени

Е математички ама брзаш вика 12 члено семејство чактис??? а мојата точна е????? па можи немаат деца 8 со 4??

Vnuce напиша:
Чисто да докажам поента.. 5 мажи, 2 жени и 4 деца ... 12 леба нели?
Или можеби 1 маж, 20 жени и без деца... најдобра варијанта :)
Математички точно... Нели ?

Така испаѓа 11 члена нас ни треба 12 члено семејство.

jove_bt напиша:
Е математички ама брзаш вика 12 члено семејство чактис??? а мојата точна е????? хахахаааа

Упс.. не го приметив тој детал :)

BusHav напиша:
4 мажи и 8 жени

Јадат лебови сеа,па ќе работат на деца покасно

така е мистер буш...ајде имам уште една

прати јака е

Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?

Fantom_oh напиша:
Нема логика мен. Размисли за одговорот шо јас ти го дадов :)
Друго?
Ar ju siriuuuuuuuuuuuss? Јеу, оТ ОхриТ сме ова морат да се знајт :icon_lol:

jove_bt напиша:

прати јака е

Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?
Ja lapnala muvata :icon_lol:

jove_bt напиша:

прати јака е

1.Многу брзо се вратил,неможе да напраил нов чај
2.Имало трага од мувата внатре хахахахах

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom